Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pienet tonnikalamunakkaat uunissa

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Munakasmuffinit ovat kätevästi muffinipellillä paistettavia minimunakkaita. Täytteeksi ne saavat tonnikalaa. Pienet munakkaat kannattaa jättää keskeltä kosteiksi, sillä ne kypsyvät vielä hetken uunista ottamisen jälkeen.

Ainekset

8 kpl
Kananmunaa
1 dl
Maitoa
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
Sitruunapippuria
150 g
(1 prk) tonnikalaa
1/2 dl
Silputtua tilliä

Lisäksi

Öljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 210 asteeseen. Öljyä muffinipellin kolot kevyesti. Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään.

Öljyä vuoan voiteluun
8 kpl
Kananmunaa
1 dl
Maitoa
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
Sitruunapippuria
2

Valuta tonnikala liemestä ja hienonna haarukalla. Lisää tonnikala ja tillisilppu munakasmassan joukkoon. Jaa muffinipellin koloihin.

150 g
(1 prk) tonnikalaa
1/2 dl
Silputtua tilliä
3

Kypsennä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Irrota munakkaat vuoasta lämpiminä ja tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki: Voit korvata tonnikalan savukalalla.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 11.7.2018
|
Muokattu: 6.5.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

85

354

5,0 g

1,4 g

0,6 g

0,6 g

9,4 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Sitruunapippuria,

0,5 dl Silputtua tilliä,

Öljyä vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli