Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Munat Benedictin tapaan

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Benedictin munat, Eggs Benedict, on oiva tapa aloittaa aamu tai herkutella brunssilla. Tarjoa uppomunista ja hollandaisekastikkeesta syntyvän herkun lisäksi sämpylöitä, kinkkua ja hienonnettua ruohosipulia.

Ainekset

Hollandaisekastike

150 g
Voita
3 kpl
Keltuaista
1 1/2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Sitruunamehua
Suolaa

Uppomunat

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 l
Vettä
3 rkl
Valkoviinietikkaa

Lisäksi

4 kpl
Ilmakuivattua kinkkuviipaletta
2 kpl
Sämpylää
Hienonnettua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata voi. Sekoita keltuaiset ja valkoviinietikka kevyesti teräs- tai lasikulhossa. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksunee ja on vaalean keltaista. Ota kulho pois vesihauteesta. Lisää joukkoon voisulaa vähän kerrallaan samalla koko ajan vatkaten, jotta voi sekoittuu vaahtoon. Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla. Pidä kastike lämpimänä vesihauteen päällä uppomunien valmistumisen ajan.

150 g
Voita
3 kpl
Keltuaista
1 1/2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
2

Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin, pyöräytä vesi liikkeelle ja laske munat varovasti veteen. Anna munien hautua noin 4 minuuttia hiljalleen kiehuvassa vedessä. Nosta munat lämpimään veteen odottamaan tarjoilua.

1 1/2 l
Vettä
3 rkl
Valkoviinietikkaa
4 kpl
Kananmunaa
3

Paahda kinkkuviipaleet pannulla rapeiksi. Halkaise leivät ja paahda samalla pannulla kuin kinkut. Nosta sämpylät lautasille ja aseta päälle kinkkuviipaleet. Nosta päälle uppomunat ja valuta pinnalle kastiketta. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

4 kpl
Ilmakuivattua kinkkuviipaletta
2 kpl
Sämpylää
Hienonnettua ruohosipulia

Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 2.2.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

485

2030

45,3 g

23,5 g

5,8 g

0,8 g

0,5 g

14,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

1,5 l Vettä,

Hienonnettua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli