Porkkanakakku tuorejuustoraidoilla
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rengasvuokaan leivottu mehevä porkkanakakku kätkee sisäänsä yllätyksen. Vaniljainen tuorejuustotäyte tuo uutta ilmettä sekoittamalla valmistuvaan kuivakakkuun.
| 300 g | (4–5 kpl) porkkanoita |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | fariinisokeria |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
| tomusokeria | |
- 1.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
- 2.
Pese, kuori ja raasta porkkanat.
- 3.
Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri sekä öljy joukkoon. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerimassaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele porkkanaraaste taikinaan.
- 4.
Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri ja muna tasaiseksi massaksi.
- 5.
Levitä noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää juustoseos päälle ja päällimmäiseksi loppu taikina.
- 6.
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele pinta tomusokerilla. Säilytä kakku jääkaapissa.
Porkkanakakku tuorejuustoraidoilla
arvosana3/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Rengasvuokaan leivottu mehevä porkkanakakku kätkee sisäänsä yllätyksen. Vaniljainen tuorejuustotäyte tuo uutta ilmettä sekoittamalla valmistuvaan kuivakakkuun.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (4–5 kpl) porkkanoita |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | fariinisokeria |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 tl | inkivääriä |
| 1 tl | kardemummaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
Täyte | |
| 200 g | (1 rs) vaniljatuorejuustoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Määrä Ainesosa voita tai leivontamargariinia korppujauhoja - 2
Pese, kuori ja raasta porkkanat.
Määrä Ainesosa 300 g (4–5 kpl) porkkanoita - 3
Riko munat kulhoon ja sekoita sokeri sekä öljy joukkoon. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerimassaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele porkkanaraaste taikinaan.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 3 dl fariinisokeria 1 1/2 dl rypsiöljyä 3 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl kanelia 1 tl inkivääriä 1 tl kardemummaa 1 tl vaniljasokeria 1/2 tl suolaa - 4
Sekoita tuorejuusto, vaniljasokeri ja muna tasaiseksi massaksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) vaniljatuorejuustoa 1 tl vaniljasokeria 1 kpl kananmuna - 5
Levitä noin puolet taikinasta vuokaan. Lisää juustoseos päälle ja päällimmäiseksi loppu taikina.
- 6
Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa kakku jäähtyneenä ja koristele pinta tomusokerilla. Säilytä kakku jääkaapissa.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Ravintosisältö
372
Energiaa kcal
1559
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
24,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
372
Energiaa kcal
1559
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
4,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,3 g
Hiilihydraatteja
24,1 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
8,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl kardemummaa, 1 kpl kananmuna, voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























