Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista pihvejä parissa erässä molemmin puolin 2–3 minuuttia. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja siirrä lautaselle vetäytymään. Jätä pannu liedelle.
Rouhi pippurit huhmareessa. Kaada ne paistinpannulle ja paahda noin minuutti, jotta maut aukeavat. Liikuttele pippureita paistinlastalla ja raaputa samalla pannun pohjalta kaikki maku irti kastikkeeseen. Sekoita sinappi ja lihaliemi pippureiden joukkoon ja kiehauta. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kasaan miedolla lämmöllä 10¬–20 minuuttia. Keittoaika riippuu kattilan koosta ja siitä, kuinka voimakkaasti seosta keitetään.
Maista ja mausta kastike tarvittaessa suolalla. Laita pihvit kastikkeeseen tai kaada kastike pihvien päälle.
Vinkki: Lisää kastikkeeseen ½ dl konjakkia keittämisen alussa. Voit myös siivilöidä kastikkeen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2110
504
41,0 g
21,0 g
2,5 g
1,8 g
—
32,3 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl suolaa,
1 rkl rosee-, viher- ja mustapippureita rouhittuina,
suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli