Pienet tonnikalamunakkaat uunissa

arvosana4/5

(6)arviota
10 Kappaletta

15 min

Munakasmuffinit ovat kätevästi muffinipellillä paistettavia minimunakkaita. Täytteeksi ne saavat tonnikalaa. Pienet munakkaat kannattaa jättää keskeltä kosteiksi, sillä ne kypsyvät vielä hetken uunista ottamisen jälkeen.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kplkananmunaa
1 dlmaitoa
1/4 tlsuolaa
1/2 tlsitruunapippuria
150 g(1 prk) tonnikalaa
1/2 kplruukkua tilliä

Lisäksi

öljyä vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 210°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 210 asteeseen. Öljyä muffinipellin kolot kevyesti. Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään.

    MääräAinesosa
    öljyä vuoan voiteluun
    8 kplkananmunaa
    1 dlmaitoa
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlsitruunapippuria
  2. 2

    Valuta tonnikala liemestä ja hienonna haarukalla. Hienonna tilli. Lisää tonnikala ja tilli munakasmassan joukkoon. Jaa muffinipellin koloihin.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) tonnikalaa
    1/2 kplruukkua tilliä
  3. 3

    Kypsennä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Irrota munakkaat vuoasta lämpiminä ja tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki: Voit korvata tonnikalan savukalalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Sitruunapippuria, Öljyä vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä