Rahkapullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rahkapullat

Rahkapullat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

pullataikina

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
3/4 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1/2 kpl
Muna
6 dl
Vehnäjauhoa, noin
75 - 100 g
Margariinia

täyte

1 kpl
Maitorahkaa
1/2 kpl
Muna
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita rahka siivilään valumaan taikinan valmistamisen ajaksi.

1 kpl
Maitorahkaa
2

Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee 42 asteisen nesteen ja hiiva lisätään jauhojen kanssa. Sekoita mukaan kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta. Kohota taikina liinan alla.

25 g
Tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
2 1/2 dl
Maitoa
1/2 kpl
Muna
1/2 tl
Suolaa
3/4 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
6 dl
Vehnäjauhoa, noin
75 - 100 g
Margariinia
3

Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna nousta hyvin liinalla ja muovilla peitettynä vedottomassa paikassa. Sekoita maitorahka ja sokerit. Paina kohonneisiin pulliin esimerkiksi lasin pohjalla syvennys. Paina lasi välillä jauhoihin, niin se ei tartu pulliin. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi syvennykseen täytettä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Maitorahkaa
1/2 kpl
Muna
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 6.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.