Tuorepinaattikeitto ja uppomunat
30 min

Nappaa talteen!
Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista on takuulla herkullinen ruoka arkeen tai viikonloppuun. Viimeistele pinaattikeittolautaset uppomunilla tai keitetyillä kananmunilla.
| Pinaattikeitto | |
|---|---|
| 500 g | tuoretta pinaattia |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 l | vettä (pinaatin keittämiseen) |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kuivattua meiramia |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 l | vettä |
| Uppomunat | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele pinaatti. Poista huonot lehdet ja kovat lehtiruodit. Suikaloi pinaatti.
- 2.
Kiehauta litra vettä kattilassa. Lisää suolaa ja pinaatti. Keitä 5 minuuttia. Valuta ja puristele pinaatti hyvin siivilässä.
- 3.
Sulata rasva kattilassa ja kuullota siinä pinaatti. Ripottele päälle jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä 10 minuuttia.
- 4.
Valmista uppomunat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka ja suola. Anna veden kiehua hiljaa poreillen. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin. Tee veteen vatkaimella pyöräyttäen kevyt kierre ja liu´uta kananmuna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunat yksi kerrallaan noin 3 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla lautaselle.
- 5.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mustapippuri, meirami ja kerma. Tarkista maku. Tarjoa keitto uppomunien kanssa. Voit tarjota keiton myös keitettyjen kananmunien kanssa.
Tuorepinaattikeitto ja uppomunat
Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista on takuulla herkullinen ruoka arkeen tai viikonloppuun. Viimeistele pinaattikeittolautaset uppomunilla tai keitetyillä kananmunilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pinaattikeitto | |
| 500 g | tuoretta pinaattia |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 l | vettä (pinaatin keittämiseen) |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | kuivattua meiramia |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 l | vettä |
Uppomunat | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 l | vettä |
| 1 rkl | väkiviinaetikkaa |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele pinaatti. Poista huonot lehdet ja kovat lehtiruodit. Suikaloi pinaatti.
Määrä Ainesosa 500 g tuoretta pinaattia - 2
Kiehauta litra vettä kattilassa. Lisää suolaa ja pinaatti. Keitä 5 minuuttia. Valuta ja puristele pinaatti hyvin siivilässä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä (pinaatin keittämiseen) 1 tl suolaa - 3
Sulata rasva kattilassa ja kuullota siinä pinaatti. Ripottele päälle jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot. Keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita tai margariinia 500 g tuoretta pinaattia 1/2 dl vehnäjauhoja 2 kpl kasvisliemikuutiota 1 l vettä - 4
Valmista uppomunat. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää etikka ja suola. Anna veden kiehua hiljaa poreillen. Riko yksi muna kerrallaan kuppiin. Tee veteen vatkaimella pyöräyttäen kevyt kierre ja liu´uta kananmuna veteen lähellä pintaa. Kypsennä uppomunat yksi kerrallaan noin 3 minuuttia ja nosta ne reikäkauhalla lautaselle.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä 1 rkl väkiviinaetikkaa 1 tl suolaa 4 kpl kananmunaa - 5
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mustapippuri, meirami ja kerma. Tarkista maku. Tarjoa keitto uppomunien kanssa. Voit tarjota keiton myös keitettyjen kananmunien kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl kuivattua meiramia 1 dl kuohukermaa
Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:
Ravintosisältö
273
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
6,5 g
Suolaa
273
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
11,0 g
Proteiinia
6,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä (pinaatin keittämiseen), 0,5 tl Kuivattua meiramia, 1,5 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























