Isänpäivän aamiaispelti
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen isänpäivän aamupala syntyy helposti uunissa, kun kananmuna, pekoni ja värikkäät kasvikset kypsyvät samalla pellillä. Tarjoa aamupalapelti kahvin ja raikkaan smoothien tai hedelmäsalaatin kanssa.
| 200 g | (1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1 kpl | iso paprika |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (yrttejä) | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| ciabatta-leipää | |
| tuorejuustoa | |
- 1.
Huuhtele broccolinit, tomaatit ja paprika.
- 2.
Niputa 2–3 broccolinin vartta ja kääri pekonia nippujen ympärille, lisää halutessasi yrttejä. Laita niput leivinpaperille pellille.
- 3.
Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa paprikasta neljä noin 1 ½ cm:n paksuista rengasta. Leikkaa loppu paprika muutamaan osaan. Laita renkaat ja palat pellille, riko kananmunat renkaisiin.
- 4.
Levitä tomaatit pellille. Pirskota öljyä kasviksille ja mausta suolalla ja pippurilla.
- 5.
Paista uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia. Nosta pelti pöytään ja tarjoa leivän ja tuorejuuston kanssa.
Isänpäivän aamiaispelti
arvosana5/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Herkullinen isänpäivän aamupala syntyy helposti uunissa, kun kananmuna, pekoni ja värikkäät kasvikset kypsyvät samalla pellillä. Tarjoa aamupalapelti kahvin ja raikkaan smoothien tai hedelmäsalaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja |
| 250 g | (1 rs) minitomaatteja |
| 1 kpl | iso paprika |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| (yrttejä) | |
Lisäksi | |
| ciabatta-leipää | |
| tuorejuustoa | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele broccolinit, tomaatit ja paprika.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso paprika 250 g (1 rs) minitomaatteja 200 g (1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja - 2
Niputa 2–3 broccolinin vartta ja kääri pekonia nippujen ympärille, lisää halutessasi yrttejä. Laita niput leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa (yrttejä) 140 g (1 pkt) pekonia - 3
Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa paprikasta neljä noin 1 ½ cm:n paksuista rengasta. Leikkaa loppu paprika muutamaan osaan. Laita renkaat ja palat pellille, riko kananmunat renkaisiin.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa - 4
Levitä tomaatit pellille. Pirskota öljyä kasviksille ja mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 5
Paista uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia. Nosta pelti pöytään ja tarjoa leivän ja tuorejuuston kanssa.
Määrä Ainesosa tuorejuustoa ciabatta-leipää
Vinkki: Vaihda broccolini keväällä tankoparsaan.
Ravintosisältö
263
Energiaa kcal
1102
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
263
Energiaa kcal
1102
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (yrttejä), ciabatta-leipää, tuorejuustoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























