Rapupasta ja uppomunat

Arvostele resepti
2 Annosta

30 min

Vaikkapa viikonlopun parempaan pastaan sopivat jättikatkaravut ja uppomuna. Parmesaani, vahva chili ja valkosipuli tuovat ruokaan lisäpotkua.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
150 gspagettia
170 g(1 prk) jättikatkaravunpyrstöjä suolaliemessä
3 rkloliiviöljyä
3 kplvalkosipulinkynttä
3 rklsilputtua persiljaa
1/2 tlvahvaa chilirouhetta
3 rklparmesaaniraastetta
mustapippuria

Uppomunat

2 kplmunaa
1 lvettä
2 rklväkiviinaetikkaa

Valmistus

  1. 1

    Valuta ravuista liemi. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    170 g(1 prk) jättikatkaravunpyrstöjä suolaliemessä
    150 gspagettia
  2. 2

    Kuumenna etikkavesi kiehuvaksi. Riko munat kahvikuppeihin. Nosta kattila pois liedeltä, tee veteen maltillinen pyörre kauhalla ja valuta munat veteen. Nosta kattila takaisin liedelle. Keitä pieniä munia 3, isoja 4 minuuttia. Ota munat pois vedestä reikäkauhalla.

    MääräAinesosa
    2 rklväkiviinaetikkaa
    1 lvettä
    2 kplmunaa
  3. 3

    Kuullota hienonnettuja valkosipulinkynsiä, persiljasilppua ja chiliä hetki pannulla. Kaada sekaan pasta, lisää ravut sekä parmesaani.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    3 rklsilputtua persiljaa
    1/2 tlvahvaa chilirouhetta
    3 rklparmesaaniraastetta
  4. 4

    Anna pastan maustua hetki kannen alla. Nosta munat pasta-annosten päälle.

Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Vahvaa chilirouhetta, 3 rkl Parmesaaniraastetta, Mustapippuria, 1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä