Pizzapatongit

Arvostele resepti
4 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Patongin päälle rakennettu pizza on nopea oikaisu pizzaperjantaille. Paista täytteeksi karamellisoitua sipulia tai täytä leivät leppäsavukalalla. Kalatäytteen ohjeen löydät vinkistä.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplesipaistettua patonkia
1 rklpizzamaustetta tai oreganoa
1/2 tl mustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa
180 g(1 prk) ranskankermaa 12 %

Karamellisoitu sipuli

300 g (3-4) sipulia
1 rkl rypsiöljyä
1 rklsokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
150 g(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
50 g(1 dl) saksanpähkinöitä
2 rklhunajaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Halkaise patongit. Sekoita pizzamauste, pippuri ja suola ranskankermaan.

    MääräAinesosa
    2 kplesipaistettua patonkia
    1 rklpizzamaustetta tai oreganoa
    1/2 tl mustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    180 g(1 prk) ranskankermaa 12 %
  2. 2

    Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa puolirenkaiksi. Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää sokeri ja etikka. Paista noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat tahmean pehmeitä. Levitä ranskankermaseos patongeille. Ripottele sipulit ja juusto päälle. Paina pähkinät pinnalle.

    MääräAinesosa
    300 g (3-4) sipulia
    1 rkl rypsiöljyä
    1 rklsokeria
    1 rkl balsamiviinietikkaa
    150 g(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
    50 g(1 dl) saksanpähkinöitä
  3. 3

    Paista patonkeja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele sipulipatongit hunajalla.

    MääräAinesosa
    2 rklhunajaa

Kalatäyte: Valuta 300 g (2 prk) leppäsavukalaa öljyssä. Huuhtele 1 kpl paprika, poista kanta ja siemenet, kuutioi paprika. Sekoita 70 g tomaattipyreetä ranskankermaseokseen ja levitä seos patongeille. Murustele kala päälle. Ripottele paprikat ja 150 g juustoraastetta pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä