Uppomuna-lohileipä
Ainekset
Valmistus
Laita reilunkokoinen pala tuorekelmua pienen kupin päälle. Paina kelmuun kuoppa ja riko kananmuna siihen. Nosta kelmun liepeet ylös ja sido nyytiksi pienellä kelmusuikaleella.
Laske munanyytit hiljaa poreilevaan, kiehuvaan veteen. Keitä 4 minuuttia. Ks. alla video.
Nosta nyytit reikäkauhalla pois vedestä, jäähdytä hetki ja avaa kelmu.
Paahda leivät. Voitele ne majoneesilla. Lado salaatinlehdet, savulohta ja uppomunat leiville. Viimeistele mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa heti.
Vinkki: Myös graavi- ja kylmäsavulohi tai kinkkuviipaleet sopivat uppomunaleivälle.
Katso videolta vinkit uppomunan valmistamiseen:
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
239
1001
15,0 g
3,3 g
12,5 g
2,0 g
1,0 g
13,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Salaatinlehteä,
0,25 tl rouhittua mustapippuria,
0,25 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli