Vihreä shakshuka
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lähi-idän shakshuka eli tomaatti-kananmunapannu tehdään nyt vihreänä versiona. Hyydytä kananmunat mehevässä broccoliini-pinaattikastikkeessa ja viimeistele pannu basilikalla. Proteiinipitoinen kasvis-munapannu sopii sekä arki-iltaan että viikonloppuaamiaiseksi.
| 200 g | (1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15% |
| 4 kpl | kananmunaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
- 1.
Huuhtele broccoliinit, halkaise paksuimmat. Paloittele broccoliinit 2–3 osaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet.
- 2.
Lisää pinaatti ja kääntele, kunnes se on sulanut. Lisää kerma ja kuumenna.
- 3.
Tee seokseen kolot lastalla ja riko munat niihin. Laske lämpöä ja anna pannun hautua kannen alla 10 minuuttia tai kunnes munat ovat hyytyneet.
- 4.
Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Ripottele ne ja fetaa shaksukan pinnalle. Viimeistele basilikalla. Tarjoa leivän kanssa.
Vihreä shakshuka
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Lähi-idän shakshuka eli tomaatti-kananmunapannu tehdään nyt vihreänä versiona. Hyydytä kananmunat mehevässä broccoliini-pinaattikastikkeessa ja viimeistele pannu basilikalla. Proteiinipitoinen kasvis-munapannu sopii sekä arki-iltaan että viikonloppuaamiaiseksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15% |
| 4 kpl | kananmunaa |
Lisäksi | |
| 100 g | (1 rs) ananaskirsikoita |
| 1/2 | ruukkua basilikaa |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
Valmistus
- 1
Huuhtele broccoliinit, halkaise paksuimmat. Paloittele broccoliinit 2–3 osaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl juustokuminaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Lisää pinaatti ja kääntele, kunnes se on sulanut. Lisää kerma ja kuumenna.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste) 2 dl (1 prk) ruokakermaa 15% - 3
Tee seokseen kolot lastalla ja riko munat niihin. Laske lämpöä ja anna pannun hautua kannen alla 10 minuuttia tai kunnes munat ovat hyytyneet.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa - 4
Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Ripottele ne ja fetaa shaksukan pinnalle. Viimeistele basilikalla. Tarjoa leivän kanssa.
Määrä Ainesosa 100 g (1 rs) ananaskirsikoita 150 g (1 pkt) fetajuustoa 1/2 ruukkua basilikaa
Ravintosisältö
346
Energiaa kcal
1450
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
346
Energiaa kcal
1450
Energiaa kj
25,8 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
18,3 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























