Mummolan kaalikääryleet - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mummolan kaalikääryleet

Kappaleita
20
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
175°C
Perinteiset kaalikääryleet tuovan mummolan monen mieleen. Tällä reseptillä kokkaat nostalgiset kääryleet itse.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Iso keräkaali
3 l
Vettä
1 rkl
Suolaa

TÄYTE

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Soijakastiketta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 tl
meiramia

VALELULIEMI

3 rkl
Siirappia
3 rkl
Kermaa
1 dl
Keitinlientä

PINNALLE

50 g
voita

Näin teet

1

Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne kypsyvät

1 kpl
Iso keräkaali
3 l
Vettä
1 rkl
Suolaa
2

Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit. Hienonna lehtiruodit ja pienemmät sisälehdet täytteeseen. Keitä rikotut ohrasuurimot kaalin keitinliemessä 20 minuuttia ja valuta.

3

Valmista täyte. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, hienonnettu sipuli ja muut aineet.

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Sipuli
2 tl
meiramia
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Soijakastiketta
Rouhittua mustapippuria
Suolaa
4

Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä.

5

Kääri lehdet paketiksi.

6

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valuta valeluliemi päälle. Laita pinnalle voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.

3 rkl
Siirappia
3 rkl
Kermaa
1 dl
Keitinlientä
Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2012
Muokattu: 16.9.2019