Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pizza Margherita

Pizza Margherita

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Täydellisen herkullinen tomaattipizza Pizza Margherita syntyy tuplasti kohotetusta taikinasta ja uunissa haudutetusta kastikkeesta.

Ainekset

pohja

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
5 dl
erikoisvehnä- tai durumjauhoja

tomaattikastike

1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 dl
kiehuvaa vettä
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 kpl
laakerinlehti
1 tl
kuivattua basilikaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria

päälle

2 dl
Tomaattikastiketta (ks. ohje)
250 g
(2 pkt) mozzarellaa
2 - 4 kpl
tomaattia
1/2 tl
kuivattua oreganoa
1/2 kpl
ruukku basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi vähintään 30 minuuttia. Vaivaa muutaman kerran ja kohota vielä 30 minuuttia.

25 g
hiivaa
2 dl
vettä
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
5 dl
erikoisvehnä- tai durumjauhoja
2

Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen kuin levität sitä pizzalle.

1 kpl
punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 tl
mustapippuria
4 rkl
oliiviöljyä
400 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1/2 tl
sokeria
2 dl
kiehuvaa vettä
1 kpl
laakerinlehti
1 tl
suolaa
1 tl
kuivattua basilikaa
3

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Painele taikina jauhotetulla alustalla käsin ohueksi pohjaksi. Tee joko 1 iso pellillinen, 2 pienempää pizzaa tai pikkupizzoja. Nosta pohja varovasti leivinpaperille; anna pellin olla vielä uunissa.

4

Levitä tomaattikastiketta tasaisesti pohjan päälle. Valuta mozzarella ja viipaloi tai revi se paloiksi tomaattikastikkeen päälle. Viipaloi tomaatit ja pudottele sinne tänne pizzan päälle. Ripottele oreganoa pinnalle.

2 dl
Tomaattikastiketta (ks. ohje)
250 g
(2 pkt) mozzarellaa
2 - 4 kpl
tomaattia
1/2 tl
kuivattua oreganoa
5

Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza pellille leivinpaperin avulla. Paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia, niin että juusto sulaa pizzan päälle, pohja kypsyy kauttaaltaan ja pinta saa kauniin värin. Viimeistele pizza basilikalla.

1/2 kpl
ruukku basilikaa

Vinkki: Pakasta ylijäänyt kastike seuraavaa pizzakertaa varten tai käytä pastakastikkeena.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
Julkaistu: 25.9.2017
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1414

5919

70,0 g

22,5 g

139,0 g

19,5 g

13,0 g

47,0 g

7,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä,

1 kpl laakerinlehti,

0,5 kpl ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli