Valuta kalasäilykkeen öljy. Murskaa kala haarukalla kulhossa. Kuori ja hienona sipuli. Hienonna korianteri ja jalapenot. Lisää sipuli, korianteri ja jalapenot kulhoon. Sekoita majoneesi, mehu, sinappi ja pippuri joukkoon. Mausta halutessasi savupaprikalla.
Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle. Huuhtele tomaatti. Viipaloi avokado ja tomaatti.
Paahda leivät rapeiksi leivänpaahtimessa. Irrota leipien puoliskot toisistaan. Levitä pesto kuudelle leipäpalalle. Jaa avokadot ja tomaatit peston päälle. Levitä kalatahna toisille leivänpuolikkaille. Paina leivät vastakkain.
Vinkki: Kääri leivät halutessasi leivinpaperiin, jolloin täytteet eivät karkaile syödessä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
267
1119
16,2 g
1,7 g
17,0 g
2,0 g
5,2 g
11,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua korianteria,
2 rkl jalapenoviipaleita,
(ripaus savupaprikajauhetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli