Huuhtele ja revi salaatinlehdet kulhoon. Pilko paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra lusikalla hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado. Sekoita kulhoon kasvikset, sitruunamehu ja mausteet.
Valmista uppomunat. Kypsennä kerralla kaksi munaa. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kahvikuppiin, pyöräytä lusikalla vesi liikkeelle ja kaada muna varovasti veteen. Anna munien hautua 3 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta munat varovasti reikäkauhalla kattilasta.
Annostele salaatti lautasille ja nosta päälle uppomunat. Lisää basilika ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
872
208
18,5 g
3,0 g
1,8 g
1,8 g
0,8 g
7,5 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Hienonnettua basilikaa,
1,5 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli