Pizza Margherita

Arvostele resepti
2 Kappaletta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Täydellisen herkullinen tomaattipizza Pizza Margherita syntyy tuplasti kohotetusta taikinasta ja uunissa haudutetusta kastikkeesta.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

25 ghiivaa
2 dlvettä
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
5 dldurumjauhoja

Tomaattikastike

1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
800 g(2 pkt, à 400 g) tomaattimurskaa
2 dlkiehuvaa vettä
4 rkloliiviöljyä
2 rkltomaattipyreetä
1 kpllaakerinlehti
1 tlkuivattua basilikaa
1 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
1/4 tlmustapippuria

Päälle

250 g(2 pkt) mozzarellaa
3 kpltomaattia
1/2 tlkuivattua oreganoa
1/2 kplruukku basilikaa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi vähintään 30 minuuttia. Vaivaa muutaman kerran ja kohota vielä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 ghiivaa
    2 dlvettä
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlsuolaa
    5 dldurumjauhoja
  2. 2

    Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen kuin levität sitä pizzalle.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1/4 tlmustapippuria
    4 rkloliiviöljyä
    800 g(2 pkt, à 400 g) tomaattimurskaa
    2 rkltomaattipyreetä
    1/2 tlsokeria
    2 dlkiehuvaa vettä
    1 kpllaakerinlehti
    1 tlsuolaa
    1 tlkuivattua basilikaa
  3. 3

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Painele taikina jauhotetulla alustalla käsin ohueksi pohjaksi. Tee joko 1 iso pellillinen, 2 pienempää pizzaa tai pikkupizzoja. Nosta pohja varovasti leivinpaperille; anna pellin olla vielä uunissa.

  4. 4

    Levitä tomaattikastiketta tasaisesti pohjan päälle. Valuta mozzarella ja viipaloi tai revi se paloiksi tomaattikastikkeen päälle. Viipaloi tomaatit ja pudottele sinne tänne pizzan päälle. Ripottele oreganoa pinnalle.

    MääräAinesosa
    2 dltomaattikastiketta (ks. ohje)
    250 g(2 pkt) mozzarellaa
    3 kpltomaattia
    1/2 tlkuivattua oreganoa
  5. 5

    Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza pellille leivinpaperin avulla. Paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia, niin että juusto sulaa pizzan päälle, pohja kypsyy kauttaaltaan ja pinta saa kauniin värin. Viimeistele pizza basilikalla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku basilikaa

Pakasta ylijäänyt kastike seuraavaa pizzakertaa varten tai käytä pastakastikkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä, 1 kpl laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä