Villikala-sandwich
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausteista kalatahnaa, tomaattia ja avokadoa rapean ruisleivän välissä. Nämä vartissa valmistuvat lounasleivät mukailevat spicy tuna sandwichin makumaailmaa. Kokeile suosikkileivän uutta versiota kotimaisesta muikkusäilykkeestä valmistettuna.
| 6 kpl | ohutta täysjyväruisleipäpalaa |
| Kalatahna | |
|---|---|
| 150 g | (1 prk) villikalaa (muikku) öljyssä |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 2 rkl | jalapenoviipaleita |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (ripaus savupaprikajauhetta) | |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | tomaatti |
| 3 rkl | vihreää pestoa |
- 1.
Valuta kalasäilykkeen öljy. Murskaa kala haarukalla kulhossa. Kuori ja hienona sipuli. Hienonna korianteri ja jalapenot. Lisää sipuli, korianteri ja jalapenot kulhoon. Sekoita majoneesi, mehu, sinappi ja pippuri joukkoon. Mausta halutessasi savupaprikalla.
- 2.
Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle. Huuhtele tomaatti. Viipaloi avokado ja tomaatti.
- 3.
Paahda leivät rapeiksi leivänpaahtimessa. Irrota leipien puoliskot toisistaan. Levitä pesto kuudelle leipäpalalle. Jaa avokadot ja tomaatit peston päälle. Levitä kalatahna toisille leivänpuolikkaille. Paina leivät vastakkain.
Mausteista kalatahnaa, tomaattia ja avokadoa rapean ruisleivän välissä. Nämä vartissa valmistuvat lounasleivät mukailevat spicy tuna sandwichin makumaailmaa. Kokeile suosikkileivän uutta versiota kotimaisesta muikkusäilykkeestä valmistettuna.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | ohutta täysjyväruisleipäpalaa |
Kalatahna | |
| 150 g | (1 prk) villikalaa (muikku) öljyssä |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 | ruukkua korianteria |
| 2 rkl | jalapenoviipaleita |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (ripaus savupaprikajauhetta) | |
Lisäksi | |
| 1 kpl | avokado |
| 1 kpl | tomaatti |
| 3 rkl | vihreää pestoa |
Valmistus
- 1
Valuta kalasäilykkeen öljy. Murskaa kala haarukalla kulhossa. Kuori ja hienona sipuli. Hienonna korianteri ja jalapenot. Lisää sipuli, korianteri ja jalapenot kulhoon. Sekoita majoneesi, mehu, sinappi ja pippuri joukkoon. Mausta halutessasi savupaprikalla.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) villikalaa (muikku) öljyssä 1 kpl pieni punasipuli 1/2 ruukkua korianteria 2 rkl jalapenoviipaleita 1/2 dl majoneesia 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl dijoninsinappia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna (ripaus savupaprikajauhetta) - 2
Halkaise avokado, poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle. Huuhtele tomaatti. Viipaloi avokado ja tomaatti.
Määrä Ainesosa 1 kpl avokado 1 kpl tomaatti - 3
Paahda leivät rapeiksi leivänpaahtimessa. Irrota leipien puoliskot toisistaan. Levitä pesto kuudelle leipäpalalle. Jaa avokadot ja tomaatit peston päälle. Levitä kalatahna toisille leivänpuolikkaille. Paina leivät vastakkain.
Määrä Ainesosa 6 kpl ohutta täysjyväruisleipäpalaa 3 rkl vihreää pestoa
Vinkki: Kääri leivät halutessasi leivinpaperiin, jolloin täytteet eivät karkaile syödessä.
Ravintosisältö
267
Energiaa kcal
1119
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
267
Energiaa kcal
1119
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria, 2 rkl jalapenoviipaleita, (ripaus savupaprikajauhetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























