Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Pese, kuori ja raasta porkkanat.
Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri sekä öljy joukkoon. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerimassaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele porkkanaraaste taikinaan.
Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri ja muna tasaiseksi massaksi.
Levitä noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää juustoseos päälle ja päällimmäiseksi loppu taikina.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele pinta tomusokerilla. Säilytä kakku jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
372
1559
20,5 g
4,9 g
38,3 g
24,1 g
1,4 g
8,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kanelia,
1 tl inkivääriä,
1 tl kardemummaa,
1 kpl kananmuna,
voita tai leivontamargariinia,
korppujauhoja,
tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli