Savukala-munasalaatti
15 min (josta 15 min aktiivista)
6 Annosta
Savukalalla höystetty munasalaatti muistuttaa silliä sisältävää klassikkoruokaa, ägg röraa. Tarjoa helppo ja nopea salaatti leivän, karjalanpiirakoiden tai uusien perunoiden kanssa.
Ainekset
Valmistus
1
Keitä munia vedessä 10 minuuttia. Jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja kuutioi munat veitsellä tai munaleikkurilla.
6 kpl
Kotimaista-kananmunaa
2
Hienonna yrtit. Avaa säilykepurkit ja valuta enin neste pois. Murenna kalat haarukalla purkissa. Yhdistä kalat, munat, majoneesi ja yrtit sekä suola. Tarjoa varrasleivän tai uusien perunoiden kanssa.
1/2 tl
suolaa
1 kpl
Kotimaista-tilliä ruukussa
300 g
Kotimaista-leppäsavukalaa (2 prk)
1 dl
Kotimaista-kurkkumajoneesia
1 kpl
Kotimaista-ruohosipulia ruukussa
Lisää aiheesta
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.4.2023
|Muokattu: 16.10.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
244
1020
17,7 g
2,5 g
0,7 g
0,3 g
—
20,7 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Kotimaista-varrasleipäpaloja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli