Kalapuikot airfryerissa

arvosana5/5

(7)arviota
2 Annosta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Helpot itse tehdyt kalapuikot lohesta saavat rapean pinnan airfryerissa. Tarjoa kalapuikot klassisen ranskalaisen rémouladekastikkeen kanssa.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
300 glohifileetä (ruodotonta)
1/2 tlsuolaa
1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tljauhettua valkopippuria
1/2 tlpaprikajauhetta
1 kplkananmuna
1 1/2 dlpankojauhoja

Rémouladekastike

1/4 kplpieni punasipuli
1/2 kplmaustekurkku
1/4 kplruukkua tilliä
1 rklkapriksia
1 dlmajoneesia
2 tlsitruunanmehua
1 tldijoninsinappia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Poista lohesta nahka. Leikkaa lohi 6–8 pitkulaiseksi annospalaksi. Ripottele suola lohipaloille.

    MääräAinesosa
    300 glohifileetä (ruodotonta)
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Riko muna toiselle lautaselle ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele lohet vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Kääntele lohet lopuksi pankojauhoissa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 tljauhettua valkopippuria
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1 kplkananmuna
    1 1/2 dlpankojauhoja
  3. 3

    Kypsennä kalapuikot airfryerissa 180 asteessa 12–15 minuuttia. Käännä puikot puolivälissä paistoa.

  4. 4

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli (2 rkl). Hienonna maustekurkku (2 rkl), tilli (2 rkl) ja kaprikset. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1/4 kplpieni punasipuli
    1/2 kplmaustekurkku
    1/4 kplruukkua tilliä
    1 rklkapriksia
    1 dlmajoneesia
    2 tlsitruunanmehua
    1 tldijoninsinappia
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  5. 5

    Tarjoa kalapuikot rémouladekastikkeen ja esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.

Vinkki: Voit korvata pankojauhot korppujauhoilla.

Vinkki: Korvaa majoneesista puolet ranskankermalla tai kreikkalaisella jogurtilla, jos haluat siitä hieman kevyemmän.

Vinkki: Käytä lohipuikoissa halutessasi muita vaaleita kaloja, kuten ahventa, kuhaa tai turskaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 kpl ruukkua tilliä, 1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
21.4.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä