Vegelihikset

arvosana5/5

(1)arvio
12 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Lihikset onnistuvat mainiosti vegaanisina! Vegelihikset täytetään mukavan mausteisella soijarouhetäytteellä ja paistetaan vaivattomasti uunissa ilman rasvankäryä. Tarjoa uunilihikset kurkkusalaatin, sinapin ja ketsupin kanssa. Sujauta halutessasi väliin vegenakki.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
3 dlkaurajuomaa
25 g(½ pkt) hiivaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
7 - 8 dlhiivaleipäjauhoja
50 gmargariinia (vegaanista)

Täyte

1 dlpuuroriisiä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
3 dltummaa soijarouhetta
1 dlvettä
70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
1/2 rklvalkoviinietikkaa
1 tlsuolaa
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

50 gmargariinia (vegaanista)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota peitettynä noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 g(½ pkt) hiivaa
    3 dlkaurajuomaa
    1 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    7 - 8 dlhiivaleipäjauhoja
    50 gmargariinia (vegaanista)
  2. 2

    Valmista täyte. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä (4 dl vettä ja ½ tl suolaa). Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe ja sekoittele muutama minuutti. Lisää vesi, pyree, etikka ja mausteet. Sekoita riisi soijarouheseokseen.

    MääräAinesosa
    1 dlpuuroriisiä
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    3 dltummaa soijarouhetta
    1 dlvettä
    70 g(1 tlk) tomaattipyreetä
    1/2 rklvalkoviinietikkaa
    1 tlsuolaa
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä ne kevyesti palloiksi ja litistä kädellä. Kauli pallot noin 12 x 18 cm:n kokoisiksi soikioiksi. Jaa täyte pohjille, sivele reuna vedellä ja käännä toinen puoli kanneksi. Painele reuna haarukalla kiinni. Nosta piirakat leivinpaperille pellille ja anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia.

  4. 4

    Voitele piirakat sulatetulla margariinilla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele piirakat margariinilla myös paiston jälkeen.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia (vegaanista)

Vinkki: Voit myös uppopaistaa vegelihikset perinteiseen tapaan. Kuumenna öljy kattilassa tai valurautapadassa 180 asteeseen. Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan öljyyn. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta kypsät piirakat valumaan talouspaperin päälle lautaselle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.12.2022
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä