Rapupasta ja uppomunat - Yhteishyvä

Rapupasta ja uppomunat

???
Annokset
2
Jättikatkaravut sopivat pastaan. Parmesaani, vahva chili ja valkosipuli tuovat ruokaan lisäpotkua, ja uppomuna kruunaa pasta-annoksen.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Spagettia
1 kpl
(170 g) jättikatkaravunpyrstöjä suolaliemessä
3 rkl
Oliiviöljyä
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 rkl
Silputtua persiljaa
1/2 tl
Vahvaa chilirouhetta
3 rkl
Parmesaaniraastetta
Mustapippuria

UPPOMUNAT

2 kpl
Munaa
1 l
Vettä
2 rkl
Väkiviinaetikkaa

Näin teet

1

Valuta ravuista liemi. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna etikkavesi kiehuvaksi. Riko munat kahvikuppeihin. Nosta kattila pois liedeltä, tee veteen maltillinen pyörre kauhalla ja valuta munat veteen. Nosta kattila takaisin liedelle. Keitä pieniä munia 3, isoja 4 minuuttia. Ota munat pois vedestä reikäkauhalla.

Kuullota hienonnettuja valkosipulinkynsiä, persiljasilppua ja chiliä hetki pannulla. Kaada sekaan pasta, lisää ravut sekä parmesaani. Anna pastan maustua hetki kannen alla. Nosta munat pasta-annosten päälle.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.2.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja51 g102 g
Proteiinia15 g30 g
Rasvaa27 g53 g
Kuituja3 g5 g
Energiaa kj2131 4261
Energiaa kcal509 1018

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl Silputtua persiljaa

  • 0,5 tl Vahvaa chilirouhetta

  • 3 rkl Parmesaaniraastetta

  • Mustapippuria

  • 1 l Vettä

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja51 g102 g
Proteiinia15 g30 g
Rasvaa27 g53 g
Kuituja3 g5 g
Energiaa kj2131 4261
Energiaa kcal509 1018

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 rkl Silputtua persiljaa

  • 0,5 tl Vahvaa chilirouhetta

  • 3 rkl Parmesaaniraastetta

  • Mustapippuria

  • 1 l Vettä

  • 2 rkl Väkiviinaetikkaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.