Grillipizza - Yhteishyvä

Grillipizza

Kappaleita
3
Valmista täydellisen rapeapohjainen pizza pihagrillissä pizzakiven päällä. Valitse kahdesta täytteestä suosikkisi: tomaattinen pepperonipizza tai valkoinen herkkusienipizza.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

2 1/2 dl
Vettä
1/2 kpl
(25 g) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
6 dl
Durumvehnäjauhoja
1/2 dl
Oliiviöljyä

TÄYTEVAIHTOEHTO 1: TOMAATTI-PEPPERONI

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
(80 g) babypinaattia
1 kpl
(400 g) basilika-tomaattikastiketta
1 kpl
(170 g) pizzajuustoraastetta
75 g
(à 150 g) pepperonisalamia

TÄYTEVAIHTOEHTO 2: HERKKUSIENI-VUOHENJUUSTO

1 kpl
(150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Punasipulia
1 kpl
(170 g) juustoraastetta
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
Suolaa

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhot. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 5–8 minuuttia. Taikinan tulee olla kimmoisa ja irrota kulhon reunoilta. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.

1/2 kpl
(25 g) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
6 dl
Durumvehnäjauhoja
1/2 dl
Oliiviöljyä
2

Valmistele pizzan täytteet taikinan kohotessa.

3

Täyte 1: Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
(80 g) babypinaattia
4

Täyte 2: Viipaloi herkkusienet. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita pehmeä vuohenjuusto ranskankerman joukkoon. Mausta pippurilla.

1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Punasipulia
1 kpl
(150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
5

Laita pizzakivi kylmään grilliin, sulje grillin kansi ja kuumenna grilli tulikuumaksi. Pizzakiven kuumenemiseen kuluu grillin tehosta riippuen 15–30 minuuttia.

6

Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikinapalat leivinpaperin päällä yksi kerrallaan ohuiksi pyöreiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzapohjan ympäriltä.

7

Aseta täytteet käden ulottuville grillin viereen. Paista pizzat yksi kerrallaan: Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan ja käännä lastan avulla.

8

Täytä pizzat valitsemallasi täytteellä heti, kun pohja on käännetty.

9

Täyte 1: Levitä esipaistetulle pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten juustoraastetta, kirsikkatomaatteja ja pepperonisalamiviipaleita. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle ja ripottele päälle pinaattia.

1 kpl
(400 g) basilika-tomaattikastiketta
1 kpl
(170 g) pizzajuustoraastetta
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
75 g
(à 150 g) pepperonisalamia
1 kpl
(80 g) babypinaattia
10

Täyte 2: Levitä esipaistetulle pohjalle ensin ranskankerma-vuohenjuustoseosta, sitten juustoraastetta, herkkusieniä ja punasipulia. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle. Viimeistele pizza sitruunamehulla ja ripauksella suolaa maustetulla rucolalla.

1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 kpl
(150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(170 g) juustoraastetta
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Punasipulia
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
1 kpl
Ruukku rucolaa
Resepti
Kaisa Nieminen
Kuvat
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 8.6.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja92 g275 g
Proteiinia24 g72 g
Rasvaa26 g79 g
Kuituja18 g54 g
Energiaa kj3092 9275
Energiaa kcal739 2216

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 0,5 pakettia (25 g) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 1 pussi (170 g) pizzajuustoraastetta

  • 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 rasia (200 g) herkkusieniä

  • Punasipulia

  • 1 pussi (170 g) juustoraastetta

  • Ruukku rucolaa

  • 1 - 2 rkl Sitruunamehua

  • Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja92 g275 g
Proteiinia24 g72 g
Rasvaa26 g79 g
Kuituja18 g54 g
Energiaa kj3092 9275
Energiaa kcal739 2216

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2,5 dl Vettä

  • 0,5 pakettia (25 g) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa

  • 1 tl Suolaa

  • 1 pussi (170 g) pizzajuustoraastetta

  • 1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa

  • 1 prk (150 g) ranskankermaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 rasia (200 g) herkkusieniä

  • Punasipulia

  • 1 pussi (170 g) juustoraastetta

  • Ruukku rucolaa

  • 1 - 2 rkl Sitruunamehua

  • Suolaa

Resepti
Kaisa Nieminen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.