Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

3 x täyttävä ja ravitseva välipalavoileipä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.8.2022
|
Muokattu: 17.5.2023
Välipalavoileipä tekee paluun! Trendikäs herkku sopii erinomaisesti koululaisen välipalaksi koulun jälkeen tai mukaan eväsretkelle. Kun kokoat välipalavoikkarit näillä vinkeillä, lopputuloksena on kuitua, proteiinia, vitamiineja ja makua pursuileva pieni ateria, joka pitää nälkää.

1. Hummusvoileipä

Tässäpä mainio maidoton ja lihaton herkkupala, joka sopii myös vegaanin välipalaksi. Peittele täysjyväleipäviipale reilusti hummuksella eli kikhernetahnalla. Kasaa leivälle sitten keko kasviksia: kurkkupuikkoja, porkkanasuikaleita ja retiisiä. Kruunaa vegaaninen voikkari lempiyrteilläsi. Hummusta saa kaupasta valmiina, mutta se on helppo ja edullinen tehdä myös itse. Hummuksen sijasta voit surauttaa leivälle myös vihreän tehotahnan herneistä ja pinaatista.

2. Kalkkuna-salaattileipä

Kokoa välipala ruokaisalle ruisleivälle. Levitä leipäviipaleelle esimerkiksi aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa. Asettele päälle kevyttä kalkkunaleikettä ja viimeistele leipä raikkautta tuovalla hedelmällä, esimerkiksi tuoreella luumulla tai vaikka viinirypäleillä. Koristele basikalla tai muulla lempiyrtilläsi.

3. Omenavoileipä

Herkuttele hedelmäleivällä! Sipaise kaurapuikulalle hieman rasvaa ja taittele päälle pari viipaletta voimakkaan makuista juustoa. Leikkaa sitten pestystä kotimaisesta omenasta lohkoja juuston lomaan ja valuta pinnalle tilkka hunajaa. Lopun ompun voit rouskutella sellaisenaan tai surauttaa siitä leivän kaveriksi smoothien.

Katso kaikki välipalavinkit