Suklaanystävän herkkukaakao

Arvostele resepti
2 Annosta

15 min

Mikään ei lämmitä mieltä ja kehoa yhtä lailla kuin lämpöinen kaakao. Nauti mukillinen viltin alla kotisohvalla tai pakkasella termarista.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
50 gtummaa suklaata
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
1 rklsokeria, halutessasi
5 dlmaitoa
1 rklkuivattuja karpaloita tai rusinoita

Lisäksi halutessa

1 dlvispikermaa

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota kerma kulhossa, mikäli haluat kaakaon pinnalle kermavaahtoa.

    MääräAinesosa
    1 dlvispikermaa
  2. 2

    Paloittele tai raasta suklaa kannuun. Lisää kaakaojauhe ja sokeri halutessasi. Kuumenna maito ja kaada se suklaan päälle. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.

    MääräAinesosa
    50 gtummaa suklaata
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
    1 rklsokeria, halutessasi
    5 dlmaitoa
  3. 3

    Kaada kaakao laseihin. Paloittele karpalot tai rusinat ja pudota ne kaakaon joukkoon tai lusikoi kermavaahto kaakaon pinnalle ja ripottele rusinat tai karpalot päälle.

    MääräAinesosa
    1 rklkuivattuja karpaloita tai rusinoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Kaisa Jouhki
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä