Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizzapatongit

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Patongin päälle rakennettu pizza on nopea oikaisu pizzaperjantaille. Paista täytteeksi karamellisoitua sipulia tai täytä leivät leppäsavukalalla.

Ainekset

2 kpl
esipaistettua patonkia
1 rkl
pizzamaustetta tai oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
180 g
(1 prk) ranskankermaa 12 %

Täytevaihtoehto 1: karamellisoitusipuli

300 g
(3-4) sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
1 rkl
balsamiviinietikkaa
150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
50 g
(1 dl) saksanpähkinöitä
2 rkl
hunajaa

Täytevaihtoehto 2: leppäsavukala

300 g
(2 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä (säilyke)
1 kpl
paprika
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
(rucolaa tai basilikaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise patongit. Sekoita pizzamauste, pippuri ja suola ranskankermaan.

2 kpl
esipaistettua patonkia
1 rkl
pizzamaustetta tai oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
180 g
(1 prk) ranskankermaa 12 %
2

Karamellisoitu sipulitäyte

Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa puolirenkaiksi. Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää sokeri ja etikka. Paista noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat tahmean pehmeitä. Levitä ranskankermaseos patongeille. Ripottele sipulit ja juusto päälle. Paina pähkinät pinnalle.

300 g
(3-4) sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
1 rkl
balsamiviinietikkaa
150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
50 g
(1 dl) saksanpähkinöitä
3

Leppäsavukalatäyte

Valuta kala. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet, kuutioi paprika. Sekoita tomaattipyree ranskankermaseokseen ja levitä seos patongeille. Murustele kala päälle. Ripottele paprikat ja juustoraaste pinnalle.

300 g
(2 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä (säilyke)
1 kpl
paprika
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
4

Paista patonkeja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele sipulipatongit hunajalla tai kalapatongit yrteillä.

2 rkl
hunajaa
(rucolaa tai basilikaa)

Huom! Ravintosisältö on laskettu vain sipulitäytteelle.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2010
|
Muokattu: 24.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

385

1610

27,5 g

11,0 g

21,0 g

16,5 g

2,5 g

11,5 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

300 g (2 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä (säilyke),

1 kpl paprika,

70 g (1 prk) tomaattipyreetä,

150 g (1 ps) mozzarellajuustoraastetta,

(rucolaa tai basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli