Paras valkoinen pizza
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valkoisen pizzan täytteessä maistuu Italia: parmesaani, mozzarella ja ilmakuivattu kinkku. Itse tehty pohja saa kastikkeekseen maustettua ranskankermaa.
| 2 dl | vettä |
| 6 g | (2 tl) kuivahiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 4 dl | durumvehnäjauhoja |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | pizzamaustetta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 70 g | (1 ps) parmesaaniraastetta |
| 80 g | (1 dl) oliiveja |
| 125 g | (1 ps) mozzarellajuustoa |
| 70 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | rucolaa |
- 1.
Lämmitä vesi 40-asteiseksi, vähän kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita joukkoon hiiva. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan, jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- 2.
Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ranskankermaan suola, pizzamauste ja valkosipuli.
- 3.
Jaa taikina kahtia. Kauli tai taputtele taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi leivinpaperin päälle pellille.
- 4.
Levitä ranskankerma pohjien päälle. Ripottele päälle parmesaaniraaste ja oliivit sekä revi pinnalle kinkku, jos haluat paistaa kinkkuviipaleet rapeiksi. Voit lisätä kinkkuviipaleet myös paistetun pizzan päälle. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- 5.
Revi mozzarella pieniksi paloiksi kuuman pizzan päälle. Lisää paloitellut kinkkuviipaleet, jos ne eivät olleet uunissa. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele rucolalla.
Paras valkoinen pizza
Valkoisen pizzan täytteessä maistuu Italia: parmesaani, mozzarella ja ilmakuivattu kinkku. Itse tehty pohja saa kastikkeekseen maustettua ranskankermaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vettä |
| 6 g | (2 tl) kuivahiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 4 dl | durumvehnäjauhoja |
Pinnalle | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | pizzamaustetta |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 70 g | (1 ps) parmesaaniraastetta |
| 80 g | (1 dl) oliiveja |
| 125 g | (1 ps) mozzarellajuustoa |
| 70 g | (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | rucolaa |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Lämmitä vesi 40-asteiseksi, vähän kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita joukkoon hiiva. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan, jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 6 g (2 tl) kuivahiivaa 1/2 tl suolaa 2 rkl öljyä 4 dl durumvehnäjauhoja - 2
Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ranskankermaan suola, pizzamauste ja valkosipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 tl suolaa 1 tl pizzamaustetta - 3
Jaa taikina kahtia. Kauli tai taputtele taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi leivinpaperin päälle pellille.
- 4
Levitä ranskankerma pohjien päälle. Ripottele päälle parmesaaniraaste ja oliivit sekä revi pinnalle kinkku, jos haluat paistaa kinkkuviipaleet rapeiksi. Voit lisätä kinkkuviipaleet myös paistetun pizzan päälle. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 70 g (1 ps) parmesaaniraastetta 80 g (1 dl) oliiveja 70 g (1 pkt) ilmakuivattua kinkkua - 5
Revi mozzarella pieniksi paloiksi kuuman pizzan päälle. Lisää paloitellut kinkkuviipaleet, jos ne eivät olleet uunissa. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele rucolalla.
Määrä Ainesosa 125 g (1 ps) mozzarellajuustoa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 50 g rucolaa
Vinkki: Voit käyttää pohjaksi myös pakastepizzataikinaa tai valmiita pizzapohjia.
Ravintosisältö
1279
Energiaa kcal
5353
Energiaa kj
72,0 g
Rasvaa
33,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
92,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
19,5 g
Kuituja
52,0 g
Proteiinia
7,7 g
Suolaa
1279
Energiaa kcal
5353
Energiaa kj
72,0 g
Rasvaa
33,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
92,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
19,5 g
Kuituja
52,0 g
Proteiinia
7,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























