Munat Benedictin tapaan - Yhteishyvä

Munat Benedictin tapaan

???
Annokset
4
Benedictin munat, Eggs Benedict, on oiva tapa aloittaa aamu tai herkutella brunssilla. Tarjoa uppomunista ja hollandaisekastikkeesta syntyvän herkun lisäksi sämpylöitä, kinkkua ja hienonnettua ruohosipulia.
Jaa Somessa

Ainekset

HOLLANDAISEKASTIKE

150 g
Voita
3 kpl
Keltuaista
1 1/2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Sitruunamehua
Suolaa

UPPOMUNAT

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 l
Vettä
3 rkl
Valkoviinietikkaa

LISÄKSI

4 kpl
Ilmakuivattua kinkkuviipaletta
2 kpl
Sämpylää
Hienonnettua ruohosipulia

Näin teet

1

Sulata voi. Sekoita keltuaiset ja valkoviinietikka kevyesti teräs- tai lasikulhossa. Nosta kulho kiehuvan vesikattilan päälle ja vatkaa noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksunee ja on vaalean keltaista. Ota kulho pois vesihauteesta. Lisää joukkoon voisulaa vähän kerrallaan samalla koko ajan vatkaten, jotta voi sekoittuu vaahtoon. Mausta kastike sitruunamehulla ja suolalla. Pidä kastike lämpimänä vesihauteen päällä uppomunien valmistumisen ajan.

Kiehauta vesi laakeassa kattilassa, lisää etikka ja vähennä lämpöä. Riko muna kerrallaan kahvikuppiin, pyöräytä vesi liikkeelle ja laske munat varovasti veteen. Anna munien hautua noin 4 minuuttia hiljalleen kiehuvassa vedessä. Nosta munat lämpimään veteen odottamaan tarjoilua. Paahda kinkkuviipaleet pannulla rapeiksi. Halkaise leivät ja paahda samalla pannulla kuin kinkut. Nosta sämpylät lautasille ja aseta päälle kinkkuviipaleet. Nosta päälle uppomunat ja valuta pinnalle kastiketta. Ripottele pinnalle hienonnettua ruohosipulia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 2.2.2015
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g23 g
Proteiinia14 g56 g
Rasvaa45 g181 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj2030 8120
Energiaa kcal485 1939

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • 1,5 l Vettä

  • Hienonnettua ruohosipulia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g23 g
Proteiinia14 g56 g
Rasvaa45 g181 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj2030 8120
Energiaa kcal485 1939

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • 1,5 l Vettä

  • Hienonnettua ruohosipulia

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.