
Mummolan kaalikääryleet
Ainekset
Täyte
Valeluliemi
Pinnalle
Valmistus
Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä. Keitä kaali isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan, kun ne kypsyvät. Valuta lehdet ja ohenna lehtiruodit. Hienonna lehtiruodit ja pienemmät sisälehdet täytteeseen.
Valmista täyte. Keitä rikotut ohrasuurimot kaalin keitinliemessä 20 minuuttia ja valuta. Sekoita jauheliha, ohrasuurimot, kananmuna, hienonnettu sipuli ja mausteet.
Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä. Kääri lehdet paketiksi.
Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Sekoita valeluliemi ja valuta kääryleiden päälle. Laita pinnalle voinokareita. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia. Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
128
538
8,2 g
3,9 g
7,3 g
4,5 g
1,6 g
5,7 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 l Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli