Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täyteläinen tomaattikastike uunissa

Täyteläinen tomaattikastike uunissa

timer-icon60 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Hauduta tomaattikastike kätevästi uunissa. Käytä pizzassa, pastassa, lämppäreissä ja kastikkeissa.

Ainekset

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
(à 400 g) tomaattimurskaa
2 dl
Kiehuvaa vettä
4 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi.

Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki, mikäli käytät sitä pizzan päällä.

Vinkki: Tee kerralla tuplasatsi ja pakasta osa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 31.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

529

2219

54,0 g

8,0 g

9,0 g

8,0 g

3,0 g

1,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 dl Kiehuvaa vettä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

Laakerinlehti,

1 tl Kuivattua basilikaa,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli