Hummus - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hummus

???
Annokset
6
Valmistusaika
15 min
Kikherneistä valmistettava maukas hummus sopii leivän päälle tahnaksi tai dippikastikkeeksi. Katso helppo hummusohje!
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Säilykekikherneitä
1 kpl
Valkosipulin kynsi
2 tl
Kasvisfondia
1/2 dl
Oliiviöljyä
1 dl
Persiljaa
Mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
Tabascoa tai 2 tl sitruunamehua

KORISTELUUN:

Paprikajauhetta
Korianteria tai persiljaa halutessasi

Näin teet

1

Valuta kikherneet. Sekoita kikherneet, kuoritut ja paloitellut valkosipulin kynnet, fondi ja oliiviöljy tasaiseksi tahnaksi monitoimikoneessa. Lisää silputtu persilja ja mausteet ja sekoita vielä. Siirrä tarjoiluastiaan, peitä kelmulla ja säilytä kylmässä. Tarjoa leivän ja keksien päällysteenä tai dippikastikkeena. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua paprikajauhetta sekä halutessasi persiljaa tai korianteria.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.3.2006
Muokattu: 16.5.2019