Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uppomuna kolmella tavalla – yllättävän helppoa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 5.1.2018
|
Muokattu: 19.1.2023
Oletko kokeillut valmistaa uppomunan kelmussa? Se on yllättävän helppo tapa tehdä täydellinen uppomuna. Katso videolta kolme tapaa valmistaa uppomuna: kelmussa, paistinpannulla ja perinteisesti kattilassa.

Uppomunat voi valmistaa kolmella tavalla:

  1. Kelmussa: Asettele reilu pala tuorekelmua pienen kupin päälle. Voit sipaista hieman öljyä kelmuun, jolloin muna irtoaa helpommin. Riko kananmuna kelmuun kupin päälle. Sido tiukaksi nyytiksi ja solmi kiinni pienellä kelmusuikaleella. Laita nyytti kiehuvaan veteen ja keitä noin 4 minuuttia. Irrota kelmu varovasti.
  2. Pannulla: Kiehauta korkeareunaisessa pannussa vettä ja lisää hiukan etikkaa ja suolaa. Laita rikotut munat varovasti kiehuvaan veteen noin 3 minuutiksi. Nosta pois reikäkauhalla.
  3. Kattilassa: Kiehauta vesi kattilassa, lisää etikkaa ja suolaa. Tee poreilevaan veteen kierre ja pudota rikottu kananmuna siihen. Anna kiehua noin 3 minuuttia.

Uppomuna sopii:

Leivän päälle

Pastan kera

Salaattiin

Keittoon

Katso kaikki reseptimme kananmunasta