Pizzapohjan salaisuus – näin onnistut
Pizzapohja on helppo tehdä itse vain muutamasta raaka-aineesta. Pizzataikinaan sopivat esimerkiksi durumvehnäjauhot, joita käyttämällä saa ohuen ja rapean pizzapohjan. Pitkä kohotusaika tuo pizzapohjaan ilmavuutta ja makua. Valitse, valmistuuko keittiössäsi pellillinen pizzaa vai muutama pienempi pizza. Jos aika on kortilla, käytä valmista pizzapohjaa.
Täydellinen tomaattikastike ja herkulliset pizzatäytteet
Hyvä tomaattikastike takaa herkullisen pizzan, joten täydellistä makua kannattaa metsästää omaan makuun sopivalla yhdistelmällä tomaatteja, valkosipulia ja mausteita.
Pizzatäytteeksi sopivat jauheliha, pepperoni, paprika, juustot, tonnikala, kesäkurpitsa, oliviit, sienet ja ananas. Klassinen pizza Margherita osoittaa, että muutamakin laadukas täyte riittää: mozzarella, basilika ja tomaattikastike. Jos haluat vaihtelua, tee valkoinen pizza, jossa tomaattikastikkeen tilalla käytetään ranskankermaa. Viimeistele pizza oreganolla tai tuoreilla vihreillä kuten basilikan lehdillä tai rucolalla.
Erilaiset pizzat – kokeile pinsaa, tortillapizzoja tai pizzapannaria
Peltipizza on kotikeittiöiden suosikki, mutta pizzan voi tehdä myös uudella tavalla: Tortillapizzan pohjana toimii tortillalettu. Pizzapannari tehdään pannukakkutaikinasta. Flammkuchenissa on voitaikina. Kuohkeapohjainen pinsa on uusin pizzatrendi. Grillipizza toimii kesäbileiden herkkuna. Pizza taipuu myös vinkeisiin yhdistelmiin, kuten pizzahodareihin, pizzasandwicheihin ja pizzapatonkeihin.

































