Pizzataikina

Arvostele resepti
1 Annosta

30 min (josta 10 min aktiivista)

Valmista pizzataikina durumvehnäjauhoista, niin taikina on helppo kaulita ja pohjasta tulee taatusti rapea. Päällystä pohja lempitäytteilläsi, paista ja nauti!

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
25 g(½ pkt) hiivaa
2 dlvettä
3/4 tlsuolaa
3 rkloliiviöljyä
5 dldurumvehnäjauhoja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy.

    MääräAinesosa
    25 g(½ pkt) hiivaa
    2 dlvettä
    3/4 tlsuolaa
    3 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Lisää sen verran jauhoja, että taikina on pehmeän kimmoisaa. Vaivaa noin 5 minuuttia. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin ½ tuntia.

    MääräAinesosa
    5 dldurumvehnäjauhoja
  3. 3

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli tai painele taikina pellin kokoiseksi pizzapohjaksi tai 2–3 annospizzapohjaksi. Täytä pizzat mielesi mukaan ja paista uunissa noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 8.10.2025

Samankaltaisia reseptejä