Mummolan kaalikääryleet
Ainekset
Valmistus
Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin tunti. Kaiverra kantaa irti, kun kaali pehmenee. Irrota lehtiä sitä mukaan, kun ne kypsyvät. Nosta lehdet työlaudalle ja anna keitinveden valua pois.
Ohenna paksut lehtiruodit. Hienonna lehtiruodit ja pienemmät sisälehdet täytteeseen. Säästä keitinliemi ohrasuurimoiden keittämiseen ja ota erikseen 1 dl valelulientä varten.
Valmista täyte. Keitä ohrasuurimot kaalin keitinliemessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, sipuli ja mausteet.
Levitä kaalinlehdet työlaudalle tai leivinpaperin päälle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä. Kääri lehdet paketiksi.
Voitele uunivuoka. Lado kääryleet vuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Sekoita valeluliemi ja valuta kääryleiden päälle. Laita pinnalle voinokareita.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa puoli tuntia, kunnes kääryleet saavat väriä ja lasken uunin lämpötilaa 175 asteeseen. Kypsennä noin 1,5 tuntia. Valele kääryleitä muutaman kerran liemellä paiston aikana.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
402
1683
22,8 g
10,5 g
28,3 g
15,0 g
5,6 g
18,1 g
4,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli