Munat Benedictin tapaan

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Benedictin munat, Eggs Benedict, on oiva tapa aloittaa aamu tai herkutella brunssilla. Tarjoa uppomunista ja hollandaisekastikkeesta syntyvän herkun lisäksi sämpylöitä, kinkkua ja hienonnettua ruohosipulia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Hollandaisekastike

150 gvoita
3 kplkeltuaista
1 1/2 rklvalkoviinietikkaa
1 rklsitruunamehua
suolaa

Uppomunat

4 kplkananmunaa
1 1/2 lvettä
3 rklvalkoviinietikkaa

Lisäksi

4 kplilmakuivattua kinkkuviipaletta
2 kplsämpylää
hienonnettua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Sulata voi. Sekoita keltuaiset ja valkoviinietikka kevyesti teräs- tai lasikulhossa. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksunee ja on vaalean keltaista. Ota kulho pois vesihauteesta. Lisää joukkoon voisulaa vähän kerrallaan samalla koko ajan vatkaten, jotta voi sekoittuu vaahtoon. Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla. Pidä kastike lämpimänä vesihauteen päällä uppomunien valmistumisen ajan.

    MääräAinesosa
    150 gvoita
    3 kplkeltuaista
    1 1/2 rklvalkoviinietikkaa
    1 rklsitruunamehua
    suolaa
  2. 2

    Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin, pyöräytä vesi liikkeelle ja laske munat varovasti veteen. Anna munien hautua noin 4 minuuttia hiljalleen kiehuvassa vedessä. Nosta munat lämpimään veteen odottamaan tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    3 rklvalkoviinietikkaa
    4 kplkananmunaa
  3. 3

    Paahda kinkkuviipaleet pannulla rapeiksi. Halkaise leivät ja paahda samalla pannulla kuin kinkut. Nosta sämpylät lautasille ja aseta päälle kinkkuviipaleet. Nosta päälle uppomunat ja valuta pinnalle kastiketta. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

    MääräAinesosa
    4 kplilmakuivattua kinkkuviipaletta
    2 kplsämpylää
    hienonnettua ruohosipulia

Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, 1,5 l Vettä, Hienonnettua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä