Minttu-parsasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Minttu-parsasalaatti

???
Annokset
6
Kevään raikkain salaatti saa näyttävyyttä, kun pyöräytät parsasuikaleista ja kurkkuviipaleista rullia sen päälle.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Vihreää parsaa
6 kpl
Kananmunaa
1/2 kpl
Limen mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1 kpl
(100 g) salaattisekoitusta
4 kpl
Kevätsipulin vartta
1 kpl
Pieni kurkku
1/2 kpl
Ruukkua tuoretta minttua

YRTTIÖLJY

1 kpl
Ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
1 1/2 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.

Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.

Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat ja viimeistele yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.

Yrttiöljy

Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn.

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g16 g
Proteiinia10 g58 g
Rasvaa30 g182 g
Kuituja3 g18 g
Energiaa kj1360 8160
Energiaa kcal325 1949

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Ruukkua tuoretta minttua

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g16 g
Proteiinia10 g58 g
Rasvaa30 g182 g
Kuituja3 g18 g
Energiaa kj1360 8160
Energiaa kcal325 1949

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Ruukkua tuoretta minttua

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.