Rahkapullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rahkapullat

Rahkapullat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Tee pieni pullataikina ja leivo perinteisiä rahkapullia. Raikkaalla rahkatäytteellä kruunatut pehmeät pikkupullat maistuvat kahvitauolla tai viikonlopun aamiaisella.

Ruokavaliot

Ainekset

pullataikina

2 1/2 dl
maitoa
25 g
tuorehiivaa (½ pkt)
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 - 8 dl
vehnäjauhoa
100 g
margariinia

täyte

1 kpl
kananmuna
250 g
(1 prk) maitorahkaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhoja sekä pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Jatka jauhojen alustamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä 5–10 minuuttia. Nosta takaisin kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
tuorehiivaa (½ pkt)
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 - 8 dl
vehnäjauhoa
100 g
margariinia
2

Kumoa taikina pöydälle ja muotoile tangoksi. Leikkaa tanko 20 palaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita leivinpaperille pellille. Peitä pullat liinalla ja anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.

25 g
tuorehiivaa (½ pkt)
2 1/2 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
7 - 8 dl
vehnäjauhoa
100 g
margariinia
3

Paina kohonneisiin pulliin syvennykset esimerkiksi jauhotetulla juomalasin pohjalla. Riko täytteeseen tuleva kananmuna kulhoon ja voitele sillä pullien reunat. Sekoita muut täytteen ainekset lopun munan kanssa. Jaa täyte pullien syvennyksiin.

1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 kpl
kananmuna
4

Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin ja täyte on hyytynyt.

Lisää rahkatäytteeseen ½ dl rusinoita tai 2 rkl sitruunamehua

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 30.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

657

157

3,0 g

0,8 g

25,9 g

6,8 g

1,0 g

5,5 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli