Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo omenapiirakka

Helppo omenapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Helpon omenapiirakan taikinaa ei tarvitse vatkata, se vain sekoitetaan tasaiseksi. Kotimaiset omenatkin saa käyttää kuorineen. Tämä omenapiirakka tehdään pyöreään piirakkavuokaan.

Ainekset

5 kpl
omenaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
75 g
voita
2 dl
piimää
1 kpl
kananmuna
2 tl
sokeria
1 tl
kanelia

Lisäksi

vaniljakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät.

5 kpl
omenaa
2

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää piimä, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina vuokaan.

2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 dl
piimää
75 g
voita
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
sokeria
3

Aseta omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

1 tl
kanelia
2 tl
sokeria
4

Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

vaniljakastiketta
Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 30.9.2018
|
Muokattu: 14.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

279

1167

9,3 g

5,5 g

42,4 g

27,4 g

3,3 g

4,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

vaniljakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli