Pizzapatongit
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Patongin päälle rakennettu pizza on nopea oikaisu pizzaperjantaille. Paista täytteeksi karamellisoitua sipulia tai täytä leivät leppäsavukalalla. Kalatäytteen ohjeen löydät vinkistä.
| 2 kpl | esipaistettua patonkia |
| 1 rkl | pizzamaustetta tai oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 180 g | (1 prk) ranskankermaa 12 % |
| Karamellisoitu sipuli | |
|---|---|
| 300 g | (3-4) sipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 150 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
| 50 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
| 2 rkl | hunajaa |
- 1.
Halkaise patongit. Sekoita pizzamauste, pippuri ja suola ranskankermaan.
- 2.
Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa puolirenkaiksi. Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää sokeri ja etikka. Paista noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat tahmean pehmeitä. Levitä ranskankermaseos patongeille. Ripottele sipulit ja juusto päälle. Paina pähkinät pinnalle.
- 3.
Paista patonkeja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele sipulipatongit hunajalla.
Pizzapatongit
Patongin päälle rakennettu pizza on nopea oikaisu pizzaperjantaille. Paista täytteeksi karamellisoitua sipulia tai täytä leivät leppäsavukalalla. Kalatäytteen ohjeen löydät vinkistä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | esipaistettua patonkia |
| 1 rkl | pizzamaustetta tai oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 180 g | (1 prk) ranskankermaa 12 % |
Karamellisoitu sipuli | |
| 300 g | (3-4) sipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 150 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
| 50 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
| 2 rkl | hunajaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Halkaise patongit. Sekoita pizzamauste, pippuri ja suola ranskankermaan.
Määrä Ainesosa 2 kpl esipaistettua patonkia 1 rkl pizzamaustetta tai oreganoa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa 180 g (1 prk) ranskankermaa 12 % - 2
Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa puolirenkaiksi. Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää sokeri ja etikka. Paista noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat tahmean pehmeitä. Levitä ranskankermaseos patongeille. Ripottele sipulit ja juusto päälle. Paina pähkinät pinnalle.
Määrä Ainesosa 300 g (3-4) sipulia 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl sokeria 1 rkl balsamiviinietikkaa 150 g (1 ps) mozzarellajuustoraastetta 50 g (1 dl) saksanpähkinöitä - 3
Paista patonkeja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele sipulipatongit hunajalla.
Määrä Ainesosa 2 rkl hunajaa
Kalatäyte: Valuta 300 g (2 prk) leppäsavukalaa öljyssä. Huuhtele 1 kpl paprika, poista kanta ja siemenet, kuutioi paprika. Sekoita 70 g tomaattipyreetä ranskankermaseokseen ja levitä seos patongeille. Murustele kala päälle. Ripottele paprikat ja 150 g juustoraastetta pinnalle.
Ravintosisältö
387
Energiaa kcal
1621
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
387
Energiaa kcal
1621
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,5 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























