Flammkuchen-pizzapalat

arvosana5/5

(3)arviota
20 Palaa

45 min (josta 15 min aktiivista)

Flammkuchen on saksalainen ranskankermalla päällystetty pizzamainen piirakka. Nämä herkulliset pikkusuolaiset valmistuvat nopeasti käyttämällä valmista voitaikinaa.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
150 g(1 prk) ranskankermaa 18 %
2 tlsitruunanmehua
1 tldijoninsinappia
150 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua)

Pinnalle

1 kplruukku villirucolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Aseta taikinalevyt leivinpaperin päälle pellille.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
  2. 2

    Sekoita sitruunanmehu ja sinappi ranskankermaan. Levitä tasaisesti levyjen päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 tlsitruunanmehua
    1 tldijoninsinappia
    150 g(1 prk) ranskankermaa 18 %
  3. 3

    Halkaise kinkkuviipaleet pituussuunnassa.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. serranon kinkkua)
  4. 4

    Ota pelti pois uunista. Asettele kinkkuviipaleet levyjen päälle ja paista vielä 10 minuuttia.

  5. 5

    Leikkaa hieman jäähtyneinä puoliksi ja puolikkaat kolmioiksi. Viimeistele rucolalla ja mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku villirucolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Kokeile rucolan tilalla timjamia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.10.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä