Helppo omenapiirakka

arvosana3/5

(11)arviota
8 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Helpon omenapiirakan taikinaa ei tarvitse vatkata, se vain sekoitetaan tasaiseksi. Kotimaiset omenatkin saa käyttää kuorineen. Tämä omenapiirakka tehdään pyöreään piirakkavuokaan.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
5 kplomenaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
75 gvoita
2 dlpiimää
1 kplkananmuna
2 tlsokeria
1 tlkanelia

Lisäksi

vaniljakastiketta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät.

    MääräAinesosa
    5 kplomenaa
  2. 2

    Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää piimä, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    2 dlpiimää
    75 gvoita
    1 kplkananmuna
    1 1/2 dlsokeria
  3. 3

    Aseta omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

    MääräAinesosa
    1 tlkanelia
    2 tlsokeria
  4. 4

    Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    vaniljakastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kanelia, vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä