Pizza Margherita - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizza Margherita

Pizza Margherita
Kappaleita
2
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
250°C
Täydellisen herkullinen tomaattipizza Pizza Margherita syntyy tuplasti kohotetusta taikinasta ja uunissa haudutetusta kastikkeesta.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

25 g
Hiivaa
2 dl
Vettä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
5 dl
Erikoisvehnä- tai durumjauhoja

TOMAATTIKASTIKE

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
(à 400 g) tomaattimurskaa (esim. mutti)
2 dl
Kiehuvaa vettä
4 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

PÄÄLLE

2 dl
Tomaattikastiketta (ks. ohje)
2 kpl
Palloa mozzarellaa (à 125 g)
2 - 4 kpl
Tomaattia
1/2 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Vinkki: Pakasta ylijäänyt kastike seuraavaa pizzakertaa varten tai käytä pastakastikkeena.

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi vähintään 30 minuuttia. Vaivaa muutaman kerran ja kohota vielä 30 minuuttia.

Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen kuin levität sitä pizzalle.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Painele taikina jauhotetulla alustalla käsin ohueksi pohjaksi. Tee joko 1 iso pellillinen, 2 pienempää pizzaa tai pikkupizzoja. Nosta pohja varovasti leivinpaperille; anna pellin olla vielä uunissa.

Levitä tomaattikastiketta tasaisesti pohjan päälle. Valuta mozzarella ja viipaloi tai revi se paloiksi tomaattikastikkeen päälle. Viipaloi tomaatit ja pudottele sinne tänne pizzan päälle. Ripottele oreganoa pinnalle.

Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza pellille leivinpaperin avulla. Paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia, niin että juusto sulaa pizzan päälle, pohja kypsyy kauttaaltaan ja pinta saa kauniin värin. Viimeistele pizza basilikalla.

Vinkki: Pakasta ylijäänyt kastike seuraavaa pizzakertaa varten tai käytä pastakastikkeena.

2

Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen kuin levität sitä pizzalle.

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
4 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
(à 400 g) tomaattimurskaa (esim. mutti)
2 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 tl
Sokeria
2 dl
Kiehuvaa vettä
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Suolaa
1 tl
Kuivattua basilikaa
3

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Painele taikina jauhotetulla alustalla käsin ohueksi pohjaksi. Tee joko 1 iso pellillinen, 2 pienempää pizzaa tai pikkupizzoja. Nosta pohja varovasti leivinpaperille; anna pellin olla vielä uunissa.

4

Levitä tomaattikastiketta tasaisesti pohjan päälle. Valuta mozzarella ja viipaloi tai revi se paloiksi tomaattikastikkeen päälle. Viipaloi tomaatit ja pudottele sinne tänne pizzan päälle. Ripottele oreganoa pinnalle.

2 dl
Tomaattikastiketta (ks. ohje)
2 kpl
Palloa mozzarellaa (à 125 g)
2 - 4 kpl
Tomaattia
1/2 tl
Kuivattua oreganoa
5

Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza pellille leivinpaperin avulla. Paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia, niin että juusto sulaa pizzan päälle, pohja kypsyy kauttaaltaan ja pinta saa kauniin värin. Viimeistele pizza basilikalla.

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pia Inberg
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja129 g257 g
Proteiinia24 g47 g
Rasvaa48 g95 g
Kuituja9 g18 g
Energiaa kj4455 8909
Energiaa kcal1064 2127

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 2 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 dl Kiehuvaa vettä

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • Laakerinlehti

  • 1 tl Kuivattua basilikaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 2 dl Tomaattikastiketta (ks. ohje)

  • 0,5 tl Kuivattua oreganoa

  • Ruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja129 g257 g
Proteiinia24 g47 g
Rasvaa48 g95 g
Kuituja9 g18 g
Energiaa kj4455 8909
Energiaa kcal1064 2127

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 25 g Hiivaa

  • 2 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 dl Kiehuvaa vettä

  • 2 rkl Tomaattipyreetä

  • Laakerinlehti

  • 1 tl Kuivattua basilikaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 2 dl Tomaattikastiketta (ks. ohje)

  • 0,5 tl Kuivattua oreganoa

  • Ruukkua basilikaa

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pia Inberg

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.