Rahkapullat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rahkapullat

???
Kappaleita
20
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
1/2 tl
Suolaa
3/4 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
1/2 kpl
Muna
6 dl
Vehnäjauhoa, noin
75 - 100 g
Margariinia

TÄYTE

1 kpl
Maitorahkaa
1/2 kpl
Muna
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

Näin teet

1

Laita rahka siivilään valumaan taikinan valmistamisen ajaksi. Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee 42 asteisen nesteen ja hiiva lisätään jauhojen kanssa. Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta.Kohota taikina liinan alla.Kauli taikina isoksi levyksi. Levitä rahkatäyte taikinalevylle. Kääri levy löyhälle rullalle ja leikkaa rullasta viipaleita. Nosta pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 23.10.2019