Lihapiirakat uunissa

arvosana4/5

(41)arviota
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Lihapiirakka on loistava retkieväs! Täytä uunilihikset perinteisellä jauhelihatäytteellä ja paista helposti uunissa ilman rasvankäryä. Tarjoa lihikset kurkkusalaatin, sinapin ja ketsupin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlmaitoa
25 g(0.5 pkt) hiivaa
1/2 dlrypsiöljyä
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
7 - 8 dlhiivaleipäjauhoja

Täyte

1 dlpuuroriisiä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 rklvalkoviinietikkaa
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä paistamiseen
50 gvoita sulatettuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. Lihapiirakat vaihe 1
    1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlmaitoa
    25 g(0.5 pkt) hiivaa
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    7 - 8 dlhiivaleipäjauhoja
  2. Lihapiirakat vaihe 2
    2

    Valmista täyte. Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipulit ruskistuksen loppuvaiheessa. Mausta etikalla, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Sekoita kypsä riisi joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 dlpuuroriisiä
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
    1 tlrypsiöljyä paistamiseen
    1 rklvalkoviinietikkaa
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. Lihapiirakat vaihe 3
    3

    Jaa taikina 12–16 osaan. Pyöritä ne kevyesti palloiksi ja litistä kädellä. Kauli pallot noin 12 x 18 cm:n kokoisiksi soikioiksi. Lisää 2–3 rkl täytettä, voitele reuna vedellä ja käännä täyttämätön puoli kanneksi. Painele reuna kiinni haarukalla. Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia.

  4. Lihapiirakat vaihe 4
    4

    Voitele lihapiirakat voisulalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele piirakat voilla myös paiston jälkeen. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    50 gvoita sulatettuna

Vinkki: Valmista kasvislihikset eli vihikset vaihtamalla maito kasvijuomaan, jauheliha kasvijauhikseen ja voi margariiniin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2022
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä