Pizza-sandwich
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Trendaava pizzan ja leivän yhdistelmä valmistuu helposti pakasteesta löytyvästä valmiista pizzataikinasta! Paista pohja puoliksi taitettuna ja täytä lempitäytteillä.
| 600 g | (1 ps) pizzataikina raakapakaste (esim. fazer) |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| Täytteet | |
|---|---|
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 250 g | (2 ps) mozzarellaa |
| 100 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| 4 rkl | pestoa |
| Lisäksi | |
| mustapippuria rouhittuna | |
| balsamicokastiketta | |
- 1.
Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Muotoile taikinapalloista pyöreät pizzapohjat (halkaisija noin 24 cm). Nosta pohjat pellille. Sivele pohjien päälle puolet oliiviöljystä. Taita pohjat puoliksi ja sivele loput öljystä päälle. Paista 275-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
- 2.
Huuhtele rucola ja tomaatit. Viipaloi tomaatit. Valuta mozzarella. Revi mozzarella ja kinkku suupaloiksi.
- 3.
Avaa pizzapohjat taitoksesta auki. Levitä pesto pohjille. Täytä pohjat rucolalla, mozzarellalla, tomaatilla ja kinkulla. Viimeistele pippurilla ja balsamicokastikeraidoilla. Taita pohjat kiinni ja leikkaa puoliksi.
Pizza-sandwich
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Trendaava pizzan ja leivän yhdistelmä valmistuu helposti pakasteesta löytyvästä valmiista pizzataikinasta! Paista pohja puoliksi taitettuna ja täytä lempitäytteillä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (1 ps) pizzataikina raakapakaste (esim. fazer) |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Täytteet | |
| 50 g | (1 rs) rucolaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 250 g | (2 ps) mozzarellaa |
| 100 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| 4 rkl | pestoa |
Lisäksi | |
| mustapippuria rouhittuna | |
| balsamicokastiketta | |
Valmistus
- 1
Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Muotoile taikinapalloista pyöreät pizzapohjat (halkaisija noin 24 cm). Nosta pohjat pellille. Sivele pohjien päälle puolet oliiviöljystä. Taita pohjat puoliksi ja sivele loput öljystä päälle. Paista 275-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g (1 ps) pizzataikina raakapakaste (esim. fazer) 2 rkl oliiviöljyä - 2
Huuhtele rucola ja tomaatit. Viipaloi tomaatit. Valuta mozzarella. Revi mozzarella ja kinkku suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 50 g (1 rs) rucolaa 2 kpl tomaattia 250 g (2 ps) mozzarellaa 100 g (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua - 3
Avaa pizzapohjat taitoksesta auki. Levitä pesto pohjille. Täytä pohjat rucolalla, mozzarellalla, tomaatilla ja kinkulla. Viimeistele pippurilla ja balsamicokastikeraidoilla. Taita pohjat kiinni ja leikkaa puoliksi.
Määrä Ainesosa 4 rkl pestoa mustapippuria rouhittuna balsamicokastiketta
Vinkki: Kokeile ilmakuivatun kinkun tilalle salamia tai muita leikkeleitä.
Ravintosisältö
264
Energiaa kcal
1103
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
264
Energiaa kcal
1103
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g (1 ps) pizzataikina raakapakaste (esim. Fazer), 4 rkl pestoa, mustapippuria rouhittuna, balsamicokastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























