Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ihanalla sillikaviaarilla täytetyt keitetyt kananmunat sopivat juhlavaankin pöytään.

Pääsiäisen kananmunaruoat: 5 tapaa tarjota kananmunia pääsiäispöydässä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 21.3.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Kananmuna kuuluu pääsiäiseen monessa muodossa. Tee helppo alkuruoka täytetyistä kananmunista, marinoi munat entistä maukkaammiksi tai pyöräytä täytetty munakasrulla. Näillä vinkeillä teet kananmunasta monta herkkua pääsiäispöytään!

1. Täytettynä

Täytetyt kananmunanpuolikkaat ovat helppo ja herkullisen näköinen alkuruoka. Kananmunat voi täyttää monella tavalla, kuten chilimajoneesilla, mätitahnalla tai sillikaviaarilla. Koristele munat kevääseen sopivalla ruohosipulisilpulla tai muilla tuoreilla yrteillä.

2. Marinoituna

Tavallisesta kananmunasta tulee entistä kauniimpi ja maukkaampi, kun marinoit sen mausteliemessä. Katso vinkit punajuuri-, soija- ja kurkumamarinoituihin muniin sekä vartissa valmiisiin yrttiöljymuniin.

3. Munakkaissa

Pääsiäispöytään sopivat myös erilaiset munakkaat. Tee munakkaat pieniin annoskuppeihin ja tarjoile alkuruokana tai kääri munakas rullalle ja täytä se tuorejuustolla, kasviksilla ja lihalla tai kalalla.

4. Salaateissa

Tuo salaattiin ruokaisuutta ja pääsiäisen makua puolitetuilla tai lohkoiksi leikatuilla kananmunilla. Erityisen näyttävän salaatin saat marinoiduista kananmunista.

5. Jälkiruoissa

Monipuolinen kananmuna taipuu tietenkin myös pääsiäisen jälkiruokiin: pavloviin, marenkitorttuihin ja brita-kakkuihin. Kokeile myös suloisia mukamunia, joiden “keltuaisena” hehkuu säilykepersikka!

Kaikki reseptit ja ideat pääsiäiseen