Halkaise patongit. Sekoita pizzamauste, pippuri ja suola ranskankermaan.
Karamellisoitu sipulitäyte
Kuori sipulit, halkaise ne ja leikkaa puolirenkaiksi. Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää sokeri ja etikka. Paista noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat tahmean pehmeitä. Levitä ranskankermaseos patongeille. Ripottele sipulit ja juusto päälle. Paina pähkinät pinnalle.
Leppäsavukalatäyte
Valuta kala. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet, kuutioi paprika. Sekoita tomaattipyree ranskankermaseokseen ja levitä seos patongeille. Murustele kala päälle. Ripottele paprikat ja juustoraaste pinnalle.
Paista patonkeja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Viimeistele sipulipatongit hunajalla tai kalapatongit yrteillä.
Huom! Ravintosisältö on laskettu vain sipulitäytteelle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
385
1610
27,5 g
11,0 g
21,0 g
16,5 g
2,5 g
11,5 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
300 g (2 prk) leppäsavukalaa paloina öljyssä (säilyke),
1 kpl paprika,
70 g (1 prk) tomaattipyreetä,
150 g (1 ps) mozzarellajuustoraastetta,
(rucolaa tai basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli