Paras valkoinen pizza
Ainekset
Pinnalle
Valmistus
Lämmitä vesi 40-asteiseksi, vähän kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita joukkoon hiiva. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan, jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ranskankermaan suola, pizzamauste ja valkosipuli.
Jaa taikina kahtia. Kauli tai taputtele taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi leivinpaperin päälle pellille.
Levitä ranskankerma pohjien päälle. Ripottele päälle parmesaaniraaste ja oliivit sekä revi pinnalle kinkku, jos haluat paistaa kinkkuviipaleet rapeiksi. Voit lisätä kinkkuviipaleet myös paistetun pizzan päälle. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Revi mozzarella pieniksi paloiksi kuuman pizzan päälle. Lisää paloitellut kinkkuviipaleet, jos ne eivät olleet uunissa. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele rucolalla.
Vinkki: Voit käyttää pohjaksi myös pakastepizzataikinaa tai valmiita pizzapohjia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1279
5353
72,0 g
33,5 g
92,5 g
4,0 g
19,5 g
52,0 g
7,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli