Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savusärki-tuorejuustonapit

Savusärki-tuorejuustonapit

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
55 Kappaletta
Fork and knife
55 Kappaletta
more-info
Murenna maukas särkisäilyke ruisnappien täytteeksi. Pienet kalaherkut sopivat aterian alkupaloiksi, salaattipöytään tai juhannusmenun suolaiseksi herkkupalaksi. Purkillinen savukalamoussea kulkee kätevästi vaikkapa mökille.

Ainekset

275 g
(1 prk) savustettua särkisäilykettä (luomutomaatti & yrtti)
1 kpl
ruukku tilliä
200 g
(1 rs) tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
hunajaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
200 g
(1 ps) ruisnappeja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta särjet ja nosta kala kulhoon. Murenna rakenne haarukalla. Hienonna puoli ruukkua tilliä ja säästä loput koristeluun.

275 g
(1 prk) savustettua särkisäilykettä (luomutomaatti & yrtti)
1 kpl
ruukku tilliä
2

Vaahdota tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella. Lisää hienonnettu tilli, sitruunanmehu, hunaja ja mustapippuri. Sekoita särkipalat vaahdon joukkoon.

200 g
(1 rs) tuorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
hunajaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Pursota tai lusikoi tahna ruisnapeille juuri ennen tarjoilua. Koristele tillillä.

200 g
(1 ps) ruisnappeja

Vinkki: Savusärkitahna maistuu myös uusien perunoiden kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 3.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

26

108

1,2 g

0,6 g

2,0 g

0,8 g

0,3 g

1,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli