Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillipizza

Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Valmista täydellisen rapeapohjainen pizza pihagrillissä pizzakiven päällä. Valitse kahdesta täytteestä suosikkisi: tomaattinen pepperonipizza tai valkoinen herkkusienipizza.

Ainekset

Taikina

2 1/2 dl
vettä
25 g
(1/2 pkt) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
6 dl
durumvehnäjauhoja
1/2 dl
oliiviöljyä

Täytevaihtoehto 1: tomaatti-pepperoni

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
80 g
(1 ps) babypinaattia
400 g
(1 prk) basilika-tomaattikastiketta
170 g
(1 ps) pizzajuustoraastetta
75 g
(1/2 pkt) pepperonisalamia

Täytevaihtoehto 2: herkkusieni-vuohenjuusto

150 g
(1 pkt) pehmeää vuohenjuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
(1 rs) herkkusieniä
1 kpl
punasipulia
170 g
(1 ps) juustoraastetta
1 kpl
ruukku rucolaa
1 - 2 rkl
sitruunamehua
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhot. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 5–8 minuuttia. Taikinan tulee olla kimmoisa ja irrota kulhon reunoilta. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.

25 g
(1/2 pkt) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
2 1/2 dl
vettä
1 tl
sokeria
1 tl
suolaa
6 dl
durumvehnäjauhoja
1/2 dl
oliiviöljyä
2

Valmistele pizzan täytteet taikinan kohotessa.

3

Täyte 1 - tomaatti-pepperoni: Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
80 g
(1 ps) babypinaattia
4

Täyte 2 - herkkusieni-vuohenjuusto: Viipaloi herkkusienet. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita pehmeä vuohenjuusto ranskankerman joukkoon. Mausta pippurilla.

200 g
(1 rs) herkkusieniä
1 kpl
punasipulia
150 g
(1 pkt) pehmeää vuohenjuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
5

Laita pizzakivi kylmään grilliin, sulje grillin kansi ja kuumenna grilli tulikuumaksi. Pizzakiven kuumenemiseen kuluu grillin tehosta riippuen 15–30 minuuttia.

6

Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikinapalat leivinpaperin päällä yksi kerrallaan ohuiksi pyöreiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzapohjan ympäriltä.

7

Aseta täytteet käden ulottuville grillin viereen. Paista pizzat yksi kerrallaan: Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan ja käännä lastan avulla.

8

Täytä pizzat valitsemallasi täytteellä heti, kun pohja on käännetty.

9

Täyte 1 - tomaatti-pepperoni: Levitä esipaistetulle pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten juustoraastetta, kirsikkatomaatteja ja pepperonisalamiviipaleita. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle ja ripottele päälle pinaattia.

400 g
(1 prk) basilika-tomaattikastiketta
170 g
(1 ps) pizzajuustoraastetta
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
75 g
(1/2 pkt) pepperonisalamia
80 g
(1 ps) babypinaattia
10

Täyte 2 - herkkusieni-vuohenjuusto: Levitä esipaistetulle pohjalle ensin ranskankerma-vuohenjuustoseosta, sitten juustoraastetta, herkkusieniä ja punasipulia. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle. Viimeistele pizza sitruunamehulla ja ripauksella suolaa maustetulla rucolalla.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
150 g
(1 pkt) pehmeää vuohenjuustoa
170 g
(1 ps) juustoraastetta
200 g
(1 rs) herkkusieniä
1 kpl
punasipulia
1 - 2 rkl
sitruunamehua
suolaa
1 kpl
ruukku rucolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 8.6.2018
|
Muokattu: 16.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1599

6692

93,0 g

44,3 g

105,3 g

16,0 g

24,0 g

70,3 g

6,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl ruukku rucolaa,

suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli