Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

3 x helppo eväsleipä – herkulliset ja hyvää tekevät kalatäytteet leivän väliin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.5.2023
|
Muokattu: 15.5.2023
Helpot ja nopeat täytetyt leivät ovat täydellinen eväs tai välipala kiireisenä päivänä. Valmista täyte jääkaappiin, jolloin sitä voi lusikoida leipien väliin tarpeen mukaan. Näissä kolmessa täytteessä pääosassa on terveellinen, vastuullinen ja kotimainen villikalasäilyke.

Moneen sopiva munasalatti savukalalla

Helppoa, edullista ja tietysti hyvää. Kotimainen leppäsavukala on vastuullinen valinta, kun etsii tonnikalalle vaihtoehtoa. Siitä ja kananmunista syntyy nopea ja herkullinen munasalaatti, joka sopii eväsleivän väliin, lisukkeeksi isommalle aterialle, kevyeksi lounaaksi perunoiden kanssa tai vaikka voileipäkakun väliin.

Kananmunat keitetään kovaksi, jotta munasalaatti pysyy irtonaisena. Kurkkumajoneesi antaa sopivasti makua ja tuore tilli sekä ruohosipuli tuovat salaattiin juuri sopivasti raikkautta.

Spicy tuna sandwich villikalasta

Supersuosittu tulinen tonnikalatäyteleipä on hurmannut somekansan tänä keväänä. Tee siitä kotimainen versio käyttämällä tonnikalan sijaan villikalasäilykettä, joka tehdään muikusta. Villikalan joukkoon sekoitetaan hienonnettua majoneesia, punasipulia, korianteria ja jalapenoviipaleita.

Kalatahnan lisäksi leipien väliin viipaloidaan tomaattia ja avokadoa. Nämä leivät maistuvat takuulla eväänä niin rannalla kuin metsässäkin, sekä ihan vain välipalana kotona.

Tomaattinen särkimousse

Tämä kotimaisesta savuisesta särjestä tehty tuorejuustotahna on niin hyvää, että se sopii loistavasti juhlatarjoiluun alkupalaksi. Moussemainen tahna maistuu loistavasti myös tumman täysjyväleivän täytteenä tomaatin kanssa.

Särkisäilykkeen maku on reilun tomaattinen, joten tuorejuusto saa olla maustamatonta. Tillisilppu ja pieni loraus sitruunaa sekä hunajaa antavat makua.

Lue lisää