Vegaaninen Biscoff-juustokakku
Liota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota peitettynä noin 45 minuuttia.
Valmista täyte. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä (4 dl vettä ja ½ tl suolaa). Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe ja sekoittele muutama minuutti. Lisää vesi, pyree, etikka ja mausteet. Sekoita riisi soijarouheseokseen.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä ne kevyesti palloiksi ja litistä kädellä. Kauli pallot noin 12 x 18 cm:n kokoisiksi soikioiksi. Jaa täyte pohjille, sivele reuna vedellä ja käännä toinen puoli kanneksi. Painele reuna haarukalla kiinni. Nosta piirakat leivinpaperille pellille ja anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia.
Voitele piirakat sulatetulla margariinilla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele piirakat margariinilla myös paiston jälkeen.
Vinkki: Voit myös uppopaistaa vegelihikset perinteiseen tapaan. Kuumenna öljy kattilassa tai valurautapadassa 180 asteeseen. Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan öljyyn. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta kypsät piirakat valumaan talouspaperin päälle lautaselle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
259
1086
6,9 g
1,3 g
36,4 g
3,8 g
4,1 g
10,3 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli