Huuhtele pinaatti. Poista huonot lehdet ja kovat lehtiruodit. Suikaloi pinaatti.
Kiehauta litra vettä kattilassa. Lisää suolaa ja pinaatti. Keitä 5 minuuttia. Valuta ja puristele pinaatti hyvin siivilässä.
Sulata rasva kattilassa ja kuullota siinä pinaatti. Ripottele päälle jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä 10 minuuttia.
Valmista uppomunat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka ja suola. Anna veden kiehua hiljaa poreillen. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin. Tee veteen vatkaimella pyöräyttäen kevyt kierre ja liu´uta kananmuna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunat yksi kerrallaan noin 3 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla lautaselle.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mustapippuri, meirami ja kerma. Tarkista maku. Tarjoa keitto uppomunien kanssa. Voit tarjota keiton myös keitettyjen kananmunien kanssa.
Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
273
1141
21,5 g
11,3 g
8,3 g
1,8 g
1,8 g
11,0 g
6,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä (pinaatin keittämiseen),
0,5 tl Kuivattua meiramia,
1,5 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli