Grillipizza
Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista täydellisen rapeapohjainen tomaattinen pepperonipizza pihagrillissä pizzakiven päällä. Kesäruokaa parhaimmillaan!
| Taikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vettä |
| 25 g | (1/2 pkt) hiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 6 dl | durumvehnäjauhoja |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| Täytteet | |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 80 g | (1 ps) babypinaattia |
| 400 g | (1 prk) basilika-tomaattikastiketta |
| 170 g | (1 ps) pizzajuustoraastetta |
| 75 g | (1/2 pkt) pepperonisalamia |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhot. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 5–8 minuuttia. Taikinan tulee olla kimmoisa ja irrota kulhon reunoilta. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.
- 2.
Valmistele pizzan täytteet taikinan kohotessa. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.
- 3.
Laita pizzakivi kylmään grilliin, sulje grillin kansi ja kuumenna grilli tulikuumaksi. Pizzakiven kuumenemiseen kuluu grillin tehosta riippuen 15–30 minuuttia.
- 4.
Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikinapalat leivinpaperin päällä yksi kerrallaan ohuiksi pyöreiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzapohjan ympäriltä.
- 5.
Aseta täytteet käden ulottuville grillin viereen. Paista pizzat yksi kerrallaan: Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan ja käännä lastan avulla.
- 6.
Täytä pizzat heti, kun pohja on käännetty.
- 7.
Levitä esipaistetulle pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten juustoraastetta, kirsikkatomaatteja ja pepperonisalamiviipaleita. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle ja ripottele päälle pinaattia.
Grillipizza
Valmista täydellisen rapeapohjainen tomaattinen pepperonipizza pihagrillissä pizzakiven päällä. Kesäruokaa parhaimmillaan!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 2 1/2 dl | vettä |
| 25 g | (1/2 pkt) hiivaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 6 dl | durumvehnäjauhoja |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
Täytteet | |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 80 g | (1 ps) babypinaattia |
| 400 g | (1 prk) basilika-tomaattikastiketta |
| 170 g | (1 ps) pizzajuustoraastetta |
| 75 g | (1/2 pkt) pepperonisalamia |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhot. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 5–8 minuuttia. Taikinan tulee olla kimmoisa ja irrota kulhon reunoilta. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g (1/2 pkt) hiivaa 2 1/2 dl vettä 1 tl sokeria 1 tl suolaa 6 dl durumvehnäjauhoja 1/2 dl oliiviöljyä - 2
Valmistele pizzan täytteet taikinan kohotessa. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 80 g (1 ps) babypinaattia - 3
Laita pizzakivi kylmään grilliin, sulje grillin kansi ja kuumenna grilli tulikuumaksi. Pizzakiven kuumenemiseen kuluu grillin tehosta riippuen 15–30 minuuttia.
- 4
Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikinapalat leivinpaperin päällä yksi kerrallaan ohuiksi pyöreiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzapohjan ympäriltä.
- 5
Aseta täytteet käden ulottuville grillin viereen. Paista pizzat yksi kerrallaan: Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan ja käännä lastan avulla.
- 6
Täytä pizzat heti, kun pohja on käännetty.
- 7
Levitä esipaistetulle pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten juustoraastetta, kirsikkatomaatteja ja pepperonisalamiviipaleita. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle ja ripottele päälle pinaattia.
Määrä Ainesosa 400 g (1 prk) basilika-tomaattikastiketta 170 g (1 ps) pizzajuustoraastetta 75 g (1/2 pkt) pepperonisalamia
Vinkki: Kokeile valkoista pizzaa ja levitä pohjan päälle ranskankermaa, vuohenjuustoviipaleita sekä viipaloituja herkkusieniä ja punasipulia.
Ravintosisältö
1070
Energiaa kcal
4476
Energiaa kj
49,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
101,7 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
22,7 g
Kuituja
42,0 g
Proteiinia
4,7 g
Suolaa
1070
Energiaa kcal
4476
Energiaa kj
49,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
101,7 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
22,7 g
Kuituja
42,0 g
Proteiinia
4,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























