Tomaattiempanadat

arvosana4/5

(2)arviota
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Leivo kasvisempanadat kätevästi valmistaikinasta. Tomaatilla, pestolla ja vegaanisella juustolla täytetyt tomaattipiirakat ovat täydellinen tarjottava viikonloppuvieraille ja illanistujaisiin.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista)
1 rklvettä tai rypsiöljyä voiteluun

Täyte

250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
4 rklyrttipestoa
100 g(½ prk) salaattijuustokuutioita (rainbow vegan greek)
1/2 kpl(ruukkua) basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Anna taikinan sulaa huoneenlämmössä noin 1 tunti. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla ympyröitä (halk. noin 10 cm).

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) piirakkataikinaa (kotimaista)
  2. 2

    Sipaise kunkin taikinaympyrän keskelle noin 1 tl pestoa. Huuhtele minitomaatit ja leikkaa ne viipaleiksi. Lisää kunkin piirakan keskelle viipaloitu tomaatti ja muutama vegaaninen ”juustokuutio” sekä basilikanlehti.

    MääräAinesosa
    4 rklyrttipestoa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    100 g(½ prk) salaattijuustokuutioita (rainbow vegan greek)
    1/2 kpl(ruukkua) basilikaa
  3. 3

    Taita piirakat puolikuiksi ja painele reunat haarukalla kiinni. Voitele pinta vedellä tai rypsiöljyllä ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) piirakkataikinaa (Kotimaista), 1 rkl vettä tai rypsiöljyä voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
7.10.2022
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä