Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tuorepinaattikeitto ja uppomunat

Tuorepinaattikeitto ja uppomunat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tuoreesta pinaatista valmistettu keitto on takuulla herkullinen ruoka arkeen tai viikonloppuun. Viimeistele pinaattikeittolautaset uppomunilla tai keitetyillä kananmunilla.

Ruokavaliot

Ainekset

pinaattikeitto

500 g
Tuoretta pinaattia
2 rkl
Voita tai margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 l
Vettä (pinaatin keittämiseen)
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
Rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
1/2 tl
Kuivattua meiramia
1 dl
Kuohukermaa
1 l
vettä

uppomunat

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 l
Vettä
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele pinaatti. Poista huonot lehdet ja kovat lehtiruodit. Suikaloi pinaatti.

500 g
Tuoretta pinaattia
2

Kiehauta litra vettä kattilassa. Lisää 1 tl suolaa ja pinaatti. Keitä 5 minuuttia. Valuta ja puristele pinaatti hyvin siivilässä.

1 l
Vettä (pinaatin keittämiseen)
1 tl
suolaa
3

Sulata rasva kattilassa ja kuullota siinä pinaatti. Ripottele päälle jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä 10 minuuttia.

2 rkl
Voita tai margariinia
500 g
Tuoretta pinaattia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 l
vettä
4

Valmista uppomunat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka ja suola. Anna veden kiehua hiljaa poreillen. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin. Tee veteen vatkaimella pyöräyttäen kevyt kierre ja liu´uta kananmuna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunat yksi kerrallaan noin 3 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla lautaselle.

1 1/2 l
Vettä
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
1 tl
Suolaa
4 kpl
Kananmunaa
5

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mustapippuri, meirami ja kerma. Tarkista maku. Tarjoa keitto uppomunien kanssa.

Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Kuivattua meiramia
1 dl
Kuohukermaa

Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.8.2013
Muokattu: 6.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

254

1063

21,0 g

11,3 g

7,8 g

1,3 g

0,3 g

9,0 g

6,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g Tuoretta pinaattia,

1 l Vettä (pinaatin keittämiseen),

Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Kuivattua meiramia,

1,5 l Vettä,

1 rkl Väkiviinaetikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli