Mummolan kaalikääryleet - Yhteishyvä

Mummolan kaalikääryleet

Mummolan kaalikääryleet
Kappaleita
20
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Iso keräkaali tai 2 pientä
Vettä
1 rkl
Suolaa

TÄYTE

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Esikeitettyjä ohrasuurimoita
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Soijakastiketta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Kuivattua meiramia

VALELULIEMI

3 rkl
Siirappia
3 rkl
Kermaa
1 dl
Keitinlientä

Näin teet

1

Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne kypsyvät

1 kpl
Iso keräkaali tai 2 pientä
Vettä
1 rkl
Suolaa
2

Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit. Hienonna osa pienemmistä sisälehdistä täytteeseen. Keitä ohraa kaalin keitinliemessä 20 minuuttia ja valuta.

3

Valmista täyte. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, hienonnettu sipuli ja muut aineet.

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Esikeitettyjä ohrasuurimoita
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Sipuli
2 tl
Kuivattua meiramia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Soijakastiketta
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
4

Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä.

5

Kääri lehdet paketiksi.

6

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valuta valeluliemi päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.

3 rkl
Siirappia
3 rkl
Kermaa
1 dl
Keitinlientä
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2012
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa