Uppomuna kolmella tavalla – yllättävän helppoa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 17.8.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Oletko kokeillut valmistaa uppomunan kelmussa? Se on yllättävän helppo tapa tehdä täydellinen uppomuna. Katso videolta kolme tapaa valmistaa uppomuna: kelmussa, paistinpannulla ja perinteisesti kattilassa.

Uppomunat voi valmistaa kolmella tavalla:

  1. Kelmussa: Asettele reilu pala tuorekelmua pienen kupin päälle. Voit sipaista hieman öljyä kelmuun, jolloin muna irtoaa helpommin. Riko kananmuna kelmuun kupin päälle. Sido tiukaksi nyytiksi ja solmi kiinni pienellä kelmusuikaleella. Laita nyytti kiehuvaan veteen ja keitä noin 4 minuuttia. Irrota kelmu varovasti.
  2. Pannulla: Kiehauta korkeareunaisessa pannussa vettä ja lisää hiukan etikkaa ja suolaa. Laita rikotut munat varovasti kiehuvaan veteen noin 3 minuutiksi. Nosta pois reikäkauhalla.
  3. Kattilassa: Kiehauta vesi kattilassa, lisää etikkaa ja suolaa. Tee poreilevaan veteen kierre ja pudota rikottu kananmuna siihen. Anna kiehua noin 3 minuuttia.

Uppomuna sopii:

Leivän päälle

Uppomuna-lohileipä kelmussa
Uppomuna-lohileipä kelmussa

Uppomuna-lohileipä

Eggs Benedict ohje
Eggs Benedict ohje

Munat Benedictin tapaan

Pastan kera

Rapupasta ja uppomunat
Rapupasta ja uppomunat

Rapupasta ja uppomunat

Salaattiin

Uppomunasalaatti
Uppomunasalaatti

Uppomunasalaatti

Keittoon

Tuorepinaattikeitto ja uppomunat
Tuorepinaattikeitto ja uppomunat

Tuorepinaattikeitto ja uppomunat

Katso kaikki reseptimme kananmunasta