Täyteläinen tomaattikastike uunissa

arvosana5/5

(1)arvio
1 Kappaletta

60 min

Hauduta tomaattikastike kätevästi uunissa. Käytä pizzassa, pastassa, lämppäreissä ja kastikkeissa.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kpl(à 400 g) tomaattimurskaa
2 dlkiehuvaa vettä
4 rkloliiviöljyä
2 rkltomaattipyreetä
1 kpllaakerinlehti
1 tlkuivattua basilikaa
1 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi.

    Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki, mikäli käytät sitä pizzan päällä.

    Vinkki: Tee kerralla tuplasatsi ja pakasta osa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 dl Kiehuvaa vettä, 2 rkl Tomaattipyreetä, Laakerinlehti, 1 tl Kuivattua basilikaa, 1 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä