Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
  Porkkanakakku tuorejuustoraidoilla

Porkkanakakku tuorejuustoraidoilla

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Rengasvuokaan leivottu mehevä porkkanakakku kätkee sisäänsä yllätyksen. Vaniljainen tuorejuustotäyte tuo uutta ilmettä sekoittamalla valmistuvaan kuivakakkuun.

Ainekset

300 g
(4–5 kpl) porkkanoita
3 kpl
kananmunaa
3 dl
fariinisokeria
1 1/2 dl
rypsiöljyä
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa

Täyte

200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
1 kpl
kananmuna

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja
2

Pese, kuori ja raasta porkkanat.

300 g
(4–5 kpl) porkkanoita
3

Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri sekä öljy joukkoon. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerimassaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele porkkanaraaste taikinaan.

3 kpl
kananmunaa
3 dl
fariinisokeria
1 1/2 dl
rypsiöljyä
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa
4

Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri ja muna tasaiseksi massaksi.

200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 tl
vaniljasokeria
1 kpl
kananmuna
5

Levitä noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää juustoseos päälle ja päällimmäiseksi loppu taikina.

6

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele pinta tomusokerilla. Säilytä kakku jääkaapissa.

tomusokeria
Miltä maistui?(18 arviota)

Lisää aiheesta

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.8.2022
Muokattu: 26.8.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

372

1559

20,5 g

4,9 g

38,3 g

24,1 g

1,4 g

8,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kanelia,

1 tl inkivääriä,

1 tl kardemummaa,

1 kpl kananmuna,

voita tai leivontamargariinia,

korppujauhoja,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli