Huuhtele pinaatti. Poista huonot lehdet ja kovat lehtiruodit. Suikaloi pinaatti.
Kiehauta litra vettä kattilassa. Lisää 1 tl suolaa ja pinaatti. Keitä 5 minuuttia. Valuta ja puristele pinaatti hyvin siivilässä.
Sulata rasva kattilassa ja kuullota siinä pinaatti. Ripottele päälle jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä 10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mustapippuri, meirami ja kerma. Tarkista maku. Tarjoa keitto uppomunien kanssa. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka ja suola. Anna veden kiehua hiljaa poreillen. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin. Tee veteen vatkaimella pyöräyttäen kevyt kierre ja liu´uta kananmuna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunat yksi kerrallaan noin 3 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla lautaselle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1062
254
21,0 g
11,3 g
7,8 g
1,3 g
0,3 g
9,0 g
2,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g Tuoretta pinaattia,
1 l Vettä,
Rouhittua mustapippuria,
0,5 tl Kuivattua meiramia,
1,5 l Vettä,
1 rkl Väkiviinaetikkaa,
2 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli