Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kreikkalainen lohisalaatti

Raikkaat ja ruokaisat – salaattireseptit joka nälkään

Salaatti on ihanan monipuolinen ruoka: sen voi tarjota kevyenä alkuruokana, aterian lisukkeena, työvireen takaavana lounaana tai ruokaisana päivällisenä. Salaatit toimivat niin arjessa kuin juhlassa – mitä olisikaan vappu ilman perunasalaattia tai noutopöytä ilman runsaita salaattikulhoja! Katso reseptit klassikkosalaatteihin ja inspiroidu uusista ideoista.

Salaattien klassikot perunasalaatista caesariin

Perunasalaatti kuuluu melkein kaikkiin suomalaisiin juhliin: uuteenvuoteen, vappuun ja juhannukseen, piknikeistä ja grillikemuista puhumattakaan. Ei siis ihme, että siitä on kehitelty lukuisia eri versioita. Muita salaattiklassikoita ovat pastasalaatti,, kuskussalaatti, sellerinen waldorfinsalaatti ja talven juhlien noutopöydistä tuttu sienisalaatti.

Ruokaisat salaatit lounaalle, illalliselle ja juhliin

Salaatista saat helposti monipuolisen ja täyttävän lounaan tai illallisen. Kana, lohi, tonnikala ja katkaravut ovat suosituimpia ruokaisten salaattien täytteitä, mutta kannattaa kokeilla myös pavuista, tofusta tai härkiksestä ruokaisuutta saavia salaatteja. Lämpimät salaatit, kuten uunijuuressalaatti ja uunissa paahdettu veriappelsiini-fetasalaatti sopivat erityisen hyvin talven lounaille ja illallisille.

Juhliin voi valmistaa useamman ruokaisan salaatin tai kattaa ainekset erilleen, jolloin jokainen vieras voi koota salaattibaarista haluamansa annoksen. Juhlissa toimivat salaattien klassikot, mutta tarjolle kannattaa tehdä aina myös jokin uusi vaihtoehto. Inspiraatiota kannattaa hakea satokauden kasviksista. Esimerkiksi tuore viikuna ja granaattiomenan siemenet tuovat salaatteihin helposti juhlavuutta ja modernia otetta.

Salaattien uudet ideat

Suurin osa salaateista kootaan vihersalaattipohjan päälle, mutta oikeastaan salaatin ei tarvitse sisältää lehtisalaattia lainkaan. Koko salaatin voi koota grillatuista kasviksista tai kesäkeitosta tutuista kasviksista. Kannattaa muistaa myös raastesalaatit ja slawit, jotka toimivat lisukkeena muutenkin kuin grillikaudella. Maailma on pullollaan kiinnostavia salaatteja, joita on hauska kokeilla omassa keittiössä. Oletko jo testannut esimerkiksi vietnamilaisesta ja thaimaalaisesta keittiöstä inspiraationsa saaneita nuudelisalaatteja?

Katso kaikki salaattireseptit ja -vinkit