Helppo omenapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo omenapiirakka

Helppo omenapiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Helpon omenapiirakan taikinaa ei tarvitse vatkata, se vain sekoitetaan tasaiseksi. Omenatkin saa käyttää kuorineen.

Ainekset

4 - 5 kpl
omenaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
75 g
voita
2 dl
piimää
1 kpl
kananmuna
2 tl
sokeria
1 tl
kanelia

lisäksi

vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät.

4 - 5 kpl
omenaa
2

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää piimä, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina vuokaan.

2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 dl
piimää
75 g
voita
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
sokeria
3

Aseta omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

1 tl
kanelia
2 tl
sokeria
4

Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

vaniljakastiketta tai -jäätelöä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.8.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1091

261

9,3 g

5,5 g

38,9 g

23,9 g

2,0 g

4,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli