Pizzahodarit
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pizzan ja hotdogin yhdistelmä on erittäin hyvä iltaherkku tai juhlien suolainen tarjottava. Pizzataikinaan tehtyjen hotdogien täytteenä maistuvat nakit, rapea juusto ja kurkkusalaatti.
| 680 g | (1 ps) kotimaista-pizzataikinaa (pakaste) |
| 2 rkl | kotimaista-rypsiöljyä |
| 150 g | (1 ps) kotimaista-juustoraastetta |
| 560 g | (2 pkt, 20 kpl) kotimaista-kuorettomia nakkeja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 50 g | (1 kpl) kotimaista-punasipulia |
| 250 g | (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja |
| kotimaista-kurkkusalaattia | |
| kotimaista-majoneesia | |
| kotimaista-basilikaa | |
- 1.
Sulata taikinapallot huoneenlämmössä 3 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
- 2.
Leikkaa taikinapallot viiteen osaan. Taputtele taikinapalat öljytyillä käsillä hyvin ohuiksi, nakin pituisiksi soikioiksi leivinpaperin päälle kahdelle pellille.
- 3.
Ripottele päälle juustoraastetta. Tee nakkeihin viiltoja ja paina nakit taikinan pinnalle. Paina muutama basilikan lehti päälle. Paista hodarit 275-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
- 4.
Valmistele lisukkeet. Hienonna sipuli ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Tarjoa pizzahodarit sipuli- ja tomaattikuutioiden, kurkkusalaatin, majoneesin ja basilikan kanssa.
Pizzahodarit
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Pizzan ja hotdogin yhdistelmä on erittäin hyvä iltaherkku tai juhlien suolainen tarjottava. Pizzataikinaan tehtyjen hotdogien täytteenä maistuvat nakit, rapea juusto ja kurkkusalaatti.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 680 g | (1 ps) kotimaista-pizzataikinaa (pakaste) |
| 2 rkl | kotimaista-rypsiöljyä |
| 150 g | (1 ps) kotimaista-juustoraastetta |
| 560 g | (2 pkt, 20 kpl) kotimaista-kuorettomia nakkeja |
Lisäksi | |
| 50 g | (1 kpl) kotimaista-punasipulia |
| 250 g | (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja |
| kotimaista-kurkkusalaattia | |
| kotimaista-majoneesia | |
| kotimaista-basilikaa | |
Valmistus (Uuni 275°C)
- 1
Sulata taikinapallot huoneenlämmössä 3 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
Määrä Ainesosa 680 g (1 ps) kotimaista-pizzataikinaa (pakaste) - 2
Leikkaa taikinapallot viiteen osaan. Taputtele taikinapalat öljytyillä käsillä hyvin ohuiksi, nakin pituisiksi soikioiksi leivinpaperin päälle kahdelle pellille.
- 3
Ripottele päälle juustoraastetta. Tee nakkeihin viiltoja ja paina nakit taikinan pinnalle. Paina muutama basilikan lehti päälle. Paista hodarit 275-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) kotimaista-juustoraastetta 560 g (2 pkt, 20 kpl) kotimaista-kuorettomia nakkeja kotimaista-basilikaa - 4
Valmistele lisukkeet. Hienonna sipuli ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi. Tarjoa pizzahodarit sipuli- ja tomaattikuutioiden, kurkkusalaatin, majoneesin ja basilikan kanssa.
Määrä Ainesosa kotimaista-basilikaa kotimaista-majoneesia kotimaista-kurkkusalaattia 250 g (1 rs) kotimaista-kirsikkatomaatteja 50 g (1 kpl) kotimaista-punasipulia
Vinkki: Muista ottaa pakastetaikina sulamaan mieluiten edellisenä päivänä tai sulata sitä huoneenlämmössä 3 tuntia. Jos haluat nopeuttaa taikinan sulamista, sulata pallot 40-asteisessa uunissa. Tarkkaile sulamista ja kääntele palloja, jotta taikina ei kypsy.
Ravintosisältö
96
Energiaa kcal
401
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,9 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
96
Energiaa kcal
401
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,9 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 680 g (1 ps) Kotimaista-pizzataikinaa (pakaste), Kotimaista-kurkkusalaattia, Kotimaista-majoneesia, Kotimaista-basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























