Uppomuna-lohileipä

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

20 min

Uppomuna-lohileipä krunataan valuvalla uppomunalla, joka valmistuu helposti kelmussa. Ihana lohileipä on brunssiherkkujen aatelia!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
4 kplpaahtoleipäviipaletta
4 rklmajoneesia
50 gjääsalaattia
100 glämminsavulohta
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista uppomunat. Laita reilunkokoinen pala tuorekelmua pienen kupin päälle. Paina kelmuun kuoppa ja riko kananmuna siihen. Nosta kelmun liepeet ylös ja sido nyytiksi pienellä kelmusuikaleella.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
  2. 2

    Laske munanyytit hiljaa poreilevaan, kiehuvaan veteen. Keitä 4 minuuttia.

  3. 3

    Nosta nyytit reikäkauhalla pois vedestä, jäähdytä hetki ja avaa kelmu.

  4. 4

    Paahda leivät. Voitele ne majoneesilla. Lado salaatinlehdet, savulohta ja uppomunat leiville.  Viimeistele mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    4 kplpaahtoleipäviipaletta
    4 rklmajoneesia
    50 gjääsalaattia
    100 glämminsavulohta
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa

Myös graavi- ja kylmäsavulohi tai kinkkuviipaleet sopivat uppomunaleivälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Mikko Hannula
11.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä