Halloumimunakas

arvosana5/5

(4)arviota
2 Annosta

15 min

Halloumijuustokuutioiden ja kirsikkatomaattien päällystämä munakas paistetaan nopeasti pannulla. Kokeile munakkaaseen kotimaista, halloumi-tyyppistä paistettavaa Halla-juustoa.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 pkt) halloumijuustoa (esim. halla)
2 tlrypsiöljyä
4 kplkananmunaa
2 rklvettä
125 g(½ pkt) kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua basilikaa
2 rklkuorittuja auringonkukansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Huuhdo juusto ja tomaatit kylmällä vedellä. Kuutioi juusto ja puolita tomaatit.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) halloumijuustoa (esim. halla)
    125 g(½ pkt) kirsikkatomaatteja
  2. 2

    Riko munat kulhoon, vatkaa joukkoon vesi.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    2 rklvettä
  3. 3

    Paista juustokuutioita öljyssä, kunnes pinnat ovat vaalean ruskeita. Kaada munaseos pannulle juustokuutioiden päälle ja jatka paistamista vedellen hitaasti munaseosta pannun keskelle hyytymisvaiheeseen asti. Siirtele juustokuutiot tasaisesti munakkaalle.

    MääräAinesosa
    2 tlrypsiöljyä
  4. 4

    Kun munakkaan pohja on saanut väriä ja pinta hyytynyt, kaada päälle tomaatit, ripottele basilikan lehtiä ja auringonkukansiemeniä. Jaa kahtia ja valuta puolikkaat lastan avulla lautasille.

    MääräAinesosa
    1/2 ruukkua basilikaa
    2 rklkuorittuja auringonkukansiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
20.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä