Voitele ja korppujauhota 2 ½ litran kakkuvuoka. Kuumenna maito ja liota siinä teepusseja 10 minuuttia. Pese sitruuna ja raasta kuori.
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita voi-sokerivaahtoon sitruunankuoriraaste, vähän jauhoja ja maitoa vuorotellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jos taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ja kumoa se. Koristele tomusokerilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
136
571
7,2 g
4,5 g
15,5 g
7,8 g
0,4 g
2,2 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunankuori,
Voita ja korppujauhoja,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli