Tomaattiempanadat
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo kasvisempanadat kätevästi valmistaikinasta. Tomaatilla, pestolla ja vegaanisella juustolla täytetyt tomaattipiirakat ovat täydellinen tarjottava viikonloppuvieraille ja illanistujaisiin.
| 400 g | (1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista) |
| 1 rkl | vettä tai rypsiöljyä voiteluun |
| Täyte | |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 4 rkl | yrttipestoa |
| 100 g | (½ prk) salaattijuustokuutioita (rainbow vegan greek) |
| 1/2 kpl | (ruukkua) basilikaa |
- 1.
Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla ympyröitä (halk. noin 10 cm).
- 2.
Sipaise kunkin taikinaympyrän keskelle noin 1 tl pestoa. Huuhtele minitomaatit ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää kunkin piirakan keskelle viipaloitu tomaatti ja muutama vegaaninen ”juustokuutio” sekä basilikanlehti.
- 3.
Taita piirakat puolikuiksi ja painele reunat haarukalla kiinni. Voitele pinta vedellä tai rypsiöljyllä ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Leivo kasvisempanadat kätevästi valmistaikinasta. Tomaatilla, pestolla ja vegaanisella juustolla täytetyt tomaattipiirakat ovat täydellinen tarjottava viikonloppuvieraille ja illanistujaisiin.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista) |
| 1 rkl | vettä tai rypsiöljyä voiteluun |
Täyte | |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 4 rkl | yrttipestoa |
| 100 g | (½ prk) salaattijuustokuutioita (rainbow vegan greek) |
| 1/2 kpl | (ruukkua) basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla ympyröitä (halk. noin 10 cm).
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista) - 2
Sipaise kunkin taikinaympyrän keskelle noin 1 tl pestoa. Huuhtele minitomaatit ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää kunkin piirakan keskelle viipaloitu tomaatti ja muutama vegaaninen ”juustokuutio” sekä basilikanlehti.
Määrä Ainesosa 4 rkl yrttipestoa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 100 g (½ prk) salaattijuustokuutioita (rainbow vegan greek) 1/2 kpl (ruukkua) basilikaa - 3
Taita piirakat puolikuiksi ja painele reunat haarukalla kiinni. Voitele pinta vedellä tai rypsiöljyllä ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
51
Energiaa kcal
215
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
51
Energiaa kcal
215
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista), 1 rkl vettä tai rypsiöljyä voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























