Grillipizza

Arvostele resepti
3 Kappaletta

Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Valmista täydellisen rapeapohjainen tomaattinen pepperonipizza pihagrillissä pizzakiven päällä. Kesäruokaa parhaimmillaan!

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

2 1/2 dlvettä
25 g(1/2 pkt) hiivaa
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
6 dldurumvehnäjauhoja
1/2 dloliiviöljyä

Täytteet

250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
80 g(1 ps) babypinaattia
400 g(1 prk) basilika-tomaattikastiketta
170 g(1 ps) pizzajuustoraastetta
75 g(1/2 pkt) pepperonisalamia

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhot. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 5–8 minuuttia. Taikinan tulee olla kimmoisa ja irrota kulhon reunoilta. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 g(1/2 pkt) hiivaa
    2 1/2 dlvettä
    1 tlsokeria
    1 tlsuolaa
    6 dldurumvehnäjauhoja
    1/2 dloliiviöljyä
  2. 2

    Valmistele pizzan täytteet taikinan kohotessa. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    80 g(1 ps) babypinaattia
  3. 3

    Laita pizzakivi kylmään grilliin, sulje grillin kansi ja kuumenna grilli tulikuumaksi. Pizzakiven kuumenemiseen kuluu grillin tehosta riippuen 15–30 minuuttia.

  4. 4

    Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikinapalat leivinpaperin päällä yksi kerrallaan ohuiksi pyöreiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzapohjan ympäriltä.

  5. 5

    Aseta täytteet käden ulottuville grillin viereen. Paista pizzat yksi kerrallaan: Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan ja käännä lastan avulla.

  6. 6

    Täytä pizzat heti, kun pohja on käännetty.

  7. 7

    Levitä esipaistetulle pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten juustoraastetta, kirsikkatomaatteja ja pepperonisalamiviipaleita. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle ja ripottele päälle pinaattia.

    MääräAinesosa
    400 g(1 prk) basilika-tomaattikastiketta
    170 g(1 ps) pizzajuustoraastetta
    75 g(1/2 pkt) pepperonisalamia

Vinkki: Kokeile valkoista pizzaa ja levitä pohjan päälle ranskankermaa, vuohenjuustoviipaleita sekä viipaloituja herkkusieniä ja punasipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
5.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä