Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää piimä, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina vuokaan.
Aseta omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1091
261
9,3 g
5,5 g
38,9 g
23,9 g
2,0 g
4,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kanelia,
vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli