Pizzataikina - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizzataikina

Pizzataikina
Annokset
1
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
225°C
Durumjauhoista valmistat helposti kaulittavan ja rapean pizzapohjan. Päällystä pizza lempitäytteilläsi!
Jaa Somessa

Ainekset

25 g
(½ pkt) hiivaa
2 dl
Vettä
3/4 tl
Suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
5 dl
durumvehnäjauhoja (noin)

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy.

25 g
(½ pkt) hiivaa
2 dl
Vettä
3/4 tl
Suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
2

Lisää sen verran jauhoja, että taikina on pehmeän kimmoisaa. Vaivaa noin 5 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin ½ tuntia.

5 dl
durumvehnäjauhoja (noin)
3

Säädä uuni 225 asteeseen. Kauli tai painele taikina pellin kokoiseksi pizzapohjaksi tai 2–3 annospizzapohjaksi. Täytä pizzat mielesi mukaan ja paista uunissa noin 15 minuuttia.

Resepti
Marja Samuli, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.1.2005
Muokattu: 12.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja223 g223 g
Proteiinia49 g49 g
Rasvaa50 g50 g
Kuituja46 g46 g
Energiaa kj6820 6820
Energiaa kcal1629 1629

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja223 g223 g
Proteiinia49 g49 g
Rasvaa50 g50 g
Kuituja46 g46 g
Energiaa kj6820 6820
Energiaa kcal1629 1629

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

Resepti
Marja Samuli, Taina Salovaara
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.