Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi vähintään 30 minuuttia. Vaivaa muutaman kerran ja kohota vielä 30 minuuttia.
Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi. Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki ennen kuin levität sitä pizzalle.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti tai pizzakivi uuniin. Painele taikina jauhotetulla alustalla käsin ohueksi pohjaksi. Tee joko 1 iso pellillinen, 2 pienempää pizzaa tai pikkupizzoja. Nosta pohja varovasti leivinpaperille; anna pellin olla vielä uunissa.
Levitä tomaattikastiketta tasaisesti pohjan päälle. Valuta mozzarella ja viipaloi tai revi se paloiksi tomaattikastikkeen päälle. Viipaloi tomaatit ja pudottele sinne tänne pizzan päälle. Ripottele oreganoa pinnalle.
Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizza pellille leivinpaperin avulla. Paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia, niin että juusto sulaa pizzan päälle, pohja kypsyy kauttaaltaan ja pinta saa kauniin värin. Viimeistele pizza basilikalla.
Vinkki: Pakasta ylijäänyt kastike seuraavaa pizzakertaa varten tai käytä pastakastikkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1365
5716
69,5 g
22,5 g
130,5 g
11,0 g
10,0 g
46,0 g
7,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä,
1 kpl laakerinlehti,
0,5 kpl ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli