Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pippurikastike pihville

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pippurinen ja kermainen kastike saa makua pannusta, jolla paistetaan ensin pihvit. Jos teet kastikkeen ilman pihvejä, paahda pippurit kuivalla pannulla, lisää tilkka voita ja valmista kastike muuten ohjeen mukaan.

Ainekset

600 g
(4 kpl) naudan ulkofileepihviä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1/2 tl
suolaa

Pippurikastike

1 rkl
rosee-, viher- ja mustapippureita rouhittuina
1 tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
1 dl
lihalientä
2 dl
kuohukermaa
(suolaa tarvittaessa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista pihvejä parissa erässä molemmin puolin 2–3 minuuttia. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja siirrä lautaselle vetäytymään. Jätä pannu liedelle.

600 g
(4 kpl) naudan ulkofileepihviä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1/2 tl
suolaa
2

Rouhi pippurit huhmareessa. Kaada ne paistinpannulle ja paahda noin minuutti, jotta maut aukeavat. Liikuttele pippureita paistinlastalla ja raaputa samalla pannun pohjalta kaikki maku irti kastikkeeseen. Sekoita sinappi ja lihaliemi pippureiden joukkoon ja kiehauta. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kasaan miedolla lämmöllä 10–20 minuuttia. Keittoaika riippuu kattilan koosta ja siitä, kuinka voimakkaasti seosta keitetään.

1 rkl
rosee-, viher- ja mustapippureita rouhittuina
1 tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
2 dl
kuohukermaa
1 dl
lihalientä
3

Maista ja mausta kastike tarvittaessa suolalla. Laita pihvit kastikkeeseen tai kaada kastike pihvien päälle.

(suolaa tarvittaessa)

Vinkki: Lisää kastikkeeseen ½ dl konjakkia keittämisen alussa. Voit myös siivilöidä kastikkeen.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anu Brask
Julkaistu: 5.11.2018
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

479

2006

36,3 g

18,5 g

3,0 g

1,8 g

0,5 g

35,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(suolaa tarvittaessa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli