Flammkuchen-pizzapalat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Flammkuchen on saksalainen ranskankermalla päällystetty pizzamainen piirakka. Nämä herkulliset pikkusuolaiset valmistuvat nopeasti käyttämällä valmista voitaikinaa.
| 500 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa 18 % |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 150 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua) |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille.
- 2.
Sekoita sitruunanmehu ja sinappi ranskankermaan. Levitä tasaisesti levyjen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 3.
Halkaise kinkkuviipaleet pituussuunnassa.
- 4.
Ota pelti pois uunista. Asettele kinkkuviipaleet levyjen päälle ja paista vielä 10 minuuttia.
- 5.
Leikkaa hieman jäähtyneinä puoliksi ja puolikkaat kolmioiksi. Viimeistele rucolalla ja mustapippurilla.
Flammkuchen-pizzapalat
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Flammkuchen on saksalainen ranskankermalla päällystetty pizzamainen piirakka. Nämä herkulliset pikkusuolaiset valmistuvat nopeasti käyttämällä valmista voitaikinaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa 18 % |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 150 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua) |
Pinnalle | |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä - 2
Sekoita sitruunanmehu ja sinappi ranskankermaan. Levitä tasaisesti levyjen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 tl sitruunanmehua 1 tl dijoninsinappia 150 g (1 prk) ranskankermaa 18 % - 3
Halkaise kinkkuviipaleet pituussuunnassa.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua) - 4
Ota pelti pois uunista. Asettele kinkkuviipaleet levyjen päälle ja paista vielä 10 minuuttia.
- 5
Leikkaa hieman jäähtyneinä puoliksi ja puolikkaat kolmioiksi. Viimeistele rucolalla ja mustapippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku villirucolaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Kokeile rucolan tilalla timjamia.
Ravintosisältö
27
Energiaa kcal
113
Energiaa kj
2,3 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,4 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
—
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
27
Energiaa kcal
113
Energiaa kj
2,3 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,4 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
—
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























