Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihapiirakat uunissa

Lihapiirakat uunissa

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Lihapiirakka on loistava talven retkieväs! Täytä uunilihikset perinteisellä jauhelihatäytteellä ja paista vaivattomasti uunissa ilman rasvankäryä. Tarjoa lihikset kurkkusalaatin, sinapin ja ketsupin kanssa.

Ainekset

3 dl
maitoa
25 g
(0.5 pkt) hiivaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
7 - 8 dl
hiivaleipäjauhoja

Täyte

1 dl
puuroriisiä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 tl
rypsiöljyä paistamiseen
50 g
voita sulatettuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

Lihapiirakat vaihe 1
1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy, sokeri ja suola. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä noin 45 minuuttia.

3 dl
maitoa
25 g
(0.5 pkt) hiivaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
7 - 8 dl
hiivaleipäjauhoja
Lihapiirakat vaihe 2
2

Valmista täyte. Kypsennä riisi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipulit ruskistuksen loppuvaiheessa. Mausta etikalla, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Sekoita kypsä riisi joukkoon.

1 dl
puuroriisiä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 tl
rypsiöljyä paistamiseen
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
Lihapiirakat vaihe 3
3

Jaa taikina 12–16 osaan. Pyöritä ne kevyesti palloiksi ja litistä kädellä. Kauli pallot noin 12 x 18 cm:n kokoisiksi soikioiksi. Lisää 2–3 rkl täytettä, voitele reuna vedellä ja käännä täyttämätön puoli kanneksi. Painele reuna kiinni haarukalla. Anna kohota peitettynä noin 15 minuuttia.

Lihapiirakat vaihe 4
4

Voitele lihapiirakat voisulalla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele piirakat voilla myös paiston jälkeen. Anna jäähtyä.

50 g
voita sulatettuna

Vinkki: Valmista kasvislihikset eli vihikset vaihtamalla maito kasvijuomaan, jauheliha kasvijauhikseen ja voi margariiniin.

Miltä maistui?(19 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.1.2022
Muokattu: 11.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

239

1002

10,9 g

3,9 g

24,6 g

2,2 g

1,9 g

9,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli