Rapupasta ja uppomunat | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rapupasta ja uppomunat

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Jättikatkaravut sopivat pastaan. Parmesaani, vahva chili ja valkosipuli tuovat ruokaan lisäpotkua, ja uppomuna kruunaa pasta-annoksen.

Ainekset

150 g
Spagettia
1 kpl
(170 g) jättikatkaravunpyrstöjä suolaliemessä
3 rkl
Oliiviöljyä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 rkl
Silputtua persiljaa
1/2 tl
Vahvaa chilirouhetta
3 rkl
Parmesaaniraastetta
Mustapippuria

uppomunat

2 kpl
Munaa
1 l
Vettä
2 rkl
Väkiviinaetikkaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valuta ravuista liemi. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna etikkavesi kiehuvaksi. Riko munat kahvikuppeihin. Nosta kattila pois liedeltä, tee veteen maltillinen pyörre kauhalla ja valuta munat veteen. Nosta kattila takaisin liedelle. Keitä pieniä munia 3, isoja 4 minuuttia. Ota munat pois vedestä reikäkauhalla.

Kuullota hienonnettuja valkosipulinkynsiä, persiljasilppua ja chiliä hetki pannulla. Kaada sekaan pasta, lisää ravut sekä parmesaani. Anna pastan maustua hetki kannen alla. Nosta munat pasta-annosten päälle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2131

509

26,5 g

4,5 g

51,0 g

0,5 g

2,5 g

15,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl Silputtua persiljaa,

0,5 tl Vahvaa chilirouhetta,

3 rkl Parmesaaniraastetta,

Mustapippuria,

1 l Vettä,

2 rkl Väkiviinaetikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli