Pizzapannari
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pizzapannukakku on kätevä perjantai-illan herkku. Sekoita pizzapohjaksi pannukakkutaikina ja laita täytteeksi kinkkua, tomaattia, juustoa ja reilusti oreganoa. Pannaripizza on muuten mainio tarjottava lastenkutsuille!
| 6 dl | maitoa |
| 4 kpl | munaa |
| 1 tl | suolaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | kinkkusuikaleita |
| 150 g | juustoraastetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 kpl | (ruukkua) basilikaa |
- 1.
Sekoita maito, munat ja suola kulhossa vispilällä. Lisää vehnäjauhot ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota noin 30 minuuttia.
- 2.
Kaada taikina leivinpaperoidulle syvälle uunipellille.
- 3.
Huuhdo ja puolita tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ripottele pannukakun pinnalle kinkkusuikaleet, tomaatit, sipulit ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla.
- 4.
Kypsennä pannukakkua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskistunut. Ripottele oregano ja basilikanlehdet valmiin pannukakun pinnalle.
Pizzapannari
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Pizzapannukakku on kätevä perjantai-illan herkku. Sekoita pizzapohjaksi pannukakkutaikina ja laita täytteeksi kinkkua, tomaattia, juustoa ja reilusti oreganoa. Pannaripizza on muuten mainio tarjottava lastenkutsuille!
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 dl | maitoa |
| 4 kpl | munaa |
| 1 tl | suolaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Täyte | |
| 200 g | kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 200 g | kinkkusuikaleita |
| 150 g | juustoraastetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 kpl | (ruukkua) basilikaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita maito, munat ja suola kulhossa vispilällä. Lisää vehnäjauhot ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 6 dl maitoa 4 kpl munaa 1 tl suolaa 3 dl vehnäjauhoja 1/2 dl rypsiöljyä - 2
Kaada taikina leivinpaperoidulle syvälle uunipellille.
- 3
Huuhdo ja puolita tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ripottele pannukakun pinnalle kinkkusuikaleet, tomaatit, sipulit ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 200 g kirsikkatomaatteja 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 200 g kinkkusuikaleita 150 g juustoraastetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kypsennä pannukakkua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskistunut. Ripottele oregano ja basilikanlehdet valmiin pannukakun pinnalle.
Määrä Ainesosa 2 tl kuivattua oreganoa 1/2 kpl (ruukkua) basilikaa
Ravintosisältö
385
Energiaa kcal
1614
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,8 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
385
Energiaa kcal
1614
Energiaa kj
17,8 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,8 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
23,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























