Halloumi on yksi suomalaisten suosikkijuustoista. Suolaiset juustokuutiot antavat munakkaaseen reilusti makua. Raikkaat ja makeat kirsikkatomaatit pitävät huolen siitä, että munakas näyttää houkuttelevalta ja maut pysyvät tasapainossa.
Munatacot ja neljä muuta brunssiruokaa – näillä pärjäät jopa illalliseen saakka
Herkullinen juustomunakas
Aamiaistacot brunssille
Huevos racheros on meksikolainen aamiaisannos, jossa tortillan päälle kasataan paistettu kananmuna sekä tomaattisalsaa. Kokeile tätä versiota, jossa rapeiden tacokuorien sisään lusikoidaan pehmeää munakokkelia ja tuoretomaattisalsaa. Maku viimeistellään chilimajoneesilla.
Helppo yhden pannun shakshuka
Kun haluat säväyttää brunssivieraat, tee tämä keväistä tunnelmaa huokuva kananmunapannu. Lähi-idän makua saadaan juustokuminasta, valkosipulista ja fetajuustosta. Raikkaan vihreä väri saadaan broccoliineista ja pakastepinaatista. Oranssit ananaskirsikat viimeistelevät kauniin annoksen, jonka kanssa voi tarjota tuoretta leipää.
Pikkumunakkaat muffinipellillä
Muffinipelti kelpaa muuhunkin kuin muffinien leipomiseen! Siinä voi paistaa pieniä munakkaita, jotka ilahduttavat varmasti ainakin perheen pienimpiä. Tässä ohjeessa tehdään tonnikalamunakas, joka kaadetaan öljyttyihin koloihin, mutta täytteet voivat tietysti olla sitä, mitä jääkaapista löytyy. Esimerkiksi juustoa, kinkkua tai vaikka pieneksi pilkottuja vegenakkeja.
Munakasleipä sopii mukaan otettavaksi evääksi
Viime vuonna trendannutta munakasleipää ei kannata unohtaa, sillä se on erittäin kätevä ja nopea vaihtoehto lounaaksi. Munakasmassaan ei kannata pilkkoa suurta määrää täytteitä, jotta se pysyy koossa ja tarttuvana, mutta leipien väliin voi sujauttaa juusto- ja kinkkusiivuja ennen kuin paketin kääntää kokoon.