Pizza Margherita | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pizza Margherita

Pizza Margherita

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Täydellisen herkullinen tomaattipizza Pizza Margherita syntyy tuplasti kohotetusta taikinasta ja uunissa haudutetusta kastikkeesta.

Ainekset

pohja

25 g
Hiivaa
2 dl
Vettä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
5 dl
Erikoisvehnä- tai durumjauhoja

tomaattikastike

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
(à 400 g) tomaattimurskaa (esim. mutti)
2 dl
Kiehuvaa vettä
4 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

päälle

2 dl
Tomaattikastiketta (ks. ohje)
2 kpl
Palloa mozzarellaa (à 125 g)
2 - 4 kpl
Tomaattia
1/2 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi vähintään 30 minuuttia. Vaivaa muutaman kerran ja kohota vielä 30 minuuttia.

Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen kuin levität sitä pizzalle.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Painele taikina jauhotetulla alustalla käsin ohueksi pohjaksi. Tee joko 1 iso pellillinen, 2 pienempää pizzaa tai pikkupizzoja. Nosta pohja varovasti leivinpaperille; anna pellin olla vielä uunissa.

Levitä tomaattikastiketta tasaisesti pohjan päälle. Valuta mozzarella ja viipaloi tai revi se paloiksi tomaattikastikkeen päälle. Viipaloi tomaatit ja pudottele sinne tänne pizzan päälle. Ripottele oreganoa pinnalle.

Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza pellille leivinpaperin avulla. Paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia, niin että juusto sulaa pizzan päälle, pohja kypsyy kauttaaltaan ja pinta saa kauniin värin. Viimeistele pizza basilikalla.

Vinkki: Pakasta ylijäänyt kastike seuraavaa pizzakertaa varten tai käytä pastakastikkeena.

2

Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen kuin levität sitä pizzalle.

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
4 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
(à 400 g) tomaattimurskaa (esim. mutti)
2 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 tl
Sokeria
2 dl
Kiehuvaa vettä
1 kpl
Laakerinlehti
1 tl
Suolaa
1 tl
Kuivattua basilikaa
3

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Painele taikina jauhotetulla alustalla käsin ohueksi pohjaksi. Tee joko 1 iso pellillinen, 2 pienempää pizzaa tai pikkupizzoja. Nosta pohja varovasti leivinpaperille; anna pellin olla vielä uunissa.

4

Levitä tomaattikastiketta tasaisesti pohjan päälle. Valuta mozzarella ja viipaloi tai revi se paloiksi tomaattikastikkeen päälle. Viipaloi tomaatit ja pudottele sinne tänne pizzan päälle. Ripottele oreganoa pinnalle.

2 dl
Tomaattikastiketta (ks. ohje)
2 kpl
Palloa mozzarellaa (à 125 g)
2 - 4 kpl
Tomaattia
1/2 tl
Kuivattua oreganoa
5

Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza pellille leivinpaperin avulla. Paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia, niin että juusto sulaa pizzan päälle, pohja kypsyy kauttaaltaan ja pinta saa kauniin värin. Viimeistele pizza basilikalla.

1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Vinkki: Pakasta ylijäänyt kastike seuraavaa pizzakertaa varten tai käytä pastakastikkeena.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4455

1064

47,5 g

9,0 g

128,5 g

10,5 g

9,0 g

23,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

2 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

2 dl Kiehuvaa vettä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

Laakerinlehti,

1 tl Kuivattua basilikaa,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

2 dl Tomaattikastiketta (ks, ohje),

0,5 tl Kuivattua oreganoa,

Ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli