Huuhtele ja revi salaatinlehdet kulhoon. Pilko paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra lusikalla hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado. Sekoita kulhoon kasvikset ja sitruunamehu.
Valmista uppomunat. Kypsennä kerralla kaksi munaa. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kahvikuppiin, pyöräytä lusikalla vesi liikkeelle ja kaada muna varovasti veteen. Anna munien hautua 3 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta munat varovasti reikäkauhalla kattilasta.
Annostele salaatti lautasille ja nosta päälle uppomunat. Lisää basilika ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
209
875
18,5 g
3,0 g
1,8 g
1,8 g
0,8 g
7,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Hienonnettua basilikaa,
1,5 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli