Paahtopaisti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paahtopaisti

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Paahtopaisti on perinteinen, hitaasti kypsytettävä noutopöydän herkku, joka sopii myös päivällispöytään.

Ainekset

1 kg
Naudan sisäpaistia
1 rkl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta paisti huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Ruskista pinta voi-öljyseoksessa halutessasi, mutta se ei ole välttämätöntä. Hiero paistin pintaan mausteet. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Nosta paisti uunivuokaan ja kaada vuoan pohjalle noin sentin verran vettä. Työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia, kunnes mittari näyttää 60–62 astetta. Tällöin paisti on mehukkaan kypsä. Kääri paisti folioon vetäytymään noin 20 minuutiksi. Liha kypsyy vielä vetäytymisenkin aikana noin viisi astetta. Leikkaa paisti lihassyitä vasten, poikkisyin.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.10.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.