Savusärki-tuorejuustonapit | Tahna | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savusärki-tuorejuustonapit

Savusärki-tuorejuustonapit

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
55 Kappaletta
Fork and knife
55 Kappaletta
Murenna maukas särkisäilyke ruisnappien täytteeksi. Pienet kalaherkut sopivat aterian alkupaloiksi, salaattipöytään tai juhannusmenun suolaiseksi herkkupalaksi. Purkillinen savukalamoussea kulkee kätevästi vaikkapa mökille.

Ainekset

275 g
(1 prk) savustettua särkisäilykettä (luomutomaatti & yrtti)
1 kpl
ruukku tilliä
200 g
(1 rs) tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
hunajaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
200 g
(1 ps) ruisnappeja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta särjet ja nosta kala kulhoon. Murenna rakenne haarukalla. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja säästä loput koristeluun.

275 g
(1 prk) savustettua särkisäilykettä (luomutomaatti & yrtti)
1 kpl
ruukku tilliä
2

Vaahdota tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella. Lisää hienonnettu tilli, sitruunanmehu, hunaja ja mustapippuri. Sekoita särkipalat vaahdon joukkoon.

200 g
(1 rs) tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
hunajaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Pursota tai lusikoi tahna ruisnapeille juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä.

200 g
(1 ps) ruisnappeja

Vinkki: Savusärkitahna maistuu myös uusien perunoiden kanssa.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 22.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

108

26

1,2 g

0,6 g

2,0 g

0,8 g

0,3 g

1,6 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli