Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halk. 24 cm). Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää piimä, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina vuokaan.
Aseta omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
261
1091
9,3 g
5,5 g
38,9 g
23,9 g
2,0 g
4,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kanelia,
vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli