Minttu-parsasalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Kevään raikkain salaatti saa näyttävyyttä, kun pyöräytät parsasuikaleista ja kurkkuviipaleista rullia sen päälle.
| 250 g | vihreää parsaa |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 100 g | salaattisekoitusta |
| 4 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1 kpl | pieni kurkku |
| 1/2 kpl | ruukkua tuoretta minttua |
| Yrttiöljy | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.
- 2.
Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.
- 3.
Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat.
- 4.
Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn. Viimeistele salaatti yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.
Minttu-parsasalaatti
Kevään raikkain salaatti saa näyttävyyttä, kun pyöräytät parsasuikaleista ja kurkkuviipaleista rullia sen päälle.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | vihreää parsaa |
| 6 kpl | kananmunaa |
| 1/2 kpl | limen mehu |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 100 g | salaattisekoitusta |
| 4 kpl | kevätsipulin vartta |
| 1 kpl | pieni kurkku |
| 1/2 kpl | ruukkua tuoretta minttua |
Yrttiöljy | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.
Määrä Ainesosa 6 kpl kananmunaa - 2
Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.
Määrä Ainesosa 250 g vihreää parsaa 1/2 kpl limen mehu 1 rkl oliiviöljyä 1/4 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 3
Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat.
Määrä Ainesosa 200 g pakasteherneitä 100 g salaattisekoitusta 4 kpl kevätsipulin vartta 1 kpl pieni kurkku 1/2 kpl ruukkua tuoretta minttua - 4
Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn. Viimeistele salaatti yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 1/2 dl rypsiöljyä 1 kpl ruukku basilikaa
Ravintosisältö
339
Energiaa kcal
1421
Energiaa kj
30,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
339
Energiaa kcal
1421
Energiaa kj
30,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























