Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen.
Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita joukkoon.
Vinkki: Kokoa hummuksesta ja grillikasviksista ruokaisa hummusplatteri. Valmista kaksin- tai kolminkertainen annos hummusta ja grillaa tai paahda uunissa erilaisia kasviksia. Asettele kasvikset hummuksen päälle ja viimeistele yrteillä ja rypsi- tai oliiviöljytilkalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
142
593
7,3 g
1,0 g
11,3 g
0,7 g
3,5 g
5,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli