Voitele ja korppujauhota 2 ½ litran kakkuvuoka. Kuumenna maito ja liota siinä teepusseja 10 minuuttia. Pese sitruuna ja raasta kuori.
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita voi-sokerivaahtoon sitruunankuoriraaste, vähän jauhoja ja maitoa vuorotellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se. Koristele tomusokerilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
571
136
7,2 g
4,5 g
15,5 g
7,8 g
0,4 g
2,2 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunankuori,
Voita ja korppujauhoja,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli