Valuta ravuista liemi. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna etikkavesi kiehuvaksi. Riko munat kahvikuppeihin. Nosta kattila pois liedeltä, tee veteen maltillinen pyörre kauhalla ja valuta munat veteen. Nosta kattila takaisin liedelle. Keitä pieniä munia 3, isoja 4 minuuttia. Ota munat pois vedestä reikäkauhalla.
Kuullota hienonnettuja valkosipulinkynsiä, persiljasilppua ja chiliä hetki pannulla. Kaada sekaan pasta, lisää ravut sekä parmesaani.
Anna pastan maustua hetki kannen alla. Nosta munat pasta-annosten päälle.
Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
571
2386
27,0 g
4,5 g
51,0 g
0,5 g
2,5 g
27,5 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Vahvaa chilirouhetta,
3 rkl Parmesaaniraastetta,
Mustapippuria,
1 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli