Hummus

arvosana4/5

(5)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Täyteläinen hummus on helppo ja nopea valmistaa säilykekikherneistä. Maukas Lähi-idän kikhernetahna toimii leivän päällä, dippinä kasviksille ja vaikka pastakastikkeena.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
380 g(1 tlk) kikherneitä (säilyke)
2 rklsitruunanmehua
2 rkloliiviöljyä
1 rkltahinia
1/2 tlsuolaa
1/2 dlvettä
1 kplvalkosipulinkynsi

Valmistus

  1. 1

    Valuta kikherneet ja siirrä sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen.

    MääräAinesosa
    380 g(1 tlk) kikherneitä (säilyke)
  2. 2

    Lisää sitruunanmehu, oliiviöljy, tahini, suola ja vesi. Soseuta.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunanmehua
    2 rkloliiviöljyä
    1 rkltahinia
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlvettä
  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi

Vinkki: Kokoa hummuksesta ja grillikasviksista ruokaisa hummusplatteri. Valmista kaksin- tai kolminkertainen annos hummusta ja grillaa tai paahda uunissa erilaisia kasviksia. Asettele kasvikset hummuksen päälle ja viimeistele yrteillä ja rypsi- tai oliiviöljytilkalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä