Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Peltipizza

Peltipizza

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Paista reilu perhepizza kotiuunissa! Peittele perinteinen jauhelihapizza pehmeällä mozzarellajuustolla ja raikkailla kirsikkatomaateilla. Kruunaa uunituore peltipizza rucolalla ja tuoreilla yrteillä, ja huuda porukka pöytään! Pellillisestä pizzaa riittää kavereillekin.

Ainekset

Pohja

2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa

Täyte

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1 tl
Oreganoa
3 dl
pizzakastiketta
175 g
(1 ps) mozzarellaraastetta
125 g
(1/2 rs) kirsikkatomaatteja

Lisäksi

1 kpl
(ruukku) (villi)rucolaa
(1/2 ruukkua tuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja suola. Vaivaa, kunnes taikinasta muodostuu tasainen kiinteä pallo. Anna kohota noin 15 minuuttia. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi, nosta leivinpaperille pellille.

2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2

Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Levitä pohjalle pizzakastike, jauhelihaseos ja juustoraaste. Huuhtele ja halkaise tomaatit ja levitä ne pizzan päälle. Paista pizzaa 250-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1 tl
Oreganoa
3 dl
pizzakastiketta
175 g
(1 ps) mozzarellaraastetta
125 g
(1/2 rs) kirsikkatomaatteja
3

Viimeistele pizza rucolalla ja halutessasi tuoreilla yrteillä.

1 kpl
(ruukku) (villi)rucolaa
(1/2 ruukkua tuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna)
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 24.3.2011
Muokattu: 27.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

248

1037

16,7 g

6,3 g

3,7 g

3,3 g

1,3 g

20,0 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

25 g Hiivaa,

4 - 5 dl Vehnäjauhoja,

1 kpl (ruukku) (villi)rucolaa,

(1/2 ruukkua tuoretta oreganoa tai basilikaa hienonnettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli