Paras unelmatorttu
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteinen unelmatorttu hurmaa herkullisen kaakaopohjan ja kuohkean voikreemitäytteen liitolla. Unelmakääretorttu on helppo leipoa kahvipöytään, ja gluteenittomana se sopii monelle.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 120 g | (2 dl) tomusokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Lisäksi | |
| sokeria | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteissa uunissa 8−10 minuuttia.
- 2.
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi kääretorttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
- 3.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohkeaksi.
- 4.
Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri leivinpaperi kääretortun ympärille ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Paras unelmatorttu
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Perinteinen unelmatorttu hurmaa herkullisen kaakaopohjan ja kuohkean voikreemitäytteen liitolla. Unelmakääretorttu on helppo leipoa kahvipöytään, ja gluteenittomana se sopii monelle.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | tummaa kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 120 g | (2 dl) tomusokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Lisäksi | |
| sokeria | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteissa uunissa 8−10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 1 dl perunajauhoja 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta - 2
Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi kääretorttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa sokeria - 3
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri sähkövatkaimella. Lisää muna ja vaniljasokeri. Vatkaa kuohkeaksi.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia 120 g (2 dl) tomusokeria 1 kpl kananmuna 1 tl vaniljasokeria - 4
Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kääretorttulevylle. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla, jätä saumapuoli alle. Kääri leivinpaperi kääretortun ympärille ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa ja tarjoa parin päivän kuluessa.
Vinkki: Tee kääretortulle hieman kevyempi täyte vaihtamalla voikreemi kermavaahtoon ja banaaniviipaleisiin.
Ravintosisältö
186
Energiaa kcal
777
Energiaa kj
9,2 g
Rasvaa
5,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
186
Energiaa kcal
777
Energiaa kj
9,2 g
Rasvaa
5,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,0 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























