Laita reilunkokoinen pala tuorekelmua pienen kupin päälle. Paina kelmuun kuoppa ja riko kananmuna siihen. Nosta kelmun liepeet ylös ja sido nyytiksi pienellä kelmusuikaleella.
Laske munanyytit hiljaa poreilevaan, kiehuvaan veteen. Keitä 4 minuuttia. Ks. alla video.
Nosta nyytit reikäkauhalla pois vedestä, jäähdytä hetki ja avaa kelmu.
Paahda leivät. Voitele ne majoneesilla. Lado salaatinlehdet, savulohta ja uppomunat leiville. Viimeistele mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa heti.
Vinkki: Myös graavi- ja kylmäsavulohi tai kinkkuviipaleet sopivat uppomunaleivälle.
Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
239
1001
15,0 g
3,3 g
12,5 g
2,0 g
1,0 g
13,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Salaatinlehteä,
0,25 tl rouhittua mustapippuria,
0,25 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli