Savusärki-tuorejuustonapit

Arvostele resepti
55 Kappaletta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Murenna maukas särkisäilyke ruisnappien täytteeksi. Pienet kalaherkut sopivat aterian alkupaloiksi, salaattipöytään tai juhlamenun suolaiseksi herkkupalaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
275 g(1 prk) savustettua särkisäilykettä (luomutomaatti & yrtti)
1 kplruukku tilliä
200 g(1 rs) tuorejuustoa
150 g(1 prk) ranskankermaa
1 rklsitruunanmehua
1 tlhunajaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
200 g(1 ps) ruisnappeja

Valmistus

  1. 1

    Valuta särjet ja nosta kala kulhoon. Murenna rakenne haarukalla. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja säästä loput koristeluun.

    MääräAinesosa
    275 g(1 prk) savustettua särkisäilykettä (luomutomaatti & yrtti)
    1 kplruukku tilliä
  2. 2

    Vaahdota tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella. Lisää hienonnettu tilli, sitruunanmehu, hunaja ja mustapippuri. Sekoita särkipalat vaahdon joukkoon.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) tuorejuustoa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1 rklsitruunanmehua
    1 tlhunajaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Pursota tai lusikoi tahna ruisnapeille juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) ruisnappeja

Vinkki: Savusärkitahna maistuu myös uusien perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä