Hummus
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täyteläinen hummus on helppo ja nopea valmistaa säilykekikherneistä. Maukas Lähi-idän kikhernetahna toimii leivän päällä, dippinä kasviksille ja vaikka pastakastikkeena.
| 380 g | (1 tlk) kikherneitä (säilyke) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tahinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
- 1.
Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen.
- 2.
Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita joukkoon.
Täyteläinen hummus on helppo ja nopea valmistaa säilykekikherneistä. Maukas Lähi-idän kikhernetahna toimii leivän päällä, dippinä kasviksille ja vaikka pastakastikkeena.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 380 g | (1 tlk) kikherneitä (säilyke) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tahinia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
Valmistus
- 1
Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen.
Määrä Ainesosa 380 g (1 tlk) kikherneitä (säilyke) - 2
Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunanmehua 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl tahinia 1/2 tl suolaa 1/2 dl vettä - 3
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi
Vinkki: Kokoa hummuksesta ja grillikasviksista ruokaisa hummusplatteri. Valmista kaksin- tai kolminkertainen annos hummusta ja grillaa tai paahda uunissa erilaisia kasviksia. Asettele kasvikset hummuksen päälle ja viimeistele yrteillä ja rypsi- tai oliiviöljytilkalla.
Ravintosisältö
142
Energiaa kcal
593
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
142
Energiaa kcal
593
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























