Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppo omenapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Helpon omenapiirakan taikinaa ei tarvitse vatkata, se vain sekoitetaan tasaiseksi. Kotimaiset omenatkin saa käyttää kuorineen. Tämä omenapiirakka tehdään pyöreään piirakkavuokaan.

Ainekset

4 - 5 kpl
omenaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
75 g
voita
2 dl
piimää
1 kpl
kananmuna
2 tl
sokeria
1 tl
kanelia

Lisäksi

vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halk. 24 cm). Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät.

4 - 5 kpl
omenaa
2

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää piimä, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina vuokaan.

2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 dl
piimää
75 g
voita
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
sokeria
3

Aseta omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

1 tl
kanelia
2 tl
sokeria
4

Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

vaniljakastiketta tai -jäätelöä
Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.8.2014
|
Muokattu: 12.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1091

9,3 g

5,5 g

38,9 g

23,9 g

2,0 g

4,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli