Uppomunasalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Rikasta paprika-avokadosalaatti uppomunilla. Annos sopii kevyeksi lounaaksi tai brunssipöydän tarjottavaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gjäävuorisalaattia
1 kplpunainen paprika
1 kplavokado
1 rklsitruunamehua
1 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
hienonnettua basilikaa

Uppomunat

4 kplkananmunaa
1 1/2 lvettä
3 rklväkiviinaetikkaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja revi salaatinlehdet kulhoon. Pilko paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra lusikalla hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado. Sekoita kulhoon kasvikset ja sitruunamehu.

    MääräAinesosa
    100 gjäävuorisalaattia
    1 kplpunainen paprika
    1 kplavokado
    1 rklsitruunamehua
  2. 2

    Valmista uppomunat. Kypsennä kerralla kaksi munaa. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kahvikuppiin, pyöräytä lusikalla vesi liikkeelle ja kaada muna varovasti veteen. Anna munien hautua 3 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta munat varovasti reikäkauhalla kattilasta.

    MääräAinesosa
    3 rklväkiviinaetikkaa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 lvettä
  3. 3

    Annostele salaatti lautasille ja nosta päälle uppomunat. Lisää basilika ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    1 rkloliiviöljyä
    hienonnettua basilikaa

Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Hienonnettua basilikaa, 1,5 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä