Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paras valkoinen pizza

timer-icon60 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
2 Kappaletta
Fork and knife
2 Kappaletta
Valkoisessa pizzassa itse tehdyn pohjan päälle levitetään herkullista maustettua ranskankermaa. Täytteessä maistuu Italia: parmesaani, mozzarella ja ilmakuivattu kinkku.

Ainekset

2 dl
Vettä
6 g
(2 tl) kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
4 dl
Durumvehnäjauhoja

Pinnalle

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
pizzamaustetta
1 kpl
valkosipulinkynsi
70 g
(1 ps) parmesaaniraastetta
80 g
(1 dl) oliiveja
125 g
(1 ps) mozzarellajuustoa
70 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
50 g
rucolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä vesi 40-asteiseksi, vähän kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita joukkoon hiiva. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan, jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

2 dl
Vettä
6 g
(2 tl) kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
4 dl
Durumvehnäjauhoja
2

Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita ranskankermaan suola, pizzamauste ja valkosipuli.

1 kpl
valkosipulinkynsi
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
pizzamaustetta
3

Jaa taikina kahtia. Kauli tai taputtele taikina kahdeksi isoksi, pyöreäksi pizzapohjaksi leivinpaperin päälle pellille.

4

Levitä ranskankerma pohjien päälle. Ripottele päälle parmesaaniraaste ja oliivit sekä revi pinnalle kinkku, jos haluat paistaa kinkkuviipaleet rapeiksi. Voit lisätä kinkkuviipaleet myös paistetun pizzan päälle. Paista pizzoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

70 g
(1 ps) parmesaaniraastetta
80 g
(1 dl) oliiveja
70 g
(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua
5

Revi mozzarella pieniksi paloiksi kuuman pizzan päälle. Lisää paloitellut kinkkuviipaleet, jos ne eivät olleet uunissa. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele rucolalla.

125 g
(1 ps) mozzarellajuustoa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
50 g
rucolaa

Vinkki: Voit käyttää pohjaksi myös pakastepizzataikinaa tai valmiita pizzapohjia.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.10.2018
|
Muokattu: 12.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1279

5353

72,0 g

33,5 g

92,5 g

4,0 g

19,5 g

52,0 g

7,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli