Rahkapullat
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee pieni pullataikina ja leivo perinteisiä rahkapullia. Raikkaalla rahkatäytteellä kruunatut pehmeät pikkupullat maistuvat kahvitauolla tai viikonlopun aamiaisella.
| Pullataikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 7 - 8 dl | vehnäjauhoa |
| 100 g | margariinia |
| Täyte | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhoja sekä pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Jatka jauhojen alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä 5–10 minuuttia. Nosta takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
- 2.
Kumoa taikina pöydälle ja muotoile tangoksi. Leikkaa tanko 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita leivinpaperille pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
- 3.
Paina kohonneisiin pulliin syvennykset esimerkiksi jauhotetulla juomalasin pohjalla. Riko täytteeseen tuleva kananmuna kulhoon ja voitele sillä pullien reunat. Sekoita muut täytteen ainekset lopun munan kanssa. Jaa täyte pullien syvennyksiin.
- 4.
Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin ja täyte on hyytynyt.
Tee pieni pullataikina ja leivo perinteisiä rahkapullia. Raikkaalla rahkatäytteellä kruunatut pehmeät pikkupullat maistuvat kahvitauolla tai viikonlopun aamiaisella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | (½ pkt) tuorehiivaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 7 - 8 dl | vehnäjauhoa |
| 100 g | margariinia |
Täyte | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhoja sekä pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Jatka jauhojen alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä 5–10 minuuttia. Nosta takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maitoa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 1 kpl kananmuna 3/4 dl sokeria 1 tl kardemummaa 1/2 tl suolaa 7 - 8 dl vehnäjauhoa 100 g margariinia - 2
Kumoa taikina pöydälle ja muotoile tangoksi. Leikkaa tanko 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita leivinpaperille pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 25 g (½ pkt) tuorehiivaa 2 1/2 dl maitoa 1 kpl kananmuna 1/2 tl suolaa 3/4 dl sokeria 1 tl kardemummaa 7 - 8 dl vehnäjauhoa 100 g margariinia - 3
Paina kohonneisiin pulliin syvennykset esimerkiksi jauhotetulla juomalasin pohjalla. Riko täytteeseen tuleva kananmuna kulhoon ja voitele sillä pullien reunat. Sekoita muut täytteen ainekset lopun munan kanssa. Jaa täyte pullien syvennyksiin.
Määrä Ainesosa 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 250 g (1 prk) maitorahkaa 1 kpl kananmuna - 4
Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin ja täyte on hyytynyt.
Vinkki: Lisää rahkatäytteeseen ½ dl rusinoita tai 2 rkl sitruunamehua
Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:
Ravintosisältö
157
Energiaa kcal
657
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,9 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
157
Energiaa kcal
657
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,9 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
5,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























