Grillipizza | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillipizza
Play

Grillipizza

Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Valmista täydellisen rapeapohjainen pizza pihagrillissä pizzakiven päällä. Valitse kahdesta täytteestä suosikkisi: tomaattinen pepperonipizza tai valkoinen herkkusienipizza.

Ainekset

taikina

2 1/2 dl
Vettä
1/2 kpl
(25 g) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
6 dl
Durumvehnäjauhoja
1/2 dl
Oliiviöljyä

täytevaihtoehto 1: tomaatti-pepperoni

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
(80 g) babypinaattia
1 kpl
(400 g) basilika-tomaattikastiketta
1 kpl
(170 g) pizzajuustoraastetta
75 g
(à 150 g) pepperonisalamia

täytevaihtoehto 2: herkkusieni-vuohenjuusto

1 kpl
(150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Punasipulia
1 kpl
(170 g) juustoraastetta
1 kpl
Ruukku rucolaa
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon jauhot. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 5–8 minuuttia. Taikinan tulee olla kimmoisa ja irrota kulhon reunoilta. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota 30 minuuttia.

1/2 kpl
(25 g) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa
2 1/2 dl
Vettä
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
6 dl
Durumvehnäjauhoja
1/2 dl
Oliiviöljyä
2

Valmistele pizzan täytteet taikinan kohotessa.

3

Täyte 1: Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhtele ja kuivaa pinaatit.

1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
1 kpl
(80 g) babypinaattia
4

Täyte 2: Viipaloi herkkusienet. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita pehmeä vuohenjuusto ranskankerman joukkoon. Mausta pippurilla.

1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Punasipulia
1 kpl
(150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
5

Laita pizzakivi kylmään grilliin, sulje grillin kansi ja kuumenna grilli tulikuumaksi. Pizzakiven kuumenemiseen kuluu grillin tehosta riippuen 15–30 minuuttia.

6

Jaa taikina 3 osaan. Kauli taikinapalat leivinpaperin päällä yksi kerrallaan ohuiksi pyöreiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa ylimääräiset leivinpaperit pois pizzapohjan ympäriltä.

7

Aseta täytteet käden ulottuville grillin viereen. Paista pizzat yksi kerrallaan: Avaa grilli ja kiepauta pohja kiven päälle siten, että leivinpaperi jää ylöspäin. Irrota leivinpaperi. Paista pohjaa noin minuutin ajan ja käännä lastan avulla.

8

Täytä pizzat valitsemallasi täytteellä heti, kun pohja on käännetty.

9

Täyte 1: Levitä esipaistetulle pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten juustoraastetta, kirsikkatomaatteja ja pepperonisalamiviipaleita. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle ja ripottele päälle pinaattia.

1 kpl
(400 g) basilika-tomaattikastiketta
1 kpl
(170 g) pizzajuustoraastetta
1 kpl
(250 g) kirsikkatomaatteja
75 g
(à 150 g) pepperonisalamia
1 kpl
(80 g) babypinaattia
10

Täyte 2: Levitä esipaistetulle pohjalle ensin ranskankerma-vuohenjuustoseosta, sitten juustoraastetta, herkkusieniä ja punasipulia. Sulje grillin kansi ja paista pizzaa muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja täytteet kuumenevat. Nosta valmis pizza lastan avulla lautaselle. Viimeistele pizza sitruunamehulla ja ripauksella suolaa maustetulla rucolalla.

1 kpl
(150 g) ranskankermaa
1 kpl
(150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 kpl
(170 g) juustoraastetta
1 kpl
(200 g) herkkusieniä
1 kpl
Punasipulia
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
1 kpl
Ruukku rucolaa
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 8.6.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3092

739

26,3 g

5,7 g

91,7 g

4,0 g

18,0 g

24,0 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vettä,

0,5 pakettia (25 g) hiivaa tai 1 ps kuivahiivaa,

1 tl Suolaa,

1 pussi (170 g) pizzajuustoraastetta,

1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa,

1 prk (150 g) ranskankermaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1 rasia (200 g) herkkusieniä,

Punasipulia,

1 pussi (170 g) juustoraastetta,

Ruukku rucolaa,

1 - 2 rkl Sitruunamehua,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli