
Helppo omenapiirakka
Ainekset
Valmistus
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää piimä, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina vuokaan.
Aseta omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
279
1167
9,3 g
5,5 g
42,4 g
27,4 g
3,3 g
4,4 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kanelia,
vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli