Uppomunasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uppomunasalaatti

Uppomunasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

100 g
Jäävuorisalaattia
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Avokado
1 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Hienonnettua basilikaa

uppomunat

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 l
Vettä
3 rkl
Väkiviinaetikkaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja revi salaatinlehdet kulhoon. Pilko paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra lusikalla hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado. Sekoita kulhoon kasvikset, sitruunamehu ja mausteet.

Valmista uppomunat. Kypsennä kerralla kaksi munaa. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kahvikuppiin, pyöräytä lusikalla vesi liikkeelle ja kaada muna varovasti veteen. Anna munien hautua 3 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta munat varovasti reikäkauhalla kattilasta.

Annostele salaatti lautasille ja nosta päälle uppomunat. Lisää basilika ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

872

208

18,5 g

3,0 g

1,8 g

1,8 g

0,8 g

7,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Hienonnettua basilikaa,

1,5 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli