Vihreä shakshuka

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Lähi-idän shakshuka eli tomaatti-kananmunapannu tehdään nyt vihreänä versiona. Hyydytä kananmunat mehevässä broccoliini-pinaattikastikkeessa ja viimeistele pannu basilikalla. Proteiinipitoinen kasvis-munapannu sopii sekä arki-iltaan että viikonloppuaamiaiseksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 g(1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
150 g(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15%
4 kplkananmunaa

Lisäksi

100 g(1 rs) ananaskirsikoita
1/2 ruukkua basilikaa
150 g (1 pkt) fetajuustoa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele broccoliinit, halkaise paksuimmat. Paloittele broccoliinit 2–3 osaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää mausteet.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) broccoliinia eli varsiparsakaalia
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rkl rypsiöljyä
    1/2 tljuustokuminaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Lisää pinaatti ja kääntele, kunnes se on sulanut. Lisää kerma ja kuumenna.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) hienonnettua pinaattia (pakaste)
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15%
  3. 3

    Tee seokseen kolot lastalla ja riko munat niihin. Laske lämpöä ja anna pannun hautua kannen alla 10 minuuttia tai kunnes munat ovat hyytyneet.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
  4. 4

    Poista ananaskirsikoista lehdet ja kannat, huuhtele ja puolita marjat. Ripottele ne ja fetaa shaksukan pinnalle. Viimeistele basilikalla. Tarjoa leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    100 g(1 rs) ananaskirsikoita
    150 g (1 pkt) fetajuustoa
    1/2 ruukkua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.2.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä