Minttu-parsasalaatti
Ainekset
Yrttiöljy
Valmistus
Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise munat.
Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Huuhtele parsat ja suikaloi pitkittäin kuorimaveitsellä. Purista limen mehu kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja parsasuikaleet. Sekoita.
Sulata pakasteherneet. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Silppua kevätsipuli. Leikkaa kurkku viipaleiksi juustohöylällä. Irrota mintunlehdet varresta. Kokoa salaatti vadille. Nosta päälle kananmunat.
Soseuta kaikki yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Soseuta seosta huolellisesti, jotta saat kauniin vihreän öljyn. Viimeistele salaatti yrttiöljyllä tai tarjoa öljy kastikkeena erikseen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
338
1415
30,5 g
3,0 g
4,8 g
3,5 g
3,0 g
10,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
Ruukkua tuoretta minttua,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli