Sulata voi. Sekoita keltuaiset ja valkoviinietikka kevyesti teräs- tai lasikulhossa. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksunee ja on vaalean keltaista. Ota kulho pois vesihauteesta. Lisää joukkoon voisulaa vähän kerrallaan samalla koko ajan vatkaten, jotta voi sekoittuu vaahtoon. Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla. Pidä kastike lämpimänä vesihauteen päällä uppomunien valmistumisen ajan.
Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin, pyöräytä vesi liikkeelle ja laske munat varovasti veteen. Anna munien hautua noin 4 minuuttia hiljalleen kiehuvassa vedessä. Nosta munat lämpimään veteen odottamaan tarjoilua.
Paahda kinkkuviipaleet pannulla rapeiksi. Halkaise leivät ja paahda samalla pannulla kuin kinkut. Nosta sämpylät lautasille ja aseta päälle kinkkuviipaleet. Nosta päälle uppomunat ja valuta pinnalle kastiketta. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.
Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
485
2030
45,3 g
23,5 g
5,8 g
0,8 g
0,5 g
14,0 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
1,5 l Vettä,
Hienonnettua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli