Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Munatacot ja neljä muuta brunssiruokaa – näillä pärjäät jopa illalliseen saakka

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.4.2023
|
Muokattu: 27.4.2023
Kananmuna loistaa pääroolissa näissä herkullisissa ja täyttävissä resepteissä, jotka sopivat lounaaksi tai brunssille. Kokeile nopeita munatacoja, herkullista halloumimunakasta, pieniä uunimunakkaita tai houkuttelevan vihreää shakshukaa. Mukana myös helpot munakasleivät, jotka sopivat täydellisesti evääksi.

Herkullinen juustomunakas

Halloumi on yksi suomalaisten suosikkijuustoista. Suolaiset juustokuutiot antavat munakkaaseen reilusti makua. Raikkaat ja makeat kirsikkatomaatit pitävät huolen siitä, että munakas näyttää houkuttelevalta ja maut pysyvät tasapainossa.

Aamiaistacot brunssille

Huevos racheros on meksikolainen aamiaisannos, jossa tortillan päälle kasataan paistettu kananmuna sekä tomaattisalsaa. Kokeile tätä versiota, jossa rapeiden tacokuorien sisään lusikoidaan pehmeää munakokkelia ja tuoretomaattisalsaa. Maku viimeistellään chilimajoneesilla.

Helppo yhden pannun shakshuka

Kun haluat säväyttää brunssivieraat, tee tämä keväistä tunnelmaa huokuva kananmunapannu. Lähi-idän makua saadaan juustokuminasta, valkosipulista ja fetajuustosta. Raikkaan vihreä väri saadaan broccoliineista ja pakastepinaatista. Oranssit ananaskirsikat viimeistelevät kauniin annoksen, jonka kanssa voi tarjota tuoretta leipää.

Pikkumunakkaat muffinipellillä

Muffinipelti kelpaa muuhunkin kuin muffinien leipomiseen! Siinä voi paistaa pieniä munakkaita, jotka ilahduttavat varmasti ainakin perheen pienimpiä. Tässä ohjeessa tehdään tonnikalamunakas, joka kaadetaan öljyttyihin koloihin, mutta täytteet voivat tietysti olla sitä, mitä jääkaapista löytyy. Esimerkiksi juustoa, kinkkua tai vaikka pieneksi pilkottuja vegenakkeja.

Munakasleipä sopii mukaan otettavaksi evääksi

Viime vuonna trendannutta munakasleipää ei kannata unohtaa, sillä se on erittäin kätevä ja nopea vaihtoehto lounaaksi. Munakasmassaan ei kannata pilkkoa suurta määrää täytteitä, jotta se pysyy koossa ja tarttuvana, mutta leipien väliin voi sujauttaa juusto- ja kinkkusiivuja ennen kuin paketin kääntää kokoon.

Lue lisää