Helppo suklaakakku
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Muutaman aineksen edullinen suklaakakku valmistuu hetkessä sekoittamalla ainekset ilman sähkövatkainta. Suklainen tuorejuustokuorrutus antaa kakulle mehevyyttä ja vadelmat koristavat pinnan.
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 100 g | (1 rs) maitosuklaapaloja leivontaan (coop) |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 200 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) suklaakastiketta |
| Koristeluun halutessasi | |
| vadelmia (pakaste, kotimaisia) | |
- 1.
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 26 cm) leivinpaperilla ja sivele reunat öljyllä. Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon sokeri, öljy, maito ja kaakaojauhe. Yhdistä leivinjauhe desiin jauhoja ja lisää kaikki loput ainekset taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaavi taikina vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.
- 2.
Ota kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Sekoita mascarponejuusto ja suklaakastike tasaiseksi. Levitä kuorrute kakulle. Koristele vadelmilla.
Muutaman aineksen edullinen suklaakakku valmistuu hetkessä sekoittamalla ainekset ilman sähkövatkainta. Suklainen tuorejuustokuorrutus antaa kakulle mehevyyttä ja vadelmat koristavat pinnan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 100 g | (1 rs) maitosuklaapaloja leivontaan (coop) |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
Kuorrute | |
| 200 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) suklaakastiketta |
Koristeluun halutessasi | |
| vadelmia (pakaste, kotimaisia) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija n. 26 cm) leivinpaperilla ja sivele reunat öljyllä. Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon sokeri, öljy, maito ja kaakaojauhe. Yhdistä leivinjauhe desiin jauhoja ja lisää kaikki loput ainekset taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaavi taikina vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 2 dl rypsiöljyä 1 dl maitoa 1 dl kaakaojauhetta 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 100 g (1 rs) maitosuklaapaloja leivontaan (coop) 1/4 tl suolaa - 2
Ota kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Sekoita mascarponejuusto ja suklaakastike tasaiseksi. Levitä kuorrute kakulle. Koristele vadelmilla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) mascarponejuustoa 2 dl (1 prk) suklaakastiketta vadelmia (pakaste, kotimaisia)
Vinkki: Kakun voi syödä myös ilman kuorrutetta kuivakakun tapaan.
Ravintosisältö
392
Energiaa kcal
1640
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
19,4 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
392
Energiaa kcal
1640
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
19,4 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl (1 prk) suklaakastiketta, vadelmia (pakaste, kotimaisia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























