Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizzataikina

timer-icon30 min
Fork and knife
1 Annosta
Fork and knife
1 Annosta
Valmista pizzataikina durumvehnäjauhoista, niin taikina on helppo kaulita ja pohjasta tulee taatusti rapea. Päällystä pohja lempitäytteilläsi, paista ja nauti!

Ainekset

25 g
(½ pkt) hiivaa
2 dl
Vettä
3/4 tl
Suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
5 dl
durumvehnäjauhoja (noin)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy.

25 g
(½ pkt) hiivaa
2 dl
Vettä
3/4 tl
Suolaa
3 rkl
oliiviöljyä
2

Lisää sen verran jauhoja, että taikina on pehmeän kimmoisaa. Vaivaa noin 5 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin ½ tuntia.

5 dl
durumvehnäjauhoja (noin)
3

Säädä uuni 225 asteeseen. Kauli tai painele taikina pellin kokoiseksi pizzapohjaksi tai 2–3 annospizzapohjaksi. Täytä pizzat mielesi mukaan ja paista uunissa noin 15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.1.2005
|
Muokattu: 29.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1629

6820

50,0 g

8,0 g

223,0 g

4,0 g

46,0 g

49,0 g

4,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli