Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy.
Lisää sen verran jauhoja, että taikina on pehmeän kimmoisaa. Vaivaa noin 5 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin ½ tuntia.
Säädä uuni 225 asteeseen. Kauli tai painele taikina pellin kokoiseksi pizzapohjaksi tai 2–3 annospizzapohjaksi. Täytä pizzat mielesi mukaan ja paista uunissa noin 15 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
6820
1629
50,0 g
8,0 g
223,0 g
4,0 g
46,0 g
49,0 g
4,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli