Helpot appelsiinicroissantit

arvosana5/5

(6)arviota
12 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Leivo uunituoreita appelsiinicroissantteja helposti valmiista taikinasta. Marmeladi- ja rahkatäytteiset croissantit ovat täydellisiä brunssille tai kahvin kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
480 g(2 pkt) paistovalmista croissanttaikinaa (danerolles)
200 g(1 prk) vaniljarahkaa leivontaan
230 g(1 rs) appelsiinimarmeladia (paistonkestävää)

Lisäksi

1 kplkananmuna
tomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Avaa croissantpurkit pakkauksen ohjeen mukaan. Aukaise taikinarullat työtasolle ja leikkaa molemmat 6 osaan valmiita leikkuulinjoja pitkin.

    MääräAinesosa
    480 g(2 pkt) paistovalmista croissanttaikinaa (danerolles)
  2. 2

    Annostele noin ruokalusikallinen rahkaa ja marmeladia jokaisen taikinakolmion leveään päähän. Leikkaa kolmioiden kapeaan päähän kolme pitkittäistä viiltoa, jätä muutama sentti tilaa täytteeseen. Kääri rullalle leveästä päästä aloittaen ja taivuta croissanttien päitä sarven muotoon.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) vaniljarahkaa leivontaan
    480 g(2 pkt) paistovalmista croissanttaikinaa (danerolles)
  3. 3

    Nosta croissantit leivinpaperille pellille. Voitele munalla. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes croissantit ovat kullanruskeita.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Anna appelsiinicroissantien jäähtyä hetki ja sihtaa pinnalle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Vinkki: Korvaa appelsiinimarmeladi toisella paistonkestävällä marmeladilla, kuten omena- tai aprikoosimarmeladilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 480 g (2 pkt) paistovalmista croissanttaikinaa (Danerolles), tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.3.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä