Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahtopaisti

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 40 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Paahtopaisti on helppo ja juhlava liharuoka. Kypsennä paisti matalassa lämmössä ja ota avuksi paistomittari, niin lopputulos on taatusti mehevän kypsä. Valmista lisukkeeksi halutessasi punaviinikastike.

Ainekset

1 kg
naudan sisäpaistia
2 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria

Punaviinikastike

1 kpl
pieni sipuli
1 rkl
voita
2 dl
vettä
2 dl
punaviiniä
1 kpl
kasvisannosfondi
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Ruskista pinta halutessasi paistinpannulla voi-öljyseoksessa, mutta se ei ole välttämätöntä. Hiero paistin pintaan mausteet.

1 kg
naudan sisäpaistia
2 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
2

Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada vuoan pohjalle noin sentin verran vettä. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia, kunnes mittari näyttää 63–65 astetta (noin 1 t 45 min). Tällöin paisti on mehukas ja punertava.

3

Kääri paisti folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi. Liha kypsyy vielä vetäytymisenkin aikana noin viisi astetta. Leikkaa paisti viipaleiksi.

4

Valmista kastike vetäytymisen aikana. Silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki kattilassa voissa. Mittaa kattilaan vesi ja punaviini. Lisää fondi, balsamiviinietikka, suola ja pippuri. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

1 kpl
pieni sipuli
1 rkl
voita
2 dl
vettä
2 dl
punaviiniä
1 kpl
kasvisannosfondi
2 rkl
balsamiviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Sekoita maissitärkkelys pehmeään voihin. Siivilöi liemi ja siirrä se takaisin kattilaan. Vatkaa voi-maissitärkkelysseos hyvin liemeen. Keitä sekoittaen, kunnes kastike kiehahtaa ja sakenee. Jos kastikkeessa on paakkuja, siivilöi se. Tarjoa kastike paahtopaistin kanssa.

1 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
voita
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 11.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

260

1089

9,0 g

4,5 g

1,5 g

0,3 g

0,3 g

36,3 g

3,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli