Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegelihikset

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Lihikset onnistuvat mainiosti vegaanisina! Vegelihikset täytetään mukavan mausteisella soijarouhetäytteellä ja paistetaan vaivattomasti uunissa ilman rasvankäryä. Tarjoa uunilihikset kurkkusalaatin, sinapin ja ketsupin kanssa. Sujauta halutessasi väliin vegenakki.

Ainekset

3 dl
kaurajuomaa
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
7 - 8 dl
hiivaleipäjauhoja
50 g
margariinia (vegaanista)

Täyte

1 dl
puuroriisiä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
3 dl
tummaa soijarouhetta
1 dl
vettä
70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
1/2 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

50 g
margariinia (vegaanista)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota peitettynä noin 45 minuuttia.

25 g
(½ pkt) hiivaa
3 dl
kaurajuomaa
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
7 - 8 dl
hiivaleipäjauhoja
50 g
margariinia (vegaanista)
2

Valmista täyte. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä (4 dl vettä ja ½ tl suolaa). Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää soijarouhe ja sekoittele muutama minuutti. Lisää vesi, pyree, etikka ja mausteet. Sekoita riisi soijarouheseokseen.

1 dl
puuroriisiä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
3 dl
tummaa soijarouhetta
1 dl
vettä
70 g
(1 tlk) tomaattipyreetä
1/2 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
suolaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 12 osaan. Pyöritä ne kevyesti palloiksi ja litistä kädellä. Kauli pallot noin 12 x 18 cm:n kokoisiksi soikioiksi. Jaa täyte pohjille, sivele reuna vedellä ja käännä toinen puoli kanneksi. Painele reuna haarukalla kiinni. Nosta piirakat leivinpaperille pellille ja anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia.

4

Voitele piirakat sulatetulla margariinilla ja tee niihin haarukalla muutama reikä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele piirakat margariinilla myös paiston jälkeen.

50 g
margariinia (vegaanista)

Vinkki: Voit myös uppopaistaa vegelihikset perinteiseen tapaan. Kuumenna öljy kattilassa tai valurautapadassa 180 asteeseen. Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan öljyyn. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta kypsät piirakat valumaan talouspaperin päälle lautaselle.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.12.2022
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

259

1086

6,9 g

1,3 g

36,4 g

3,8 g

4,1 g

10,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli