Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloumimunakas

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Halloumijuustokuutioiden ja kirsikkatomaattien päällystämä munakas paistetaan nopeasti pannulla. Kokeile munakkaaseen kotimaista, halloumi-tyyppistä paistettavaa Halla-juustoa.

Ainekset

150 g
(1 pkt) halloumijuustoa (esim. Halla)
2 tl
rypsiöljyä
4 kpl
kananmunaa
2 rkl
vettä
125 g
(½ pkt) kirsikkatomaatteja
1/2
ruukkua basilikaa
2 rkl
kuorittuja auringonkukansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhdo juusto ja tomaatit kylmällä vedellä. Kuutioi juusto ja puolita tomaatit.

150 g
(1 pkt) halloumijuustoa (esim. Halla)
125 g
(½ pkt) kirsikkatomaatteja
2

Riko munat kulhoon, vatkaa joukkoon vesi.

4 kpl
kananmunaa
2 rkl
vettä
3

Paista juustokuutioita öljyssä, kunnes pinnat ovat vaalean ruskeita. Kaada munaseos pannulle juustokuutioiden päälle ja jatka paistamista vedellen hitaasti munaseosta pannun keskelle hyytymisvaiheeseen asti. Siirtele juustokuutiot tasaisesti munakkaalle.

2 tl
rypsiöljyä
4

Kun munakkaan pohja on saanut väriä ja pinta hyytynyt, kaada päälle tomaatit, ripottele basilikan lehtiä ja auringonkukansiemeniä. Jaa kahtia ja valuta puolikkaat lastan avulla lautasille.

1/2
ruukkua basilikaa
2 rkl
kuorittuja auringonkukansiemeniä
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 27.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

476

1992

36,5 g

12,5 g

5,0 g

4,0 g

1,5 g

31,5 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli