Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta
Ainekset
Rahka-voitaikina
Täyte
Lisäksi
Valmistus
Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot rahka-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Muotoile taikina suorakulmion malliseksi levyksi, kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Sulata pinaatti ja valuta irronnut neste pois. Murenna feta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli voissa pannulla pehmeäksi. Lisää pinaatti ja valkosipuli, jatka kuullottamista hetki. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää feta, siemenet sekä mausteet. Kun seos on hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi (noin 40 x 60 cm). Leikkaa se 10 x 10 cm neliöiksi. Jaa täyte neliöiden keskelle ja taita kolmioiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Nosta pasteijat kahdelle leivinpaperoidulle pellille.
Voitele pasteijat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
182
760
13,6 g
7,8 g
8,8 g
0,7 g
0,5 g
5,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli