Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.
Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.
Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat.
Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn. Viimeistele salaatti yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1415
338
30,5 g
3,0 g
4,8 g
3,5 g
3,0 g
10,5 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
Ruukkua tuoretta minttua,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli