Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uppomunasalaatti

Uppomunasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rikasta paprika-avokadosalaatti uppomunilla. Annos sopii kevyeksi lounaaksi tai brunssipöydän tarjottavaksi.

Ainekset

100 g
Jäävuorisalaattia
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Avokado
1 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Hienonnettua basilikaa

uppomunat

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 l
Vettä
3 rkl
Väkiviinaetikkaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja revi salaatinlehdet kulhoon. Pilko paprika. Halkaise avokado, poista kivi ja koverra lusikalla hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado. Sekoita kulhoon kasvikset ja sitruunamehu.

100 g
Jäävuorisalaattia
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Avokado
1 rkl
Sitruunamehua
2

Valmista uppomunat. Kypsennä kerralla kaksi munaa. Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kahvikuppiin, pyöräytä lusikalla vesi liikkeelle ja kaada muna varovasti veteen. Anna munien hautua 3 minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä. Nosta munat varovasti reikäkauhalla kattilasta.

3 rkl
Väkiviinaetikkaa
4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 l
Vettä
3

Annostele salaatti lautasille ja nosta päälle uppomunat. Lisää basilika ja valuta päälle hieman oliiviöljyä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Oliiviöljyä
Hienonnettua basilikaa

Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.2.2013
Muokattu: 6.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

209

875

18,5 g

3,0 g

1,8 g

1,8 g

0,8 g

7,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Hienonnettua basilikaa,

1,5 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli