Uppomuna-lohileipä | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uppomuna-lohileipä kelmussa
Play

Uppomuna-lohileipä

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kruunaa savulohileipä valuvalla keltuaisella. Uppomuna valmistuu helposti kelmussa.

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
4 kpl
Paahtoleipää
4 rkl
Majoneesia
4 - 8 kpl
Salaatinlehteä
100 g
Lämminsavulohta
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita reilunkokoinen pala tuorekelmua pienen kupin päälle. Paina kelmuun kuoppa ja riko kananmuna siihen. Nosta kelmun liepeet ylös ja sido nyytiksi pienellä kelmusuikaleella.

4 kpl
Kananmunaa
2

Laske munanyytit hiljaa poreilevaan, kiehuvaan veteen. Keitä 4 minuuttia. Ks. alla video.

3

Nosta nyytit reikäkauhalla pois vedestä, jäähdytä hetki ja avaa kelmu.

4

Paahda leivät. Voitele ne majoneesilla. Lado salaatinlehdet, savulohta ja uppomunat leiville.  Viimeistele mustapippurilla ja suolalla. Tarjoa heti.

4 kpl
Paahtoleipää
4 rkl
Majoneesia
4 - 8 kpl
Salaatinlehteä
100 g
Lämminsavulohta
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa

Vinkki: Myös graavi- ja kylmäsavulohi tai kinkkuviipaleet sopivat uppomunaleivälle.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 19.3.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1001

239

15,0 g

3,3 g

12,5 g

2,0 g

1,0 g

13,5 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Salaatinlehteä,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

0,25 tl (¼ tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli