Minttu-parsasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Minttu-parsasalaatti

Minttu-parsasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kevään raikkain salaatti saa näyttävyyttä, kun pyöräytät parsasuikaleista ja kurkkuviipaleista rullia sen päälle.

Ainekset

250 g
Vihreää parsaa
6 kpl
Kananmunaa
1/2 kpl
Limen mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
200 g
pakasteherneitä
100 g
(1 pkt) salaattisekoitusta
4 kpl
Kevätsipulin vartta
1 kpl
Pieni kurkku
1/2 kpl
Ruukkua tuoretta minttua

yrttiöljy

1 kpl
Ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
1 1/2 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.

6 kpl
Kananmunaa
2

Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.

250 g
Vihreää parsaa
1/2 kpl
Limen mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
3

Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat.

200 g
pakasteherneitä
100 g
(1 pkt) salaattisekoitusta
4 kpl
Kevätsipulin vartta
1 kpl
Pieni kurkku
1/2 kpl
Ruukkua tuoretta minttua
4

Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn. Viimeistele salaatti yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.

1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 1/2 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1415

338

30,5 g

3,0 g

4,8 g

3,5 g

3,0 g

10,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Ruukkua tuoretta minttua,

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli