Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mummolan kaalikääryleet

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Perinteiset kaalikääryleet täytetään jauhelihalla ja ohralla. Tällä reseptillä kokkaat vanhanajan kaalikääryleet, joita haudutetaan uunissa pitkään. Tarjoa kääryleet puolukkasurvoksen ja perunamuusin kanssa.

Ainekset

1 1/2 kg
keräkaalia
3 l
vettä
1 rkl
suolaa

Täyte

2 dl
ohrasuurimoita
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
kananmunaa
2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria rouhittuna
2 tl
meiramia

Valeluliemi

1/2 dl
siirappia
1/2 dl
kermaa
1 dl
kaalin keitinlientä

Pinnalle

50 g
voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin tunti. Kaiverra kantaa irti, kun kaali pehmenee. Irrota lehtiä sitä mukaan, kun ne kypsyvät. Nosta lehdet työlaudalle ja anna keitinveden valua pois.

1 1/2 kg
keräkaalia
3 l
vettä
1 rkl
suolaa
2

Ohenna paksut lehtiruodit. Hienonna lehtiruodit ja pienemmät sisälehdet täytteeseen. Säästä keitinliemi ohrasuurimoiden keittämiseen ja ota erikseen 1 dl valelulientä varten.

3

Valmista täyte. Keitä ohrasuurimot kaalin keitinliemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, sipuli ja mausteet.

2 dl
ohrasuurimoita
1 kpl
sipuli
400 g
sika-nautajauhelihaa
2 kpl
kananmunaa
2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria rouhittuna
2 tl
meiramia
4

Levitä kaalinlehdet työlaudalle tai leivinpaperin päälle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä. Kääri lehdet paketiksi.

5

Voitele uunivuoka. Lado kääryleet vuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Sekoita valeluliemi ja valuta kääryleiden päälle. Laita pinnalle voinokareita.

1/2 dl
siirappia
1/2 dl
kermaa
1 dl
kaalin keitinlientä
50 g
voita
6

Kypsennä 225-asteisessa uunissa puoli tuntia, kunnes kääryleet saavat väriä ja lasken uunin lämpötilaa 175 asteeseen. Kypsennä noin 1,5 tuntia. Valele kääryleitä muutaman kerran liemellä paiston aikana.

Miltä maistui?(14 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 12.7.2018
|
Muokattu: 11.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

402

1683

22,8 g

10,5 g

28,3 g

15,0 g

5,6 g

18,1 g

4,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli