Minttu-parsasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Minttu-parsasalaatti

Minttu-parsasalaatti
Annokset
6
Valmistusaika
30 min
Kevään raikkain salaatti saa näyttävyyttä, kun pyöräytät parsasuikaleista ja kurkkuviipaleista rullia sen päälle.
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Vihreää parsaa
6 kpl
Kananmunaa
1/2 kpl
Limen mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
200 g
pakasteherneitä
100 g
(1 pkt) salaattisekoitusta
4 kpl
Kevätsipulin vartta
1 kpl
Pieni kurkku
1/2 kpl
Ruukkua tuoretta minttua

YRTTIÖLJY

1 kpl
Ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
1 1/2 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.

6 kpl
Kananmunaa
2

Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.

250 g
Vihreää parsaa
1/2 kpl
Limen mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
3

Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat.

200 g
pakasteherneitä
100 g
(1 pkt) salaattisekoitusta
4 kpl
Kevätsipulin vartta
1 kpl
Pieni kurkku
1/2 kpl
Ruukkua tuoretta minttua
4

Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn. Viimeistele salaatti yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.

1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 1/2 dl
Rypsiöljyä
1 kpl
Ruukullinen tuoreita yrttejä, esim. 1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa tms.
Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 14.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1415 8492
Energiaa kcal338 2028
Rasvaa30.5 g183.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.0 g18.0 g
Hiilihydraatteja4.8 g29.0 g
Sokereita3.5 g21.0 g
Kuituja3.0 g18.0 g
Proteiinia10.5 g63.0 g
Suolaa0.2 g1.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Ruukkua tuoretta minttua

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1415 8492
Energiaa kcal338 2028
Rasvaa30.5 g183.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa3.0 g18.0 g
Hiilihydraatteja4.8 g29.0 g
Sokereita3.5 g21.0 g
Kuituja3.0 g18.0 g
Proteiinia10.5 g63.0 g
Suolaa0.2 g1.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Ruukkua tuoretta minttua

  • Valkosipulinkynsi

  • 0,5 tl Suolaa

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.