Helppo oliiviöljy-sitruunakakku
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo sitruunakakku valmistuu hetkessä sekoittamalla ainekset ilman sähkövatkainta. Tähän kakkuun ei tarvitse raastaa sitruunankuorta, sillä maku tulee täyteläisestä sitruunakreemistä.
| 400 g | (2 prk) sitruunakreemiä (valio) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | oliiviöljyä |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | soodaa |
| Vuoan voiteluun | |
|---|---|
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Voitele ja korppujauhota torvivuoka (vetoisuus 1,6 l). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- 2.
Sekoita puuhaarukkavatkaimella sitruunakreemi, kananmunat ja öljy. Lisää sokeri. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda, lisää ne taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan.
- 3.
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jatka paistamista, jos tikussa on taikinaa. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Kakku säilyy noin viikon huoneenlämmössä.
Helppo oliiviöljy-sitruunakakku
arvosana4/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Helppo sitruunakakku valmistuu hetkessä sekoittamalla ainekset ilman sähkövatkainta. Tähän kakkuun ei tarvitse raastaa sitruunankuorta, sillä maku tulee täyteläisestä sitruunakreemistä.
Ainekset (14 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 prk) sitruunakreemiä (valio) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | oliiviöljyä |
| 2 dl | sokeria |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | soodaa |
Vuoan voiteluun | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota torvivuoka (vetoisuus 1,6 l). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Määrä Ainesosa voita tai margariinia korppujauhoja - 2
Sekoita puuhaarukkavatkaimella sitruunakreemi, kananmunat ja öljy. Lisää sokeri. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda, lisää ne taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 400 g (2 prk) sitruunakreemiä (valio) 3 kpl kananmunaa 2 dl oliiviöljyä 2 dl sokeria 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 3
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jatka paistamista, jos tikussa on taikinaa. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Kakku säilyy noin viikon huoneenlämmössä.
Vinkki: Jos haluat kakkuun suklaahippuja, lisää taikinaan 1 pkt (100 g) leivontaan tarkoitettua maitosuklaarouhetta.
Ravintosisältö
231
Energiaa kcal
965
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,6 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
231
Energiaa kcal
965
Energiaa kj
14,1 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,6 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (2 prk) sitruunakreemiä (Valio), 0.5 tl soodaa, voita tai margariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























