Helpot appelsiinicroissantit
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo uunituoreita appelsiinicroissantteja helposti valmiista taikinasta. Marmeladi- ja rahkatäytteiset croissantit ovat täydellisiä brunssille tai kahvin kanssa tarjottavaksi.
| 480 g | (2 pkt) paistovalmista croissanttaikinaa (danerolles) |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa leivontaan |
| 230 g | (1 rs) appelsiinimarmeladia (paistonkestävää) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| tomusokeria | |
- 1.
Avaa croissantpurkit pakkauksen ohjeen mukaan. Aukaise taikinarullat työtasolle ja leikkaa molemmat 6 osaan valmiita leikkuulinjoja pitkin.
- 2.
Annostele noin ruokalusikallinen rahkaa ja marmeladia jokaisen taikinakolmion leveään päähän. Leikkaa kolmioiden kapeaan päähän kolme pitkittäistä viiltoa, jätä muutama sentti tilaa täytteeseen. Kääri rullalle leveästä päästä aloittaen ja taivuta croissanttien päitä sarven muotoon.
- 3.
Nosta croissantit leivinpaperille pellille. Voitele munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes croissantit ovat kullanruskeita.
- 4.
Anna appelsiinicroissantien jäähtyä hetki ja sihtaa pinnalle tomusokeria.
Helpot appelsiinicroissantit
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Leivo uunituoreita appelsiinicroissantteja helposti valmiista taikinasta. Marmeladi- ja rahkatäytteiset croissantit ovat täydellisiä brunssille tai kahvin kanssa tarjottavaksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 480 g | (2 pkt) paistovalmista croissanttaikinaa (danerolles) |
| 200 g | (1 prk) vaniljarahkaa leivontaan |
| 230 g | (1 rs) appelsiinimarmeladia (paistonkestävää) |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Avaa croissantpurkit pakkauksen ohjeen mukaan. Aukaise taikinarullat työtasolle ja leikkaa molemmat 6 osaan valmiita leikkuulinjoja pitkin.
Määrä Ainesosa 480 g (2 pkt) paistovalmista croissanttaikinaa (danerolles) - 2
Annostele noin ruokalusikallinen rahkaa ja marmeladia jokaisen taikinakolmion leveään päähän. Leikkaa kolmioiden kapeaan päähän kolme pitkittäistä viiltoa, jätä muutama sentti tilaa täytteeseen. Kääri rullalle leveästä päästä aloittaen ja taivuta croissanttien päitä sarven muotoon.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) vaniljarahkaa leivontaan 480 g (2 pkt) paistovalmista croissanttaikinaa (danerolles) - 3
Nosta croissantit leivinpaperille pellille. Voitele munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes croissantit ovat kullanruskeita.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 4
Anna appelsiinicroissantien jäähtyä hetki ja sihtaa pinnalle tomusokeria.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Vinkki: Korvaa appelsiinimarmeladi toisella paistonkestävällä marmeladilla, kuten omena- tai aprikoosimarmeladilla.
Ravintosisältö
71
Energiaa kcal
296
Energiaa kj
1,6 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,7 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
71
Energiaa kcal
296
Energiaa kj
1,6 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,7 g
Hiilihydraatteja
11,7 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
1,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 480 g (2 pkt) paistovalmista croissanttaikinaa (Danerolles), tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























