Mummolan kaalikääryleet

arvosana4/5

(15)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Perinteiset kaalikääryleet täytetään jauhelihalla ja ohralla. Tällä reseptillä kokkaat vanhanajan kaalikääryleet, joita haudutetaan uunissa pitkään. Tarjoa puolukkasurvoksen ja perunamuusin kanssa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgkeräkaalia
3 lvettä
1 rklsuolaa

Täyte

2 dlohrasuurimoita
400 gsika-nautajauhelihaa
1 kplsipuli
2 kplkananmunaa
2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria rouhittuna
2 tlmeiramia

Valeluliemi

1/2 dlsiirappia
1/2 dlkermaa
1 dlkaalin keitinlientä

Pinnalle

50 gvoita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin tunti. Kaiverra kantaa irti, kun kaali pehmenee. Irrota lehtiä sitä mukaan, kun ne kypsyvät. Nosta lehdet työlaudalle ja anna keitinveden valua pois.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kgkeräkaalia
    3 lvettä
    1 rklsuolaa
  2. 2

    Ohenna paksut lehtiruodit. Hienonna lehtiruodit ja pienemmät sisälehdet täytteeseen. Säästä keitinliemi ohrasuurimoiden keittämiseen ja ota erikseen 1 dl valelulientä varten.

  3. 3

    Valmista täyte. Keitä ohrasuurimot kaalin keitinliemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, sipuli ja mausteet.

    MääräAinesosa
    2 dlohrasuurimoita
    1 kplsipuli
    400 gsika-nautajauhelihaa
    2 kplkananmunaa
    2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria rouhittuna
    2 tlmeiramia
  4. 4

    Levitä kaalinlehdet työlaudalle tai leivinpaperin päälle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä. Kääri lehdet paketiksi.

  5. 5

    Voitele uunivuoka. Lado kääryleet vuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Sekoita valeluliemi ja valuta kääryleiden päälle. Laita pinnalle voinokareita.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsiirappia
    1/2 dlkermaa
    1 dlkaalin keitinlientä
    50 gvoita
  6. 6

    Kypsennä 225-asteisessa uunissa puoli tuntia, kunnes kääryleet saavat väriä ja lasken uunin lämpötilaa 175 asteeseen. Kypsennä noin 1,5 tuntia. Valele kääryleitä muutaman kerran liemellä paiston aikana.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.7.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä