Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vihreä shakshuka

Vihreä shakshuka

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lähi-idän shakshuka eli tomaatti-kananmunapannu vihertyy kevään kunniaksi. Hyydytä kananmunat mehevässä broccoliini-pinaattikastikkeessa ja viimeistele pannu basilikalla. Proteiinipitoinen kasvis-munapannu sopii sekä arki-iltaan että viikonloppuaamiaiseksi.

Ainekset

200 g
(1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
juustokuminaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15%
4 kpl
kananmunaa

lisäksi

100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
1/2
ruukkua basilikaa
(150 g (1 pkt) fetajuustoa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele broccoliinit, halkaise paksuimmat. Paloittele broccoliinit 2–3 osaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet.

200 g
(1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
juustokuminaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Lisää pinaatti ja kääntele, kunnes se on sulanut. Lisää kerma ja kuumenna.

150 g
(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15%
3

Tee seokseen kolot lastalla ja riko munat niihin. Laske lämpöä ja anna pannun hautua kannen alla 10 minuuttia tai kunnes munat ovat hyytyneet.

4 kpl
kananmunaa
4

Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Ripottele ne ja halutessasi fetaa shaksukan pinnalle. Viimeistele basilikalla. Tarjoa leivän kanssa.

100 g
(1 rs) ananaskirsikoita
(150 g (1 pkt) fetajuustoa)
1/2
ruukkua basilikaa
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.2.2021
Muokattu: 7.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

231

969

16,3 g

6,5 g

7,3 g

6,8 g

2,3 g

11,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua basilikaa,

(150 g (1 pkt) fetajuustoa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli