Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Klassikkoleivonnainen ja paistopisteiden suosikki muna-riisipasteija saa haastajakseen mehevän feta-pinaattitäytteisen version. Rahka-voitaikinaan leivotut fetapasteijat sopivat sekä juhlapöytään että mukaan napattavaksi evääksi.
| Rahka-voitaikina | |
|---|---|
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 250 g | voita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | pinjansiemeniä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus muskottipähkinää | |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
- 1.
Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot rahka-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Muotoile taikina suorakulmion malliseksi levyksi, kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- 2.
Sulata pinaatti ja valuta irronnut neste pois. Murenna feta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli voissa pannulla pehmeäksi. Lisää pinaatti ja valkosipuli, jatka kuullottamista hetki. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää feta, siemenet sekä mausteet. Kun seos on hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.
- 3.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi (noin 40 x 60 cm). Leikkaa se 10 x 10 cm neliöiksi. Jaa täyte neliöiden keskelle ja taita kolmioiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Nosta pasteijat kahdelle leivinpaperoidulle pellille.
- 4.
Voitele pasteijat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Klassikkoleivonnainen ja paistopisteiden suosikki muna-riisipasteija saa haastajakseen mehevän feta-pinaattitäytteisen version. Rahka-voitaikinaan leivotut fetapasteijat sopivat sekä juhlapöytään että mukaan napattavaksi evääksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Rahka-voitaikina | |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 250 g | voita |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | pinjansiemeniä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus muskottipähkinää | |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot rahka-voiseokseen nopeasti sekoittaen. Muotoile taikina suorakulmion malliseksi levyksi, kääri se kelmuun ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) maitorahkaa 250 g voita 4 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Sulata pinaatti ja valuta irronnut neste pois. Murenna feta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli voissa pannulla pehmeäksi. Lisää pinaatti ja valkosipuli, jatka kuullottamista hetki. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää feta, siemenet sekä mausteet. Kun seos on hiukan jäähtynyt, sekoita muna joukkoon.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) pakastepinaattia 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl voita 2 rkl pinjansiemeniä 1/2 tl mustapippuria rouhittuna ripaus muskottipähkinää 1 kpl kananmuna - 3
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi (noin 40 x 60 cm). Leikkaa se 10 x 10 cm neliöiksi. Jaa täyte neliöiden keskelle ja taita kolmioiksi. Painele reunat kiinni haarukalla. Nosta pasteijat kahdelle leivinpaperoidulle pellille.
- 4
Voitele pasteijat munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna
Ravintosisältö
182
Energiaa kcal
762
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
182
Energiaa kcal
762
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























