Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peltipizza

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Paista reilu perhepizza kotiuunissa! Peittele perinteinen jauhelihapizza mozzarellajuustolla ja raikkailla kirsikkatomaateilla. Viimeistele uunituore peltipizza rucolalla, ja huuda porukka pöytään.

Ainekset

Pohja

2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa

Täyte

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1 tl
Oreganoa
3 dl
pizzakastiketta
175 g
(1 ps) mozzarellaraastetta
125 g
(1/2 rs) kirsikkatomaatteja

Lisäksi

1 kpl
(ruukku) (villi)rucolaa
(1/2 ruukkua tuoretta oreganoa hienonnettuna)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja jauhoja vähän kerrallaan samalla vaivaten, kunnes taikinasta muodostuu tasainen kiinteä pallo. Anna kohota noin 15 minuuttia. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi levyksi, nosta leivinpaperille pellille.

2 dl
Vettä
25 g
Hiivaa
1/2 tl
suolaa
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja
2

Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla. Levitä pohjalle pizzakastike, jauhelihaseos ja juustoraaste. Huuhtele ja halkaise tomaatit ja levitä ne pizzan päälle. Paista pizzaa 250-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

400 g
Jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
1 tl
Oreganoa
3 dl
pizzakastiketta
175 g
(1 ps) mozzarellaraastetta
125 g
(1/2 rs) kirsikkatomaatteja
3

Viimeistele pizza rucolalla ja halutessasi tuoreella oreganolla.

1 kpl
(ruukku) (villi)rucolaa
(1/2 ruukkua tuoretta oreganoa hienonnettuna)
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.7.2018
|
Muokattu: 14.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

453

1898

17,5 g

6,5 g

43,7 g

4,0 g

3,8 g

27,3 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1/2 ruukkua tuoretta oreganoa hienonnettuna).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli