Tuorepinaattikeitto ja uppomunat | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tuorepinaattikeitto ja uppomunat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

pinaattiikeitto

500 g
Tuoretta pinaattia
2 rkl
Voita tai margariinia
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Kuivattua meiramia
1 dl
Kuohukermaa

uppomunat

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 l
Vettä
1 rkl
Väkiviinaetikkaa
2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele pinaatti. Poista huonot lehdet ja kovat lehtiruodit. Suikaloi pinaatti.

Kiehauta litra vettä kattilassa. Lisää 1 tl suolaa ja pinaatti. Keitä 5 minuuttia. Valuta ja puristele pinaatti hyvin siivilässä.

Sulata rasva kattilassa ja kuullota siinä pinaatti. Ripottele päälle jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä 10 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mustapippuri, meirami ja kerma. Tarkista maku. Tarjoa keitto uppomunien kanssa. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka ja suola. Anna veden kiehua hiljaa poreillen. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin. Tee veteen vatkaimella pyöräyttäen kevyt kierre ja liu´uta kananmuna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunat yksi kerrallaan noin 3 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla lautaselle.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.8.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1062

254

21,0 g

11,3 g

7,8 g

1,3 g

0,3 g

9,0 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g Tuoretta pinaattia,

1 l Vettä,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 tl Kuivattua meiramia,

1,5 l Vettä,

1 rkl Väkiviinaetikkaa,

2 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli