Pippurikastike pihville
30 min

Nappaa talteen!
Pippurinen ja kermainen kastike saa makua pannusta, jolla paistetaan ensin pihvit. Kastike onnistuu myös valmiiksi rouhituilla pippureilla tai pippurisekoituksella.
| 600 g | (4 kpl) naudan ulkofileepihviä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 tl | suolaa |
| Pippurikastike | |
|---|---|
| 1/3 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1/3 rkl | kokonaisia viherpippureita |
| 1/3 rkl | kokonaisia roseepippureita |
| 1 tl | vahvaa sinappia (esim. dijon) |
| 1 dl | lihalientä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| (suolaa tarvittaessa) | |
- 1.
Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista pihvejä parissa erässä molemmin puolin 2–3 minuuttia. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja siirrä lautaselle vetäytymään. Jätä pannu liedelle.
- 2.
Rouhi pippurit huhmareessa. Kaada ne paistinpannulle ja paahda noin minuutti, jotta maut aukeavat. Liikuttele pippureita paistinlastalla ja raaputa samalla pannun pohjalta kaikki maku irti kastikkeeseen. Sekoita sinappi ja lihaliemi pippureiden joukkoon ja kiehauta. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kasaan miedolla lämmöllä 10–20 minuuttia. Keittoaika riippuu kattilan koosta ja siitä, kuinka voimakkaasti seosta keitetään.
- 3.
Maista ja mausta kastike tarvittaessa suolalla. Laita pihvit kastikkeeseen tai kaada kastike pihvien päälle.
Pippurikastike pihville
arvosana4/5
30 min
Pippurinen ja kermainen kastike saa makua pannusta, jolla paistetaan ensin pihvit. Kastike onnistuu myös valmiiksi rouhituilla pippureilla tai pippurisekoituksella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (4 kpl) naudan ulkofileepihviä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | voita |
| 1/2 tl | suolaa |
Pippurikastike | |
| 1/3 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1/3 rkl | kokonaisia viherpippureita |
| 1/3 rkl | kokonaisia roseepippureita |
| 1 tl | vahvaa sinappia (esim. dijon) |
| 1 dl | lihalientä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| (suolaa tarvittaessa) | |
Valmistus
- 1
Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna öljy ja voi pannulla ja paista pihvejä parissa erässä molemmin puolin 2–3 minuuttia. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja siirrä lautaselle vetäytymään. Jätä pannu liedelle.
Määrä Ainesosa 600 g (4 kpl) naudan ulkofileepihviä 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl voita 1/2 tl suolaa - 2
Rouhi pippurit huhmareessa. Kaada ne paistinpannulle ja paahda noin minuutti, jotta maut aukeavat. Liikuttele pippureita paistinlastalla ja raaputa samalla pannun pohjalta kaikki maku irti kastikkeeseen. Sekoita sinappi ja lihaliemi pippureiden joukkoon ja kiehauta. Lisää kerma ja anna kastikkeen kiehua kasaan miedolla lämmöllä 10–20 minuuttia. Keittoaika riippuu kattilan koosta ja siitä, kuinka voimakkaasti seosta keitetään.
Määrä Ainesosa 1/3 rkl kokonaisia mustapippureita 1/3 rkl kokonaisia viherpippureita 1/3 rkl kokonaisia roseepippureita 1 tl vahvaa sinappia (esim. dijon) 1 dl lihalientä 2 dl kuohukermaa - 3
Maista ja mausta kastike tarvittaessa suolalla. Laita pihvit kastikkeeseen tai kaada kastike pihvien päälle.
Määrä Ainesosa (suolaa tarvittaessa)
Vinkki: Lisää kastikkeeseen ½ dl konjakkia keittämisen alussa. Voit myös siivilöidä kastikkeen.
Ravintosisältö
479
Energiaa kcal
2006
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
479
Energiaa kcal
2006
Energiaa kj
36,3 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
35,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (suolaa tarvittaessa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























