Uppomunasalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Rikasta paprika-avokadosalaatti uppomunilla. Annos sopii kevyeksi lounaaksi tai brunssipöydän tarjottavaksi.
| 100 g | jäävuorisalaattia |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | avokado |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| hienonnettua basilikaa | |
| Uppomunat | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 rkl | väkiviinaetikkaa |
- 1.
Huuhtele ja revi salaatinlehdet kulhoon. Pilko paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra lusikalla hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado. Sekoita kulhoon kasvikset ja sitruunamehu.
- 2.
Valmista uppomunat. Kypsennä kerralla kaksi munaa. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kahvikuppiin, pyöräytä lusikalla vesi liikkeelle ja kaada muna varovasti veteen. Anna munien hautua 3 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta munat varovasti reikäkauhalla kattilasta.
- 3.
Annostele salaatti lautasille ja nosta päälle uppomunat. Lisää basilika ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Uppomunasalaatti
Rikasta paprika-avokadosalaatti uppomunilla. Annos sopii kevyeksi lounaaksi tai brunssipöydän tarjottavaksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | jäävuorisalaattia |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 1 kpl | avokado |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| hienonnettua basilikaa | |
Uppomunat | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 rkl | väkiviinaetikkaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja revi salaatinlehdet kulhoon. Pilko paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra lusikalla hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado. Sekoita kulhoon kasvikset ja sitruunamehu.
Määrä Ainesosa 100 g jäävuorisalaattia 1 kpl punainen paprika 1 kpl avokado 1 rkl sitruunamehua - 2
Valmista uppomunat. Kypsennä kerralla kaksi munaa. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kahvikuppiin, pyöräytä lusikalla vesi liikkeelle ja kaada muna varovasti veteen. Anna munien hautua 3 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta munat varovasti reikäkauhalla kattilasta.
Määrä Ainesosa 3 rkl väkiviinaetikkaa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 l vettä - 3
Annostele salaatti lautasille ja nosta päälle uppomunat. Lisää basilika ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 1 rkl oliiviöljyä hienonnettua basilikaa
Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:
Ravintosisältö
209
Energiaa kcal
875
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
209
Energiaa kcal
875
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Hienonnettua basilikaa, 1,5 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























