Caprese-pinsa

arvosana5/5

(7)arviota
2 Annosta

15 min (josta 10 min aktiivista)

Tässä pinsassa maistuvat caprese-salaatin klassiset maut – mehukas tomaatti, kermainen mozzarella ja tuore basilika. Puolita ja täytä, niin saat ihanan piknikevään kahdelle!

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
230 g(1 kpl) pinsapohja (coop)
1 dlpizzakastiketta
1 tloliiviöljyä

Caprese-täyte

200 g(1 pkt) minitomaatteja (esim. dulcita)
125 g(1 ps, 125/225 g) mozzarellajuustoa
1/2 kplruukkua basilikaa
(balsamicokastiketta)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Leikkaa pinsapohja 4 osaan ja laita palat pellille. Levitä pizzakastiketta kahdelle ja pirskota öljyä kahdelle palalle. Paista kiertoilmalla 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    230 g(1 kpl) pinsapohja (coop)
    1 dlpizzakastiketta
    1 tloliiviöljyä
  2. 2

    Huuhtele ja puolita tomaatit. Valuta ja revi mozzarella. Nypi basilikan lehdet.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) minitomaatteja (esim. dulcita)
    125 g(1 ps, 125/225 g) mozzarellajuustoa
    1/2 kplruukkua basilikaa
  3. 3

    Jaa mozzarellat, tomaatit ja basilikat pizzakastikkeella päällystetyille paloille. Viimeistele halutessasi balsamicoraidoilla. Laita loput pinsapalat kansiksi.

    MääräAinesosa
    (balsamicokastiketta)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 230 g (1 kpl) pinsapohja (Coop) , (balsamicokastiketta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.3.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä