Helppo suklaakakku

arvosana3/5

(6)arviota
12 Palaa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Muutaman aineksen edullinen suklaakakku valmistuu hetkessä sekoittamalla ainekset ilman sähkövatkainta. Suklainen tuorejuustokuorrutus antaa kakulle mehevyyttä ja vadelmat koristavat pinnan.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 dlrypsiöljyä
1 dlmaitoa
1 dlkaakaojauhetta
100 g(1 rs) maitosuklaapaloja leivontaan (coop)
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa

Kuorrute

200 g(1 rs) mascarponejuustoa
2 dl(1 prk) suklaakastiketta

Koristeluun halutessasi

vadelmia (pakaste, kotimaisia)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 26 cm) leivinpaperilla ja sivele reunat öljyllä. Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon sokeri, öljy, maito ja kaakaojauhe. Yhdistä leivinjauhe desiin jauhoja ja lisää kaikki loput ainekset taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaavi taikina vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    2 dlrypsiöljyä
    1 dlmaitoa
    1 dlkaakaojauhetta
    3 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    100 g(1 rs) maitosuklaapaloja leivontaan (coop)
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Ota kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Sekoita mascarponejuusto ja suklaakastike tasaiseksi. Levitä kuorrute kakulle. Koristele vadelmilla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) mascarponejuustoa
    2 dl(1 prk) suklaakastiketta
    vadelmia (pakaste, kotimaisia)

Vinkki: Kakun voi syödä myös ilman kuorrutetta kuivakakun tapaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) suklaakastiketta, vadelmia (pakaste, kotimaisia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
31.10.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä