Savukala-munasalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Savukalalla höystetty munasalaatti muistuttaa silliä sisältävää klassikkoruokaa, ägg röraa. Tarjoa helppo ja nopea salaatti leivän, karjalanpiirakoiden tai uusien perunoiden kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplkotimaista-kananmunaa
300 gkotimaista-leppäsavukalaa (2 prk)
1 dlkotimaista-kurkkumajoneesia
1 kplkotimaista-ruohosipulia ruukussa
1 kplkotimaista-tilliä ruukussa
1/2 tlsuolaa

Tarjoiluun

kotimaista-varrasleipäpaloja

Valmistus

  1. 1

    Keitä munia vedessä 10 minuuttia. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja kuutioi munat veitsellä tai munaleikkurilla.

    MääräAinesosa
    6 kplkotimaista-kananmunaa
  2. 2

    Hienonna yrtit. Avaa säilykepurkit ja valuta enin neste pois. Murenna kalat haarukalla purkissa. Yhdistä kalat, munat, majoneesi ja yrtit sekä suola. Tarjoa varrasleivän tai uusien perunoiden kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkotimaista-tilliä ruukussa
    300 gkotimaista-leppäsavukalaa (2 prk)
    1 dlkotimaista-kurkkumajoneesia
    1 kplkotimaista-ruohosipulia ruukussa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kotimaista-varrasleipäpaloja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä