Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo oliiviöljy-sitruunakakku

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
14 Annosta
Fork and knife
14 Annosta
Helppo sitruunakakku valmistuu hetkessä sekoittamalla ainekset ilman sähkövatkainta. Tähän kakkuun ei tarvitse raastaa sitruunaa, sillä maku tulee täyteläisestä sitruunakreemistä.

Ainekset

400 g
(2 prk, à 200 g) sitruunakreemiä
3 kpl
kananmunaa
2 dl
oliiviöljyä
2 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
soodaa

Vuoan voiteluun

voita tai margariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota torvivuoka (vetoisuus 1,6 l). Säädä uuni lämpenemään 175 asteeseen.

voita tai margariinia
korppujauhoja
2

Sekoita puuhaarukkavatkaimella sitruunakreemi, kananmunat ja öljy. Lisää sokeri. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sooda ja sekoita ne taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan.

400 g
(2 prk, à 200 g) sitruunakreemiä
3 kpl
kananmunaa
2 dl
oliiviöljyä
2 dl
sokeria
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
soodaa
3

Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Jatka paistamista, jos tikussa on taikinaa. Kumoa kakku leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Kakku säilyy noin viikon huoneenlämmössä.

Vinkki: Jos haluat kakkuun suklaahippuja, lisää taikinaan 1 pkt (100 g) leivontaan tarkoitettua maitosuklaarouhetta.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.3.2024
|
Muokattu: 19.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

231

965

14,1 g

2,1 g

22,6 g

12,3 g

0,5 g

3,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (2 prk, à 200 g) sitruunakreemiä,

voita tai margariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli