Pizzapannari

arvosana4/5

(2)arviota
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Pizzapannukakku on kätevä perjantai-illan herkku. Sekoita pizzapohjaksi pannukakkutaikina ja laita täytteeksi kinkkua, tomaattia, juustoa ja reilusti oreganoa. Pannaripizza on muuten mainio tarjottava lastenkutsuille!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 dlmaitoa
4 kplmunaa
1 tlsuolaa
3 dlvehnäjauhoja
1/2 dlrypsiöljyä

Täyte

200 gkirsikkatomaatteja
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
200 gkinkkusuikaleita
150 gjuustoraastetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 tlkuivattua oreganoa
1/2 kpl(ruukkua) basilikaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita maito, munat ja suola kulhossa vispilällä. Lisää vehnäjauhot ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    6 dlmaitoa
    4 kplmunaa
    1 tlsuolaa
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Kaada taikina leivinpaperoidulle syvälle uunipellille.

  3. 3

    Huuhdo ja puolita tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ripottele pannukakun pinnalle kinkkusuikaleet, tomaatit, sipulit ja juustoraaste. Mausta mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    200 gkirsikkatomaatteja
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    200 gkinkkusuikaleita
    150 gjuustoraastetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kypsennä pannukakkua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja pinta kauniisti ruskistunut. Ripottele oregano ja basilikanlehdet valmiin pannukakun pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 tlkuivattua oreganoa
    1/2 kpl(ruukkua) basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä