Pippurikastike pihville - Yhteishyvä

Pippurikastike pihville

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Pippurinen ja kermainen kastike saa makua pannusta, jolla paistetaan ensin pihvit. Jos teet kastikkeen ilman pihvejä, paahda pippurit kuivalla pannulla, lisää tilkka voita ja valmista kastike muuten ohjeen mukaan.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
(à 150 g) naudan ulkofileepihviä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1/2 tl
suolaa

PIPPURIKASTIKE

1 rkl
rosee-, viher- ja mustapippureita rouhittuina
1 tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
1 dl
lihalientä
2 dl
kuohukermaa
suolaa, tarvittaessa

Vinkki: Lisää kastikkeeseen ½ dl konjakkia keittämisen alussa. Voit myös siivilöidä kastikkeen.

Näin teet

1

Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista pihvejä parissa erässä molemmin puolin 2–3 minuuttia. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja siirrä lautaselle vetäytymään. Jätä pannu liedelle.

4 kpl
(à 150 g) naudan ulkofileepihviä
2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
voita
1/2 tl
suolaa
2

Rouhi pippurit huhmareessa. Kaada ne paistinpannulle ja paahda noin minuutti, jotta maut aukeavat. Liikuttele pippureita paistinlastalla ja raaputa samalla pannun pohjalta kaikki maku irti kastikkeeseen. Sekoita sinappi ja lihaliemi pippureiden joukkoon ja kiehauta. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kasaan miedolla lämmöllä 10¬–20 minuuttia. Keittoaika riippuu kattilan koosta ja siitä, kuinka voimakkaasti seosta keitetään.

1 rkl
rosee-, viher- ja mustapippureita rouhittuina
1 tl
vahvaa sinappia (esim. Dijon)
2 dl
kuohukermaa
1 dl
lihalientä
3

Maista ja mausta kastike tarvittaessa suolalla. Laita pihvit kastikkeeseen tai kaada kastike pihvien päälle.

suolaa, tarvittaessa
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Anu Brask
Julkaistu: 5.11.2018
Muokattu: 7.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g10 g
Proteiinia32 g129 g
Rasvaa41 g164 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj2110 8438
Energiaa kcal504 2016

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl suolaa

  • 1 rkl rosee-, viher- ja mustapippureita rouhittuina

  • suolaa, tarvittaessa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g10 g
Proteiinia32 g129 g
Rasvaa41 g164 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj2110 8438
Energiaa kcal504 2016

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl suolaa

  • 1 rkl rosee-, viher- ja mustapippureita rouhittuina

  • suolaa, tarvittaessa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.