Helppo oliiviöljy-sitruunakakku

arvosana4/5

(29)arviota
14 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo sitruunakakku valmistuu hetkessä sekoittamalla ainekset ilman sähkövatkainta. Tähän kakkuun ei tarvitse raastaa sitruunankuorta, sillä maku tulee täyteläisestä sitruunakreemistä.

Ainekset (14 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 prk) sitruunakreemiä (valio)
3 kplkananmunaa
2 dloliiviöljyä
2 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsoodaa

Vuoan voiteluun

voita tai margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota torvivuoka (vetoisuus 1,6 l). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Sekoita puuhaarukkavatkaimella sitruunakreemi, kananmunat ja öljy. Lisää sokeri. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda, lisää ne taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    400 g(2 prk) sitruunakreemiä (valio)
    3 kplkananmunaa
    2 dloliiviöljyä
    2 dlsokeria
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jatka paistamista, jos tikussa on taikinaa. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Kakku säilyy noin viikon huoneenlämmössä.

Vinkki: Jos haluat kakkuun suklaahippuja, lisää taikinaan 1 pkt (100 g) leivontaan tarkoitettua maitosuklaarouhetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (2 prk) sitruunakreemiä (Valio), 0.5 tl soodaa, voita tai margariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.3.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä